< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drive-R -- 5 Aralık 2014; 17:22:35 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drive-R -- 5 Aralık 2014; 17:22:35 > |
|
Tüm ampuller gibi flamanlı ampuller de sürekli aç-kapadan hoşlanmaz. Zira soğukken flamanın direnci düşüktür. Elektrik akımı gelince çok kısa bir süre (akkor haline gelinceye kadar) fazla yükleme olur. Bu nedenle flamanlı ampuller genellikle ilk açılışta bozulur.
Bununla birlikte flamanlı ampullerin sürekli yanma-sönmenin söz konusu olduğu durumlarda nisbeten dayanıklı olduğu da söylenebilir. Örneğin asansör kabini, kat merdiven sahanlıkları gibi lambanın sık sık yanıp söndüğü durumlarda normal duya takılan floresan ampuller değil, flamanlı ampuller tercih edilir. Bu nedenle, yine bir flamanlı ampul tipi olan halojen lambaların ömrünün kullanım şeklinin o kadar da ömür belirleyici olduğunu sanmıyorum. Önemli olan kaç saat kullandığınız ve şansınız, evet şansınız(!)... Daha önce verdiğim link'te Nıght Breaker Unlimited'in kullanım süresi şöyle verilmiş: Lifespan B3 = 150 saat Lifespan Tc = 250 saat Nedir bunun anlamı? Eğer 100 tane ampul kullanırsak, bunların %97'si 150 saat sonunda sağlam kalıyor. 250 Saate ulaşıldığında bu 100 ampulün %67'si yanmış, bozulmuş oluyor. Eğer şanslı %33 (100-67) içinde bulunuyorsanız ampulünüz 250 saatten fazla da dayanabilir... Ben bir sene kullandım, hala sağlam demenin de bir anlamı yok. Önemli olan kaç saat kullandığınız... Eğer gece yolculuğu yapmıyor, farlarınızı pek kullanmıyorsanız 5 sene de sağlam kalabilir. :) (Ama hiç ummadığınız bir anda sizi yarıyolda da bırakabilir.) Parlak yanan ampulün kısa ömürlü olduğu Edison zamanından beri biliniyordu. Dolayısı ile gerek Osram'ın, gerekse Philips'in bu ampulleri için yüksek teknoloji ürünü demek mümkün değil. Hem parlak yanıp hem de uzun süre dayanıklı olsaydı ellerini sıkar, tebrik ederdik. |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 14 Şubat 2014; 0:22:33 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losangelos -- 14 Şubat 2014; 0:53:44 > |
|
|