Şimdi Ara

Osmanlıda ki favori padişahınız ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
6.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hastalikli mi ? senin beyninin icinden gecenleri degil kulagina soylenenleri tekrar ediyorsun
  • kanuni varsa çıksın
  • Ulan neden herhangi bir konuda vahdettin yazıldığı zaman konunun içine ediliyor?

Burası bunu tartışma yeri değil arkadaşlar.Uçuracaksınız konuyu.
  • 2. abdulhamit bence en zeki en ileri görüşlü padişahtı
    dünyada ilk istihbarat servisini kurmuştur
    dünyanın ilk prefabrik binasını dikmiştir :) (bkz. bulgar kilisesi)
    hicaz dermiyolları projesini hayata geçirmiş
    filistini satın almak isteyen yahudi ailesine satmamış ve kendisi satın almıştır
    orta doğunun büyük bir kısmının tapusu sultan abdulhamit dedir
    çöküş döneminde değil de 1400 lü yıllarda tahta geçseydi herşey çok farklı olurdu
  • Fatih Sultan Mehmed Han
  • Sultan Vahdettin hain değildir, Vahdettin sadece ülkenin daha kötü durumlara düşmesinden korkmuştur ve Atatürk'ün milli mücadele çabaları da ülkeyi daha kötü durumlara sokabileceğinden dolayı Atatürk hakkında o kararı çıkarttırmıştır.
  • vahdettin iyimi kötümü bende anlamadım bazıları iyi dio bazıları kötü
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaman01

2. abdulhamit bence en zeki en ileri görüşlü padişahtı
    dünyada ilk istihbarat servisini kurmuştur
    dünyanın ilk prefabrik binasını dikmiştir :) (bkz. bulgar kilisesi)
    hicaz dermiyolları projesini hayata geçirmiş
    filistini satın almak isteyen yahudi ailesine satmamış ve kendisi satın almıştır
    orta doğunun büyük bir kısmının tapusu sultan abdulhamit dedir
    çöküş döneminde değil de 1400 lü yıllarda tahta geçseydi herşey çok farklı olurdu

En önemlisi ortadoğuda kurulması planlanan bir yahudi devletinin kurulmasını yarım asır geciktirmiştir.

Ve Osmanlı'yı çöküş döneminde bile azda olsa yükseltmeyi başarmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Buyrun nutuk, gelin buraya konuşun arkadaşlar :

Vahdettincilere göre Atatürk’ü Samsun’a Vahdettin göndermiştir! Bu yalan son görüşmede Vahdettin’in Mustafa Kemal’e söylediği şu sözlere dayandırırlar:
    “ Paşa, Paşa! Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir, tarihe geçmiştir. Bunları unutun, asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa, Paşa, devleti kurtarabilirsin!”
    Vahdettin’in böyle konuştuğunu bizzat Atatürk söyler. Ama Atatürk’ün sözlerinin devamı vardır. Der ki:
    “Bu son sözlerden hayrete düştüm. Acaba Vahdettin benimle samimi mi konuşuyor?... Çok iyi anladığım, veliahtlığında, padişahlığında bütün his ve fikirlerini, eğilimlerini, sahtekârlıklarını tanıdığım adamdan nasıl yüksek ve asil bir hareket bekleyebilirdim? Memleketi kurtarmak lazımdır; istersem bunu yapabilirmişim. Nasıl? Hemen hüküm verdim: Vahdettin demek istiyor ki, hiçbir kuvvetimiz yoktur. Tek dayanağımız İstanbul’a hâkim olanların siyasetine uymaktır. Benim memuriyetim, onların şikâyet ettikleri meseleleri halletmektir. Eğer onları memnun edebilirsem, memleketi ve halkı bu siyasetin doğru olduğuna inandırabilirsem ve bu siyasete karşı gelen Türkleri yola getirirsem, Vahdettin’in arzularını yerine getirmiş olacaktım.” (Atatürk’ün Bütün Eserleri C.3 s.99) Nitekim Atatürk’ü Samsun’a ayak bastıktan üç hafta sonra geri çağıran da, idam kararını onaylayan da, İngilizlere ülkeyi peşkeş çeken de aynı kişi, yani Vahdettin’dir.
    Ne var ki Ata’nın sözlerinin ikinci kısmı kasten hep ıskalanır... Büyük yalan sürdürülür..

quote:

Orjinalden alıntı: 1881

Osmanlıda ki favori padişahınız ?

Dersaadet İşgal Orduları Başkumandanı
    General Harington Cenaplarına

İstanbul'da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devlet-i fahimanesine iltica ve bir an evvel mahall-i ahare naklimi talep ederim efendim. 16 Teşrinisani 1922

Halife-i Müslimin

Mehmed Vahidettin

Müslümanların halifesi, lideri, kıçıkırık bir generale ''efendim'' diye hitap ediyor.

Ben daha dilimi yormayacam yer yer bu alıntıları koyacağım buraya.

• Sultan Vahdettin hain değildir, Vahdettin sadece ülkenin daha kötü durumlara düşmesinden korkmuştur ve Atatürk'ün milli mücadele çabaları da ülkeyi daha kötü durumlara sokabileceğinden dolayı Atatürk hakkında o kararı çıkarttırmıştır.
  • yavuz selim han
  • şimdi Vahdettini vatan haini görenler kendinizi onun yerine koyun siz o durumda napabilirdiniz?
    ilkokul lise kitaplarını okuyupta vahdettn haindir demeniz nekadar doğru arkadaşlar.
    burada Fatih,Süleyman,Murat Hanların isminizi kullanıyorsunuz Vahdettin onların torunu değil mi sizce o kadar asil bir soydan gelen bir insan vatanına kıyar mı?
    hiçkimse burada gerçekleri bilemez.ne kadar iyi veya kötü derseniz bir anlamı yok.
    Vahdettn sarayın hazinesini almadan ülkeyi terketti.yurtdışında beş parasız yaşadı.kimseden yardım bile istemedi.vatan haini biri bunları yapar mı arkadaşlar?
    siz gelmiş nutuktan bir paragraf gösteriyorsunuz.bir kaç cümleyle açıklanacak şeyler değil bunlar.lütfen arkadaşlar konuşmlarınıza dikkat ediniz.tarihimizi böle kolay harcanamamalıyız
  • quote:

Orjinalden alıntı: savageness

şimdi Vahdettini vatan haini görenler kendinizi onun yerine koyun siz o durumda napabilirdiniz?
    ilkokul lise kitaplarını okuyupta vahdettn haindir demeniz nekadar doğru arkadaşlar.
    burada Fatih,Süleyman,Murat Hanların isminizi kullanıyorsunuz Vahdettin onların torunu değil mi sizce o kadar asil bir soydan gelen bir insan vatanına kıyar mı?
    hiçkimse burada gerçekleri bilemez.ne kadar iyi veya kötü derseniz bir anlamı yok.
    Vahdettn sarayın hazinesini almadan ülkeyi terketti.yurtdışında beş parasız yaşadı.kimseden yardım bile istemedi.vatan haini biri bunları yapar mı arkadaşlar?
    siz gelmiş nutuktan bir paragraf gösteriyorsunuz.bir kaç cümleyle açıklanacak şeyler değil bunlar.lütfen arkadaşlar konuşmlarınıza dikkat ediniz.tarihimizi böle kolay harcanamamalıyız

Lise kitaplarında zaten Vahdettin'in hain olduğu yazmıyor. Nutuk'ta Atatürk söylemiş "Padişah soysuzlaşmış" diye. Bunun ötesinde sen ne arıyorsun ki. Para almadan kaçmış olması hain olmadığı anlamına gelmez. O zor durumda Osmanlı Padişahına yakışır biçimde şerefini koruyarak yaşamalıydı. Ama o İngiliz hayranıydı. Zaten yukardakileri biraz okursanız siz de anlarsınız. İngiliz Gemisiyle Malta'ya kaçmıştır, hazineyi alarak ya da almayarak bu önemli değil. Ülkesini o durumda öylece bırakması yeterli. Hala tarihi at gözlükleriyle değerlendirecekseniz o sizin probleminiz. Burda kanıtları görmezden gelmeyin.

• en iyisi yavuzdur hükümdarlığı çok kısa sürmesine rağmen devletin topraklarını 3e katlamıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

quote:

Orjinalden alıntı: savageness

şimdi Vahdettini vatan haini görenler kendinizi onun yerine koyun siz o durumda napabilirdiniz?

Lise kitaplarında zaten Vahdettin'in hain olduğu yazmıyor. Nutuk'ta Atatürk söylemiş "Padişah soysuzlaşmış" diye. Bunun ötesinde sen ne arıyorsun ki. Para almadan kaçmış olması hain olmadığı anlamına gelmez. O zor durumda Osmanlı Padişahına yakışır biçimde şerefini koruyarak yaşamalıydı. Ama o İngiliz hayranıydı. Zaten yukardakileri biraz okursanız siz de anlarsınız. İngiliz Gemisiyle Malta'ya kaçmıştır, hazineyi alarak ya da almayarak bu önemli değil. Ülkesini o durumda öylece bırakması yeterli. Hala tarihi at gözlükleriyle değerlendirecekseniz o sizin probleminiz. Burda kanıtları görmezden gelmeyin.

arkadaşım kanıt mı istiyorsun?
    'küller altında yakın tarih'kitabını okumanı tavsiye ediyorum.oku sonra gel haindir veya deildir diye konuşalım.
    arkadaşım padişahlığa yakışır olmayarak kaçmış diyorsun.kaçtığı zaman Vahdettn padişah değildi.saltanat kaldırılmıştı sadece halife ünvanı vardı

edit:bu arada arkadaşlar heralde bir yanlış anlama oldu ilk sayfadaki mesajıma karşılık olarak birisi Vahdettine en iyi padişah diyemezsin denmiş.ben Vahdettin en iyi padişahtır demedim.sadece bir konuda onu savundum .hiçbir konuda bu padişah iyidir filan denemez her padişah bir derece iyidir.ama fikrimiz sorcak olursanız 2.Abdülhamid Han

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunesbagdunes -- 15 Haziran 2009; 18:39:41 >

• konu ne çabuk başka taraflara çekilmiş
  • Yavuz Sultan Selim
  • quote:

Orjinalden alıntı: xlock

konu ne çabuk başka taraflara çekilmiş

çok konuşmuş gibi olcam ama.
    hepimiz türk evlatlarıyız.biz kendi içimizde bölünürsek bu en kötü şey olur.
    daha 2 mesaj yukarda kardeşim bana sizler diye hitab ediyor.yok vahdettincilermiş yok şunlarcılar.böle davranmamız cidden çok kötü hepimiz osmanlı torunlarıyız hepimiz kardeşiz.
  • Yavuz Sultan Selim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.