Şimdi Ara

Öss'ye girenlerin yks'yi aşağılaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 işlem denklem sorusu çözen kendininkini cezayir tüfeği sanıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Evet ekşi’de görmüştüm öss sistemi olsaydı şu anki gençlerin çoğu üniversiteye gidemezdi diye başlık açılmıştı:D

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ÖSS'de derece yapsam başarı diye söylemeye utanırdım.

• Ekşiye atılan 3.sınıf sorularını bile zar zor çözen yazarlar yksyi eleştiriyor.

• son ygs-lys’ye girenlerdenim ;)

• 15 yıl sonra biz de sonraki sınavı kötülersek

• El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekrardan YKS'ye Girmek
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oku

ekşi sözlük
    eski öss sistemi olsa çoğu genç üniv. okuyamazdı
    https://eksisozluk.com/entry/146655072

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sınav sisteminde 20k altı yapan adam öss sisteminde kasmadan ilk 1k yapar

• O zaman tek çare

• "ben de teoga girseydim ben de roberte giderdim"

• Bunlar da zannediyor ki yeni sistemde herkes bilkent koç itü boun falan gidiyor amk. Eskiden universite azdi simdi de iyi universite az. Pamukkale iktisat mezunu adam ne yapabiliyor ki. Tamam simdi uniye gitmek kolay ama eger tek amacin diploma almaksa. Ki artik universite bitirmek de yetmiyor. Ortaokul mezunlarinin polis oldugu donemden cok iyi yerlerde okuyanlarin bile kendini daha da gelistirmek icin kirk takla attigi doneme geldik. Suan sistemin kotulugu umut satmasi. Herkes universite bitirince iyi bir maasla kendi isini yapabilecegini saniyor ama sacma bir yerde sadece okumak yetmiyor. Bu herkes uniye gitmeli safsatasinin da bir sonucu. Yuksek ogrenim gerektirmeyen, illa okul gerekiyorsa meslek lisesi egitiminin yeterli olabilecegi gayet guzel meslekler var. Tabi burada hangi meslegi yaparsa yapsin insanlarin belli bir standartin ustunde yasamasi gerektigi pek bir sey ifade etmedigi icin insanlarin yonelmemesi dogal.

• Bu söylem şuna benziyor.

MONTAGE MENyoutube
    5 YAŞINDAKİ ÇOCUK ATATÜRKTEN ZEKİ DİYEN ADAM
    https://www.youtube.com/watch?v=aVNw7zUsxnw

Öss soruları değil kastedilen öss sistemi hatta onun öncesindeki sistem daha sıkıntılı.Yani düşünün.Daha sınava girmeden tercih yapıyorsunuz ne soruları gördünüz ne tahmin edebiliyorsunuz.Ne yaptığınızı yapacağınızı bilmeden tercih yapıyorsunuz.

Bu vesile ile iyi puanda yapsanız belki daha düşük sırlama tercih yaptınız pişmanlığı ile eğitim hayatına başlıyorsunuz yada beklentiniz büyük ama kıl payı iyi bir sıralama yapmanıza rağmen tercihlerinizden dolayı 1 yılınız çöp oluyor.

Tek bir cümle ile açıklarsak öss sitemi şudur.Şimdiki dönemde 300 binle girebildiğin bir mühendisliğe 80 bin sıralama ile giremediğinizi düşünün.

Misal puan aralığı öyle dar ki istediğin bir yere 25 bin sıralama ile giremiyorsun.Kontenjan az.Ha ne mi var girip eğitim alıp okuduğunda değiyordu.

Ayrıca o dönemin optimal durumuna göre öss soruları o şekilde oluyordu.Yani öğrenci sayısı ve öğrencilere sunulan kaynaklar belliydi.Dersaneler zorunlu gibiydi.Bu soruların çalınmasından anlayın.Kaç kişinin hakkı yendi kaç kişi istediği yeri ufak farkla giremedi.Birileri kadrolaşacak iyi yerlere gelecek diye.Şuan ise beş kuruş değeri yok.Eskiden 10 -15 yıl önce.

Şimdi geçmişe dönüp yav görüyor musunuz.Akıllı telefon var 1000 $'a iphone son modeli varken herifler 30 yıl önce kafam kadar ericsson telefonlara 1000 $ vermiş nokia'nın dandik 3310'larına filan yahu diye dalga geçebilir misiniz aptal diye.O dönemin en iyi ulaşılanı oydu.İmkanlar onla sınırlı idi.

Şimdi bulunulan konuma göre siz değerlendiriyorsunuz.neden bilgi çağı araştırdıkça ve imkanlara kolay ulaşım sağlandıkça seri üretim ve lojistik sağlandıkça ve stabil hale geldikçe.Zoruluk bir yöne ileri safhaya gelecek.

Şimdi sen evinden bile çıkmadan netten interaktif bilgi edinebilirsin.Herhalde bilmem kaç tane kanal var istesen mit harvard'ın bile kanalları var ders anlatımı soru çözümü projeler bölümler hakkında bilgi yani her şey imkan bir parmağının ucunda 10-15 yıl önce böyle imkan yoktu varolanda çok çok kısıtlı idi oda son dönemler.

Şimdi böylesine imkanlar varken.Kolay sorular sorulacağını mı bekliyorsunuz.E siz sınav formatına alıştıkça ezberle ve konu dağılımını gördükçe ona uyum sağlayacaksınız.Bu zorluk değil.Piyasada size sunulan kaynakları taramanıza bağlı.Ösym sizi sıralıyor.Sizin zekanızı ölçmüyor.

Çoğu kurumun eğitim müfredatı yıllardır aynı 30 yıl önce girende aynı müfredata tabi geçen yıl girende.Yani fark eden bir durum yok.Önemli olan sizi sıraya sokup kuruma bölüme alması.Sonrası size kalmış.

Şuan elini kolunu sallayan bir bölüme girebilir.Bu eskiden mümkün değildi.Şuan yapılsa yine öğrenciler feryat figan eder.Fakat bu kadar kurum bölüm açılmışken bunu amacının dışına çıkarmazlar.Öyle devam edilmeli idi ama hedefinden saptı.

Başaran hedefine ulaşan iş sorunu yaşamazdı alım gücü iyi olurdu.Piyasadaki sıkıntıyı yaratan okumaması gereken kimseler.Bundan kaynaklı mesleklerin ederi düştü hiç oldu.Misal 90larda öğretmenlikle tıp yarışıyordu.Sonra bu mühendislik tıp oldu.Şuan ise tüm meslekler çöp oldu açıkçası.Sömürü düzenine tabi modern kölelere döndü.

Eskinin lise seviyesini yükseköğrenime getirdiler.Yüksek lisansın doktoranın bile seviyesi çöp oldu.

Eskisi gibi 80 binle sınırlayacaktın lisansı ön lisans 80-150 binle kısıtlanacaktı.O zaman nasıl olurdu görürdün.

Bugünkü öss sorularını da öğrencilere tabi tutan ösym bugünkü sınav sistemine tabi tutanda.Hatta şunu diyeyim.Ösym istese öyle bir sınava tabi tutarki sizi kalem oynatamazsınız.Ha buda amacından sapmasına sebep olur.Sitem edersiniz.Emek gösterenle hiç çalışmayan aynı safa gelir.Buda haksızlık yaratır(Sonuçta 1 seneniz kaybolur moral motivasyon düşmesi de cabası).Ha olması gereken o hatta öncesinde kurumlar kendi sınavını kendi yapmalı fakat onun içinde Yök denen garabet kalkmalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.