Şimdi Ara

Osmanlı İmparatorluğu ve Sömürgecilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benle tartıştıkça açtığın konuların kalitesi artıyor.demek ki sana sarmaya devam etmeliyim..
  • Benim bildiğim gomünükler Osmanlıyı diğer tüm İmparatorluklar gibi halklar hapishanesi olarak görür. Bir mutlu azınlık vardır ve halkı sömürüyordur. Ve devlet bu mutlu azınlığın devleti olduğu için halk devlete karşı silahlı mücadele yürütmelidir. Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk onlara göre halkın tarihinin bir parçası değildir.

Benim bu konuda yazdığım herşey onlara göre zırvadır.

• İlk once goruslerim hicbir tarihsel veriye ve kaynaga dayanmiyor belirtmek isterim.
    Ya bir şey sormak istiyorum:
    Şoyle bir sey dusunuyorum,Osmanli Imparatorlugu Kolonileşme(Somurgecilik) politikası izleseydi, simdiki yerlere gore daha cok toprak sahibi olup Osmanli Imparatorlugu yıkilmazdı gibime geliyor. Yani hatta Batı Avrupa'dan Avusturya topraklarına kadar gireceğini dusunuyorum.
    Bu konuda tarihsel veriye dayanarak gorus belirtecek kisiler varsa dinlemek isterim.

Not:Somurgeciligi savunmadigimi belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 6 Haziran 2019; 1:45:17 >
  • Kısmen o politikayı izledi aslında, devşirme sistemi ile. Avrupalılar gibi insana aşırı ihtiyaç duysa idi benzerini de yapabilirdi tahminimce. Bu olaylar hep güç savaşının aşamaları bir bakıma. Köleye bakmak da paradır neticede, ihtiyacından fazlasını köle yapmayı hiç bir devlet istemez. Haraca bağlayıp kendi haline bırakmak daha karlı bir çözümdür. Osmanlı da ihtiyacından fazlasını sömürmedi, haraca bağladı desek pek de yanlış olmaz herhalde.

Bu olayların tamamının asıl sebebi Amerika kıtasının keşfidir, Osmanlı yeni kıtayı sallamamakla en büyük hatayı yapmıştır bence, boş ver Avrupayı koca Amerika kıtası bizim olabilirdi. Tahminimce bizimkiler gitmiş olsa idi Aztekleri, İnkaları Müslüman yapmaya çalışırlardı öldürmek yıkmak yerine ama altını da alırlardı diğer şeyleri de alırlardı.

Avrupa devletleri Amerika kıtasının zenginlikleri ile güçlenirken Osmanlı ticaretin şekil değiştirmesi nedeniyle ekonomik ve siyasi güç kaybetmiştir. 1500-1900 desek 400 sene yapar, Avrupa aşama aşama Osmanlıya yetişmiş, sonra geçmiş sonra da Osmanlıyı bile sömürge haline getirmeye çabalamıştır. Önceleri Avrupada köle de sömürgecilik de yoktur çünkü para yoktur. Bilimsel gelişmeler dahil herşey para ister.

Bunların tamamı birbiriyle bağlantılı konular ve aslen başlangıç sebebi yeni kıta, eğer maceracılara Osmanlı finansör olsa idi çok farklı bir tarih olacaktı. İlk başta Portekiz ve İspanya müthiş zenginleşir, sonra İngilizler güçlenir falan filan. Jeoloji biliminin gelişmesinin sebebi bile yeni altın madenleri bulma çabasıdır aslında.

Tarihi benden iyi bilen arkadaşlar daha da güzel açıklar bu konuları.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Kısmen o politikayı izledi aslında, devşirme sistemi ile. Avrupalılar gibi insana aşırı ihtiyaç duysa idi benzerini de yapabilirdi tahminimce. Bu olaylar hep güç savaşının aşamaları bir bakıma. Köleye bakmak da paradır neticede, ihtiyacından fazlasını köle yapmayı hiç bir devlet istemez. Haraca bağlayıp kendi haline bırakmak daha karlı bir çözümdür. Osmanlı da ihtiyacından fazlasını sömürmedi, haraca bağladı desek pek de yanlış olmaz herhalde.

Bu olayların tamamının asıl sebebi Amerika kıtasının keşfidir, Osmanlı yeni kıtayı sallamamakla en büyük hatayı yapmıştır bence, boş ver Avrupayı koca Amerika kıtası bizim olabilirdi. Tahminimce bizimkiler gitmiş olsa idi Aztekleri, İnkaları Müslüman yapmaya çalışırlardı öldürmek yıkmak yerine ama altını da alırlardı diğer şeyleri de alırlardı.

Avrupa devletleri Amerika kıtasının zenginlikleri ile güçlenirken Osmanlı ticaretin şekil değiştirmesi nedeniyle ekonomik ve siyasi güç kaybetmiştir. 1500-1900 desek 400 sene yapar, Avrupa aşama aşama Osmanlıya yetişmiş, sonra geçmiş sonra da Osmanlıyı bile sömürge haline getirmeye çabalamıştır. Önceleri Avrupada köle de sömürgecilik de yoktur çünkü para yoktur. Bilimsel gelişmeler dahil herşey para ister.

Bunların tamamı birbiriyle bağlantılı konular ve aslen başlangıç sebebi yeni kıta, eğer maceracılara Osmanlı finansör olsa idi çok farklı bir tarih olacaktı. İlk başta Portekiz ve İspanya müthiş zenginleşir, sonra İngilizler güçlenir falan filan. Jeoloji biliminin gelişmesinin sebebi bile yeni altın madenleri bulma çabasıdır aslında.

Tarihi benden iyi bilen arkadaşlar daha da güzel açıklar bu konuları.
    Yorum icin tesekkurler.
    Tam olarak , tam manada sömurme politikasını izleyip hareket etseydi diyorum, toprak bakimindan simdiki zamana bakarak Balkan'ların veya Garp Ocaklarinin Osmanlı Imparatorlugunda kalma olasıliği daha yuksek olmaz mıydı? Onu merak ediyorum.

• Eğer o bölgelerdeki mevcut toplumları öldürüp Türk nüfusunu artırsaydılar olurdu herhalde. Bizimkilerin Cumhuriyetten sonra göçmelerinin başlıca sebebi azınlık olarak kalınmasıdır. 100 yıla yakın sürekli balkanlarda toprak kaybedildi ve sürüldü Türkler Anadoluya doğru. Tabi burda şunu da unutmamalı balkanlardaki ülkelerin soylarını atıyorum daha 1500lerde bitirmiş olsa idik o topraklarda hep Türkler olsaydı şu anda yine bizim mi olurdu yoksa başka milletlerin mi onu da kestiremeyiz. Neticede bizi Anadoludan bile süreceklerdi, o kadar kötü idi Osmanlı.

Yani bizim şu anki topraklarımızın bu halde olmasının sebebi ısrarla yanlış devlet politikalarıdır, 1500lere kadar bile inilebilir, 200 sene yine topraklarımız büyümüştür ancak batının geliştiğini ve bizi geçtiğini ancak 1800lerde kabullendik ve adım atmaya başladık. O tarihlerde de sömürülme sırası artık bize gelmişti ve gücümüz yetmedi desek pek yanlış olmaz herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.