Şimdi Ara

Tekrardan YKS'ye Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce birçok kez buraya danışmıştım öncelikle destekleriniz için teşekkür ederim. YKS'ye tekrar girme kararı aldım. Biraz geç bir karar oldu ama hala toparlayabileceğime inanıyorum.

TYT konularına hala hakimim. (biyoloji ve geometri hariç) AYT'ye tekrardan hazırlanmam lazım ama kimyada organik hariç tüm konulara hakimim, fizikteki çoğu konuya aşinalığım var az tekrarla konuları tekrar hatırlayacağımı düşünüyorum. 2023'te ayt'de fizik ve kimyayı fullemiştim, matematik 38'e 1'di, biyoloji ve tyt türkçe beni batırmıştı). Yalnızca biyoloji, LTİ ve geometri çalışmam lazım. Bugün kendimi denemek için 3D mat ayt sb'den polinomları bitirdim ve 2-3 soru dışında hepsini hatasız çözdüm bayağı bir moralimi yükseltti.

Dershane düşünmüyorum deneme kulüpleri için fiyat öğreneceğim. Ücretli koç/rehber vb şeyler de düşünmüyorum. 3k yapmış arkadaşım vakit buldukça yardımcı olacak.

10k yapmıştım ilk girişimde (2023) bu sefer hedefim ilk 5k. Top tier makine ya da A tier İngilizce tıp (Çapa Marmara Gazi ya da VSLO'ya sahip burslu vakıflar) istiyorum. Zamanla mühendislikleri daha da araştıracağım daha mantıklı karar verebilmek için.

Eğer başarmazsam da Aydın tıpa myp ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum tıpta akraba öğretim üyesi olduğu için, kalacak yerim olduğu için ve transkriptimde sınıfta kalmış görünmemek için. (usmle/yurtdışında phd yapmayı planlıyorum)

Tek sorum olacak myp ile aynı bölüme farklı okulda dersleri saydırmadan yatay geçiş yaparsak transkriptimizde sınıfta kaldığımız görünür mü?

Tekrardan teşekkür ediyorum. Umarım seneye bu zamanlarda ilk 5k'ya girmiş şekilde burada başlık açıyor olurum.  

• Şu an ne okuyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

tıp okuyorum manisada aile evi diye yazmıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10K ve 5K yapan adam arasında bilgi farkı neredeyse yok birkaç soruyla oynuyor Aralık başarılar dilerim

• weexeq W kullanıcısına yanıt
    Hocam 1) tıpı bırakıp niye mühendislik geçmeyi düşünüyorsunuz iş size mi uygun değil 2) 1. Maddede olan gibi düşünüyorsanız niye gazi tıpa geçmeyi düşünüyorsunuz

• Başarılar dilerim, umarım istediğin sonucu elde edersin

• Makine mühendisliği çocukluğumdan beri hayalimdi istediğim yerlerde gelmeyince aile evinde tıp yazdım. Tıpa hala devam edebilirim, nefret etmiyorum. Önceliğim iyi bir sıralama yapmak ardından elimdeki puana göre tercih yaparım.

Bu sene annemin sağlık sorunları sebebiyle bolca devamsızlık yaptım. Dersleri takip edemeyince de finalde ve bütte batırdım kaldım. Sınıfta kalınca da yurt dışı olanakları mahvettim. Aklımda Aydın'a geçmek vardı. MYP ile geçişleri de kaçırdığım için aklıma tekrardan sınava hazırlanmak geldi. Ben de şansımı tekrar deneyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle anneniz için geçmiş olsun umarım sağlığı yerindedir
    Özel durumunuz sebebiyle kalmanız çok normal ancak şunu aklınızda bulundurun ders notlarınızı ve sınav sorularınızı incelemiş biri olarak Manisa en kolay tıplardan biri olabilir, aydın daha zor diye biliyorum ( sizin durumunuz ayrı ne kadar kolay olursa olsun kalmanız çok normal ) başka bir yere geçmek sizi zorlamaz mı hem aile evinden de ayrılıyorsunuz hepsi üst üste binerse sizi psikolojik olarak da zorlayabilir
    Son olarak şeyi sorabilir miyim bu dönem kaç kişi kaldı acaba biliyor musunuz ( yanlış anlaşılmasın üst döneminizden arkadaşlarım var ama sizin dönemden yok zorlaştı biraz filan diyorlardı o yüzden merak ettim )
    Her şey dilediğiniz gibi olur umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 9 Eylül 2024; 10:1:6 >
  • siz hangi tıptasınız acaba ?

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Ankara Tıptayım Hocam

• Ankaratıpplıyı gördünüz mü acaba ?    

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Yok hocam mezun oldu diye biliyorum o , denk gelmemiz pek muhtemel değil
    Görüşlerimiz de baya ters gerçi ama özünde iyi biri olduğuna inanıyorum
    Bu forumda daha beterleri var yani öyle diyim

• Gayet kolay bir okul 34 kişi kaldı büte ama sınıfta kalan kişi sayısını bilmiyorum. 25 kişi de finalsiz geçti. Sadece çıkmış bakıp son 1 hafta çalışsanız kurullardan 60+ alırsınız çok rahat. Ayrıca yoklama da alınmıyor. Yalnızca belli başlı hocalar yoklamayı umursuyor (Histoloji pratik, tıbbi genetik). Benim de ilk 3 kurul ortalamam 79'du zaten sonra okula devam edemeyince ortalamam 62'ye düştü (6 kurul vardı 1. sınıfta). Finalde 46 bütte 55 alınca kaldım 58 alsam geçiyordum. Kalmamın sebebi akademik değildi zaten zorlanacağımı düşünmüyorum. Severek okuyordum, keyfi devamsızlık da yapmadım.

Anladım ,yorumunuz için teşekkür ederim
    Her şey gönlünüzce olsun

• Hazırlanma boşa. 1 sene kaybetmeye gerek yok zaten tıptasın

Hocam konudan bağımsız rastlamışken soracağım bende Manisa tıpa başlayacağım bu sene bu çıkmışlara ezberle geç mantığında mı bakıyor öğrenciler yoksa onlara bakarken konuyu da mı öğreniyor tamamen bilgisizliğimden soruyorum.

• Ben de sınıfta kaldım ve tekrar yks ye girmeyi düşünüyorum
    Gerçi senin yaşında problem değil 20 yaşında başlarsın hiç düşünme bırak okulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeforeIforget -- 9 Eylül 2024; 16:16:47 >
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

Senin bölüm ne hocam?

• İtu makinaya bekleriz hocam.

• Buralar değerlenir, kararlı ve aklı başında birine benziyorsunuz istediğiniz sıralamayı umarım yapabilirsiniz. Seneye 1k gelse bile şaşırmayız hocam.
    İyi calısmalar başarılar dilerim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.