Şimdi Ara

Aztek Uygarlığının Son Direnişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hernan cortes ispanyol denizci 16.yyda yaklaşık 700 kişiyle amerikaya değerli madenler için çıkarma yapmış ve bu uğurda büyük katliamlar yaparak bir uygarlığın sonunu getirmiştir.
    orta amerikanın en güçlü uygarlığı olan azteklerle yaptığı savaşlarda kullanmak için bu uygarlığa düşman olanlarıda yanına çekerek büyük bir ordu oluşturmuş, ateşli silahlar ve topları kullanarak içinde yaklaşık 250.000 kişinin yaşadığı 25 piramit ve saraylar olan zamanın en görkemli kentlerinden tenochtitlan ı yerle bir etmiştir. cortes ağır bombardıman ve istila sırasında şehre 20 gün su ve yiyecek vermeyip avrupadan getirdiği çiçek hastalığını şehre karşı kullanınca aztekliler teslim olarak barış için tüm değerli eşya ve altınlarını kendisine vermiştir. Cortes azteklilerin teslim olmasına rağmen soykırım yapmaya devam etmiş tüm şehri harap ettikten sonra uygarlığın sonunu getirmiştir. İstilada aztek savaşçıları son savunmasında kırık mızrakları ve taşları kullanarak tüfekli ve demir zırhlı ispanyol askerlerine karşı büyük mücadele vermiştir. kuşatmada ve hastalıklardan dolayı yaklaşık 240.000 aztekli öldürülmüş başka yere göç edenler ise yok olmaktan kurtulamamışlardır.

Tenochtitlan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 12 Aralık 2011; 19:42:25 >

• Beğendim konuyu
  • İyi konu ama burada tutmaz be güzel kardeşim
  • Zamanında böyle soykırımlar, katliyamlar yapmadığımız için şimdi soykırımcı olduk.
  • Aztekler adında bir kitap okumuştum. Çok güzeldi. Yiyecek olarak mısır ekmeği ve kızarmış hindi yerlermiş. İçecek olarak da kakao. İnsan kurban ederler ve rahipler kanlarını saçlarına sürermiş. Daha bir dünya rezillik. Azıtmışlar başlarına Cortes belası gelmiş
  • Dinsiz k...pekler...umarım öbür tarafta yaşayacakları işkenceleri görme fırsatımız olur...
  • Çiçek hastalığını nası getirmiş, şişenin içine koyup kapağını mı açmış orda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz yapmadığımız soykırımlar yüzünden barbar, katliamcı insan oluruz.
  • Mesajım bulunsun, okuyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Çiçek hastalığını nası getirmiş, şişenin içine koyup kapağını mı açmış orda

hasta olan bir insanı atmış içlerine , sonra o düğmeye basmış. BUM !
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Aztekler adında bir kitap okumuştum. Çok güzeldi. Yiyecek olarak mısır ekmeği ve kızarmış hindi yerlermiş. İçecek olarak da kakao. İnsan kurban ederler ve rahipler kanlarını saçlarına sürermiş. Daha bir dünya rezillik. Azıtmışlar başlarına Cortes belası gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Dinsiz k...pekler...umarım öbür tarafta yaşayacakları işkenceleri görme fırsatımız olur...

aynı yere gidersiniz zaten merak etme.
  • quote:

Hayır, arılara bulaştırmış, arılarda çiçeklere, çiceklerde azteklilere
  • quote:

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

Aztekler adında bir kitap okumuştum. Çok güzeldi. Yiyecek olarak mısır ekmeği ve kızarmış hindi yerlermiş. İçecek olarak da kakao. İnsan kurban ederler ve rahipler kanlarını saçlarına sürermiş. Daha bir dünya rezillik. Azıtmışlar başlarına Cortes belası gelmiş

ne oldu hocam?
  • quote:

quote:

quote:

ne oldu hocam?

"azıttıktan sonra baslatina cortes belasi gelmis" burayi anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• etkilendiğim tarihi bi olay baya araştırdım basit bi özet yapıyım dedim cortes geri döndüğünde osmanlıya karşı yapılan deniz seferine katılmış ve ölmekten son anda kurtulmuş 1-2 yıl sonrada gebermiştir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne oldu hocam?

"azıttıktan sonra baslatina cortes belasi gelmis" burayi anlamadim

Evet azıtmışlar ne var bunda? Tanrılara insan kurban edip onların kanını kalbini yemek azgınlıktır. Başlarına da Cortes belası gelmiş. Cortes'i ve yaptıklarını savunmuyorum. Al birini vur öbürüne. Elbette çok farklı ve zengin bir medeniyetin yok olması acı bir olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

quote:

Hayır, arılara bulaştırmış, arılarda çiçeklere, çiceklerde azteklilere

bu hastalık yayma olayı orta çağdan beri var mancınıklarla vebalı hayvanları şehirlere atarak insanlara bulaştırmışlar
  • son olarak tarih sevenler ve ingilizce bilenler için bbcnin bu belgeselini seyretmeden geçmeyin derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.