Şimdi Ara

Osram'ın yeni bombası, Night Breaker Unlimited !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
15
Favori
53.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Night breaker plustan sonra, standart voltaj değerinde ama %110 daha fazla ışık veren ampul yapmışlar. Gece yolculukları baya bi keyifli olur heralde.
    https://www.yedekparcatuning.com/catinfo.asp?src=nbu&imageField2.x=0&imageField2.y=0

>>H7 'nin Takımı 69 TL, H4 Takımı 59 TL<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drive-R -- 5 Aralık 2014; 17:22:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

hadi baaa.
    tamda bi kaç hafta önce almıştım, nightbreaker plus'u. bileydik bunu alırdık. ama fiyat tuzlu.
    ama araçtaki eskisine göre bayağı farketti namıssız

Alıntıları Göster
    merceksiz xenon kullanan şemameler bunu kullansa da herkes rahatlasa.
    Tüm ampuller gibi flamanlı ampuller de sürekli aç-kapadan hoşlanmaz. Zira soğukken flamanın direnci düşüktür. Elektrik akımı gelince çok kısa bir süre (akkor haline gelinceye kadar) fazla yükleme olur. Bu nedenle flamanlı ampuller genellikle ilk açılışta bozulur.

Bununla birlikte flamanlı ampullerin sürekli yanma-sönmenin söz konusu olduğu durumlarda nisbeten dayanıklı olduğu da söylenebilir. Örneğin asansör kabini, kat merdiven sahanlıkları gibi lambanın sık sık yanıp söndüğü durumlarda normal duya takılan floresan ampuller değil, flamanlı ampuller tercih edilir.

Bu nedenle, yine bir flamanlı ampul tipi olan halojen lambaların ömrünün kullanım şeklinin o kadar da ömür belirleyici olduğunu sanmıyorum.

Önemli olan kaç saat kullandığınız ve şansınız, evet şansınız(!)...

Daha önce verdiğim link'te Nıght Breaker Unlimited'in kullanım süresi şöyle verilmiş:
    Lifespan B3 = 150 saat
    Lifespan Tc = 250 saat

Nedir bunun anlamı?
    Eğer 100 tane ampul kullanırsak, bunların %97'si 150 saat sonunda sağlam kalıyor.
    250 Saate ulaşıldığında bu 100 ampulün %67'si yanmış, bozulmuş oluyor.
    Eğer şanslı %33 (100-67) içinde bulunuyorsanız ampulünüz 250 saatten fazla da dayanabilir...

Ben bir sene kullandım, hala sağlam demenin de bir anlamı yok. Önemli olan kaç saat kullandığınız... Eğer gece yolculuğu yapmıyor, farlarınızı pek kullanmıyorsanız 5 sene de sağlam kalabilir. :)
    (Ama hiç ummadığınız bir anda sizi yarıyolda da bırakabilir.)

Parlak yanan ampulün kısa ömürlü olduğu Edison zamanından beri biliniyordu. Dolayısı ile gerek Osram'ın, gerekse Philips'in bu ampulleri için yüksek teknoloji ürünü demek mümkün değil. Hem parlak yanıp hem de uzun süre dayanıklı olsaydı ellerini sıkar, tebrik ederdik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Tuzluymuş,

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/osram-h7-12v-55w-ampul-takimi-110-fazla-isik-104974863
    Osram night breaker plus kullanıyorum süper, bu çok daha başarılıdır fakat zamanla fiyatı düşünce bizim ampüllerde patlayınca değiştiririz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Osram night breaker plus kullanıyorum süper, bu çok daha başarılıdır fakat zamanla fiyatı düşünce bizim ampüllerde patlayınca değiştiririz

Alıntıları Göster
    hadi baaa.
    tamda bi kaç hafta önce almıştım, nightbreaker plus'u. bileydik bunu alırdık. ama fiyat tuzlu.
  • quote:

hadi baaa.

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

+sonsuz
  • quote:

Bu far sarı mı oluyor beyaz oluyorsa merceksiz xenonlardaki gibi rahatsız ediyor mu alsam benim focusa uyar mı ?
  • quote:

hadi baaa.

hocam aracınız nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarıotomatik

quote:

hadi baaa.

hocam aracınız nedir ?

palio 1.2 16v 2005 model

edit:
    quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Bu far sarı mı oluyor beyaz oluyorsa merceksiz xenonlardaki gibi rahatsız ediyor mu alsam benim focusa uyar mı ?

abi çok beyaz olmuyor hafif daha beyaz oluyor.
    beyazlıktan ziyade aydınlatma bariz şekilde değişiyor. faydası oluyor yani.
    aracınıza tabii kide uyacaktır. Aracınızın kullanım kitapçığından farların hangi tip olduğuna bakınız.. h1/h4/h7 ? bunlardan biri olabilir. uzun ve kısa ayrı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 14 Şubat 2014; 0:22:33 >

• quote:

quote:

quote:

hadi baaa.

hocam aracınız nedir ?

palio 1.2 16v 2005 model

2005 kasa yuvarlak farlı olan kasa dimi albea ile önleri aynı olan
    birde h7 mi yuvası,arıza ışığı vs yaktımı?

• quote:

Aynen
  • quote:

quote:

Olur tabi olmasına olurda, 3 ay gibi kısa sürelerde patlıyormuş FORD araçlarında..Hani far yapısındanmıdır,fazla mı ısınıypr ampüller çözülememiş....Yoksa ciddi anlamda 10 numara ampüller..

Hatta Night Braker Plus, dünyanın en iyi helojen ampülü olarak anılıyor....
  • quote:

Araç bundan biraderim.

Arıza ışığı yakmadı.
    Farlarda arıza ışığı olsa da yakarmı bilmiyorum. çünkü farlarda arıza uyarı sistemi varmı onuda bilmiyorum. yok sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Aynen

Alıntıları Göster
    95 lira çok pahalı yaaa ...

• VideSupra kullanıcısına yanıt
    anladım saolun hocam
  • hemen zıplamamak lazım ilk çıkan birşey arızaya daha meyilli oluyor ileride plus'ı falan çıkar bekleyelim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

hemen zıplamamak lazım ilk çıkan birşey arızaya daha meyilli oluyor ileride plus'ı falan çıkar bekleyelim bakalım.
    önemli değil ne demek.

arkadaşın da dediği gibi atlamamak lazım plus yada daha daha plus'ı da çıkabilir
  • quote:

quote:

quote:

Olur tabi olmasına olurda, 3 ay gibi kısa sürelerde patlıyormuş FORD araçlarında..Hani far yapısındanmıdır,fazla mı ısınıypr ampüller çözülememiş....Yoksa ciddi anlamda 10 numara ampüller..

Uzun far h1 kısa far h7 imiş focuslarda. H7 ve h1 olarak 2 tane mi almak zorundayım ?
    Belki patlamaz bir denemek istiyorum mevcut farlardan hiç memnun değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losangelos -- 14 Şubat 2014; 0:53:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uzun far h1 kısa far h7 imiş focuslarda. H7 ve h1 olarak 2 tane mi almak zorundayım ?
    Belki patlamaz bir denemek istiyorum mevcut farlardan hiç memnun değilim

Abi uzunlara almana gerek yok. Nereden baksan iki kati para vereceksin.
    Uzun fari surekli acan biri degilsen, dagda bayirda karanlik yerdede surmeyip hep sehir icindeysen uzunlara almana gerek yok.
    Ozeti, sadece kisalara alsan oluyor yani, sikintisi olmaz.

• Aynen aynen, bir kutuda çift ampül var...Uzunlar ayrı,kısalar ayrı..Parklar ayrı...Parklarada led takın bence hos duruyor..Led ampüller ucuz yani5 tl falan...

Night Breaker Plus ; BAUHAUS'da 65 Tl...Bilginiz olsun...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.