Bende seneye ÖSS'ye gireceğim. Stres var, çalışma arzusu tam oturmadı, beklentiler büyük. Şuanki öneriniz ne olur bana ?
Bulunsun
2010 YGS. Ohh lan kurtuldum diye çiktim. (o zaman sevgilim vardi sinavdan 2gün önce saçma sebeple tartistik. onun etkisi bana 5soruya patladi) arabaya gittim( o zaman ehliyet yok. kiz da sinir etmisti. sehir içi sürüyorum yine de. o stressi atmak için baya bi bastim eve gidene kadar) o sevgili dedigim et parçasi-duygusuz LYS'mi yedi. istedigim gibi olmadi. bu sene tekrar hazirlaniyorum. .s
Ama su anda çok bilinçliyim ehliyet de var
Daha girmek nasip olması Össye ama o da olacak inşallah. Ben de kardeşlerimize örnek olsun diye 2008-2009 da girdiğim 2 Sbs den sonraki halimi anlatayım bari. Zaman geçer hem
2008 7. Sınıf Sbs,
Efendim okulda dersanede yeteri kadar zaman öldürmüştüm zaten, Fende Suyun kaldırma kuvvetini ve basit (!) makineleri yapamıyordum sadece onlara da epey çalışmıştım. Rahat rahat gittim sınavıma, Sınavdan önce şöyle bir tuvalete gittim kendime geldim, sınıfa giderken kızın birinin t shirtünde ''Dikkat Sbs 1.si çıkabilir'' yazıyordu. Dedim ne manyaklar var falan neşem de yerine geldi. Sonra sınıfta otururken adamın teki gelip sınav süresini yazıyor, Ben de sınıftakilere bakıyorum, herkes pür dikkat herifin tebeşirinden çıkacak rakamlara odaklanmış, gülüyorum tekrar, ulan sanki ezbere bilmiyorsunuz süreyi. Koca sene çalışmışsınız. 10da başlıyor 11.30ta bitiyor. Başlıyor sınav, rahatım, 2-3 tane fen sorusunda tökezliyorum yine. Normalde erken çıkan adamım sınavlardan ama cinslik olsun diye 2 kere çözdüm her soruyu, süre de ucu ucuna yetti ve Çıktım sınavdan böyle bi rahatlık geldi sanki 1. olucam. Eve gelip televizyondan kontrol ettim efendim full full full fen bilgisi 3 yanlış. 2si suyun kaldırma kuvveti 1i basit makineler. Salla diyorum daha iyisi şamda kayısı
2009 8. Sınıf Sbs
8. sınıfın çoğu dersanede geçer zaten çoğu kişi hemfikirdir buna, konular da güzel, fenden zorlanıyorum yine her zamanki gibi, Sınav sabahı arabayla gidiyoruz, okuldan içeri giriyoruz arabayla bekçi çeviriyor dışarı çıkın yasak diye, babam öğretmen araçlarına kafayı takıyor başlıyor bekçiye fırça kaymaya bağıra bağıra ben arabanın arkasında yerin dibine geçiyorum. Ama rahatım, hem ilk sınavım güzel, okuldaki manyaklar kadar çalışmıyorum bile, proje grubuna da almadılar beni zaten hiç, 7. sınıfta genelde 3. olmuştum puanlara göre, yine altımdakileri proje grubuna almışlardı, beni almamışlardı bile, o kadar değersizdim. (daha sonra o projedekilerin %70inden iyi sonuç çıkardım orası ayrı bir mevzu) Sınava gayet rahatlık içinde giriyorum, yine saati yazan elemana odaklanan kişilere bakıp tebessüm ediyorum, 2 ön sıradaki kız çok güzel arada ona bakıyorum falan adını almadım en büyük pişmanlığımdır) Sınav başlıyor, ama ne başlamak, geçen seneyle alakası yok soruların, 2-3 gömlek ayırıcı sorular, İngilizcede hayatımda yanlış yapmamış adamım, hep de ingilizceden başlardım denemelerde, ulan ingilizceleri bile çözemiyorum, Bu sefer biraz yanlışlarım çıktı tabi, Süreyi arttırdım bu sefer, çıkınca moral tavan ama göreceksiniz. Arabada takla atıcam sevincimden. Tüm bölümlerden 1er yanlış, Fen den 3 yanlış yine ve yine İngilizce full. Toplamda 6 yanlış. Ve zaten tek hedefime 44. olarak giriyorum. Umarım Üniversite sınavlarım da böyle kaymak gibi geçer ve hedefime ulaştım diyebilirim ileride.
quote:
Orijinalden alıntı: 1nvdr Boşluk hissediyosun kesinlikle Yapıcak bişeyin kalmamış gibi
+1
Sinav sonrasi gezicem kendi kendime diyorum ulan nereye geziyosun otur oturdugun yerdebders calis sonra dedimki lan sinav bitti git gez rahat rahat geziyorum ama nasil vicdan azabi tahmin edemezsiniz,zor oluyor o psikolojiden cikmak
quote:
Orijinalden alıntı: Shift41
Arkadaslar su konuyu merak ediyorum, umarım konu dağılmaz.
Ygs lys'ye göre daha kolaydı değil Mi?
Ygs'de çıkan sorular konunun en dip yerlerinden geliyor mu yoksa konuya giristeki sorular gibi Mi oluyor? Bunları merak ediyorum.
YGSye ciddi şekilde çalışmaya gerek yok.Konuların püf noktalarını öğren yeter.Zaten genelde yoruma dayalı sorular.Ve genelde zeka soruları tarzı.
Not:Geçen seneye göre konuşuyorum.Bu sene tam tersi olamaz mı?olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ToffieBoi
"O girerken gördüğüm sarışının numarasını isteyecektim ya. Okula girene kadar da yanımda gelmişti, kahretsin yaa" olmuştu. Çıktıktan sonra da bakındım kıza ama göremedim, üzülmüştüm.
Nasıl bu kadar rahat olabildiğime gelince, ben "öpülmüş yanağın davası olmaz" diye düşünenlerdenim. Bitti gitti işte, yapabileceğim bişey yok. Dövünsem de sevinsem de bitti
Harbiden bana da aynısı olmuştu.Kızın birine bakınmıştım 15 dk boyunca.Hatta babam demişti neyi bekliyoruz diye,bende arkadaşlara bakındım diye kıvırmıştım
Sınavdan sonraki ruh halim içinse yine sana katılıyorum.Çok doğru bir felsefe
Emin ol bir şey hissetmiyosun.
sınavın nasıl geçtiğinden emin olamıyosun tvden sorulara bakıyosun lan ben bunu ne yapmıştım yanlışmıydı acaba diyosun.en iyisi tvden soru takip edip moral bozmamak.
Ygs falan daha girmedimde, OKS den çıktığımda eve gelip yarım kalan uykumu tamamlamıştım. Ygs dede öyle olur büyük ihtimal, çok kafama takmıyorum. Bu sene giricem sınavlara bakalım OKS gibimi
Hapisaneden 30 yıl sonra çıkmış mahkum gibi hissettim.
biraz özgür, biraz boşlukta birazda duygusal.
Ama özgürlük konusunda yanıldım hayat işte biri bitiyo biri başlıyo
eve geldim nasıl geçti sorularına cevap verdim nereyi kazanırsn sorularına cvp veremedim çünkü karamsardm cevaplar yayınlandığında pc de oyun oynuyordm.Tercihleri yaptıktan sonra çok sıkıntılıydı neykesi selçuk bilgisayar mühendisliğine kapağı atabildik şimdi çok rahatım canım ne isterse onu yapıyorum.
up
quote:
Orijinalden alıntı: K.B.V Emin ol bir şey hissetmiyosun.
sınava az kaldı upp
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme