Şimdi Ara

Osram'ın yeni bombası, Night Breaker Unlimited ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
14
Favori
53.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gündüz farı olarak astra j ye takılabilir mi ? Arıza lambası yakar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal far ampulü bunlar gündüz farıyla ilişkisi yokki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Normal far ampulü bunlar gündüz farıyla ilişkisi yokki.
    osram unilimited en uygun nerden alınabilir arkadaşlar.
    acaba phılıps extreme mi alsak.
  • 2013 hyundai i20 aracım için arkadaş tavsiyesi ile aldım uzun kısa hepsi h7 zaten takınca bakıcaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikizaynasi

2013 hyundai i20 aracım için arkadaş tavsiyesi ile aldım uzun kısa hepsi h7 zaten takınca bakıcaz
    Merhaba arkadaşlar,

ben aşağıdaki siteden aldım H7 setini. En uygun fiyat buradaydı. Aynı gün kargoladılar ertesi gün elimdeydi..

http://www.automkarinca.com/Osram-H7-Night-Breaker-Unlimited-2li-Set,PR-72.html

Bunun dışında ürünle ilgili izlenimime gelecek olursak gerçekten sıradan halojen ampullere kıyasla çok çok daha iyi. İnsan gördüğünü hissediyor :) Fiyatı da kalitesine göre çok uygun bence. Ampul önemli şey sonuçta gece sürüşünde güvenlik ön planda olmalı kesinlikle...

• quote:

Orijinalden alıntı: jeep_fan

Merhaba arkadaşlar,

ben aşağıdaki siteden aldım H7 setini. En uygun fiyat buradaydı. Aynı gün kargoladılar ertesi gün elimdeydi..

http://www.automkarinca.com/Osram-H7-Night-Breaker-Unlimited-2li-Set,PR-72.html

Bunun dışında ürünle ilgili izlenimime gelecek olursak gerçekten sıradan halojen ampullere kıyasla çok çok daha iyi. İnsan gördüğünü hissediyor :) Fiyatı da kalitesine göre çok uygun bence. Ampul önemli şey sonuçta gece sürüşünde güvenlik ön planda olmalı kesinlikle...

Alıntıları Göster
    Osram night breaker unlimited de Philips x-treme vision da pek mantıklı seçim olarak görünmüyor.

Night breaker unlimited'in teknik özelliklerine bakarsak:http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/halogen-headlight-lamps-for-cars/night-breaker-unlimited/index.jsp?productId=#
    Kullanım ömrü 150~250 saat olarak verilmiş. Normal bir halojen ampulün kullanım ömrünün 6000 saate yakın olduğunu düşünürsek bir hayli düşük bir süre. İnternette, haftada 2.5 saat farlarımı kullanıyorum, biri 4 ayda, diğeri 7 ayda yandı şeklinde şikayetler var.

Ha, arabamı yoğun kullanıyorum, her peryodik servise gittiğimde ampulleri de yeni bir setle değiştiririm derseniz o başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Osram night breaker unlimited de Philips x-treme vision da pek mantıklı seçim olarak görünmüyor.

Night breaker unlimited'in teknik özelliklerine bakarsak:http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/halogen-headlight-lamps-for-cars/night-breaker-unlimited/index.jsp?productId=#
    Kullanım ömrü 150~250 saat olarak verilmiş. Normal bir halojen ampulün kullanım ömrünün 6000 saate yakın olduğunu düşünürsek bir hayli düşük bir süre. İnternette, haftada 2.5 saat farlarımı kullanıyorum, biri 4 ayda, diğeri 7 ayda yandı şeklinde şikayetler var.

Ha, arabamı yoğun kullanıyorum, her peryodik servise gittiğimde ampulleri de yeni bir setle değiştiririm derseniz o başka.

Alıntıları Göster
    Performans ampülü kullanacak olanlar otomatik sensörlerden vazgeçmeliler. Bir de kontak / motor çalıştırırken farlar kapalı olmalı özellikle Fordçular dikkat etsin. aksi halde tez vakitte ampulleri ellerine alırlar.
    Aracı çalıştırırken ve stop etmeden önce farları kapatırım, NB Plusları takalı 1 yıl oldu sorun yok.

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Valla o kadar dikkat edemiyorum, bir kezaldım 7-8 ayda elimde kaldı.
    Araba kapalı garajda, her çalıştırmada ve kapatmada mutlaka kendi kendine yanıyor.
    O yüzden Osram'ın sıradan ampüllerini kullanıyorum.
    Zaten şehirlerarası gece yolculuğu olmadığı sürece fazla da ihtiyaç olmuyor yüksek lümene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Valla o kadar dikkat edemiyorum, bir kezaldım 7-8 ayda elimde kaldı.
    Araba kapalı garajda, her çalıştırmada ve kapatmada mutlaka kendi kendine yanıyor.
    O yüzden Osram'ın sıradan ampüllerini kullanıyorum.
    Zaten şehirlerarası gece yolculuğu olmadığı sürece fazla da ihtiyaç olmuyor yüksek lümene.
    Tüm ampuller gibi flamanlı ampuller de sürekli aç-kapadan hoşlanmaz. Zira soğukken flamanın direnci düşüktür. Elektrik akımı gelince çok kısa bir süre (akkor haline gelinceye kadar) fazla yükleme olur. Bu nedenle flamanlı ampuller genellikle ilk açılışta bozulur.

Bununla birlikte flamanlı ampullerin sürekli yanma-sönmenin söz konusu olduğu durumlarda nisbeten dayanıklı olduğu da söylenebilir. Örneğin asansör kabini, kat merdiven sahanlıkları gibi lambanın sık sık yanıp söndüğü durumlarda normal duya takılan floresan ampuller değil, flamanlı ampuller tercih edilir.

Bu nedenle, yine bir flamanlı ampul tipi olan halojen lambaların ömrünün kullanım şeklinin o kadar da ömür belirleyici olduğunu sanmıyorum.

Önemli olan kaç saat kullandığınız ve şansınız, evet şansınız(!)...

Daha önce verdiğim link'te Nıght Breaker Unlimited'in kullanım süresi şöyle verilmiş:
    Lifespan B3 = 150 saat
    Lifespan Tc = 250 saat

Nedir bunun anlamı?
    Eğer 100 tane ampul kullanırsak, bunların %97'si 150 saat sonunda sağlam kalıyor.
    250 Saate ulaşıldığında bu 100 ampulün %67'si yanmış, bozulmuş oluyor.
    Eğer şanslı %33 (100-67) içinde bulunuyorsanız ampulünüz 250 saatten fazla da dayanabilir...

Ben bir sene kullandım, hala sağlam demenin de bir anlamı yok. Önemli olan kaç saat kullandığınız... Eğer gece yolculuğu yapmıyor, farlarınızı pek kullanmıyorsanız 5 sene de sağlam kalabilir. :)
    (Ama hiç ummadığınız bir anda sizi yarıyolda da bırakabilir.)

Parlak yanan ampulün kısa ömürlü olduğu Edison zamanından beri biliniyordu. Dolayısı ile gerek Osram'ın, gerekse Philips'in bu ampulleri için yüksek teknoloji ürünü demek mümkün değil. Hem parlak yanıp hem de uzun süre dayanıklı olsaydı ellerini sıkar, tebrik ederdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 23 Mart 2015; 18:50:30 >

• Şu aralar en ucuz nerede var arkadaslar?autom karincada 48 di bur haftada 54 yapmişlar.buna bu parayi verene kadar general electric in var o nasil acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: drive-R

Şuan piyasadaki en kaliteli ve performanslı ''Halojen'' ampul Unlimited, kesinlikle harika bir ürün

Alıntıları Göster
    aracımın far ampulleri 9004 olduğu için bir türlü doğru düzgün ampul bulamıyorum :/..Bunlarında 9004 u yokmuş..
  • Merhabalar,

Dün fark ettim, 2008 fieasta nın sağ farı patlamış. Ankara da oturuyorum, Gece çok fazla yolculuk yapmam . Bu yüzden uzun ömürlü sarı ışıklı ampul arıyorum. Acaba bu hangisini almalıyım osram nb plus mı yoksa unlimited mı. Forumlarda bosch, Philips diyen de var ama karar veremedim.

• karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Uzun ömür için bunu alacaksın
    General Electric Extralife
    https://translate.google.com/translate?depth=1&hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&sl=auto&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/gluehlampen/

Yoksa standart Osrama devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Uzun ömür için bunu alacaksın
    General Electric Extralife
    https://translate.google.com/translate?depth=1&hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&sl=auto&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/gluehlampen/

Yoksa standart Osrama devam
    Yamaha mt-07 motorum için (h4) bu 2 ampülden hangisini önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: major24

Yamaha mt-07 motorum için (h4) bu 2 ampülden hangisini önerirsiniz ?

Alıntıları Göster
    Mercekli far sistemine sahip bir araca takılan Osram NB, merceksiz bir far sistemine sahip bir araca takılan Osram NB ile aynı performansta mı aydınlatma yapar?
  • Focus 3 aracım için uzun kısa beyaz led uygulamak istiyorum. Özellikle selektorlerde şimşek etkisi. Fakat kullanım ömrü ve yağmur, kar,sis performansı kafamı kurcalıyor. Bir kaç alternatif var ama kullanan arkadaşlar fikir verebilir mi?

- osram nb unlimiter (laser de çıktı sanırım)

- philipa xtreme vision 130

- general electric light ultra mega 120
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Görsellik için Osram NB
    Olumsuz hava koşulları için Xtreme Vision
    Ucuz olsun iş görsün GE Mega
  • 2001 model orjinal xenonlu vectra b cdx aracımın ampulleri iyi aydınlatmadığı için internetten çifti 500 TL'ye osram xenon night breaker unlimited ampul aldım. testlerini de izlediğim ve testlerde hep birinci olan bu ürünün aydınlatmada sağladığı artışa çok şaşırdım. doğrusu bu kadar yüksek performans beklemiyordum. osram bu ampullerde teknolojisini konuşturmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Görsellik için Osram NB
    Olumsuz hava koşulları için Xtreme Vision
    Ucuz olsun iş görsün GE Mega

bunlar tam beyaz değil sanırım öyle mi? yorumlarda öyle yazıyor da. bir de görsellik açısından nb ile xtreme arasında ne gibi fark oluyor?
  • 150-250 saat dayanan üst sınıf ampul mu olur yahu? Bu bildiğin "limited" olmuş. Tamam, bu bir performans ampulu ve sıradan ampullere göre ömrünün kısa olması normal ama Philips Xtreme Vision 130% da performans ampulu ve resmi verilerle 450 saat kullanım ömrü biçilmiş. Osram'ın kullanım süresi konusunda biraz daha geliştirme yapması şart.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.