Şimdi Ara

Ösym fotoğraf değiştirme(Zamanı geçmiş fotoğraf)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar ben bu sene ygs ye gireceğim ama sınav tarihi 13 mart benim fotoğrafımın onay tarihi 12 mart 2016.Bunu nasıl değiştirebilirim

• ayni sorun bende de var:)

surede onemli olan basvurma ani diye biliyorum.yani basvururken sure dolmadiysa basvurunu yapar.onay tarihinden sonra bile olsa sinava girersin.benim bilgim boyle.bir sey ogrenirsen bana da haber ver:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim en son 9 mart 2016ydı bi süre sonra 9 eylül 2016 olmuş. belki seninde öyle olur. 2012 mezunuysan senin de öyle olabilir. ama ösym yi arayıp bilgi al
  • yok hala martin besi benimki.evet 2012 mezunuyum.sizinki nasil degismis anlamadim

• 2012 den kpss basvurusu ıcınde ayrı fotograf cektılerdı.Onun için o geçerli olmuştur.Bende oyle olmustu.
  • Ben de 2012 mezunuyum sınava gireceğim tekrardan, sıkıntı olmasın başvuruyu onaylayalım mı ne yapalım...
  • Fotoğrafın onayı bittikten sonra okulda değiştiriliyormuş arkadaşlar.Yani sınava girebiliyoruz ama lys başvurusu için okula gidip 10 lira karşılığında değiştirmemiz lazımmış.Bu arada ben başvurumu yaptım bir sıkıntı çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba,

Benim ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı Eğitim Bilgilerim hatalı. Okul adı farklı. Ham düzelttirmek hem de başvuru yapmak için ÖSYM bürosuna gittim. Ama oradaki görevli bu bilgilerin değiştirilemeyeceğini, okul ismi değiştiği için böyle olduğunu söyledi. Benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı burada ? Liseden mezun olduktan yıllar sonra sınava hazırlanıyorum. Emeklerim heba olsun istemiyorum ! Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: betaaaaa

Ben de 2012 mezunuyum sınava gireceğim tekrardan, sıkıntı olmasın başvuruyu onaylayalım mı ne yapalım...

naptin onayladin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: malt1

quote:

Orijinalden alıntı: betaaaaa

Ben de 2012 mezunuyum sınava gireceğim tekrardan, sıkıntı olmasın başvuruyu onaylayalım mı ne yapalım...

naptin onayladin mi

Hayir

• ösym ye dilekçi yazıyorsunuz dilekçeniz onaylanınca fotoğrafınızı değiştirebilirsiniz diye besaj gelecek sonra ilgili kurumdan gidip değiştirebilirsiniz. Bende 2012 mezunuyum ama kpss girdiğim zaman çekmişlerdi fotomu 9. aya kadar falan geçerlilik süresi var sıkıntı olurmu diye araştırmıştım. Değiştirmek isteyenler daha detaylı bilgiyi ösym yi arayarak öğrenebilir.
  • surenin bitmesine bes aydan daha az sure kalanlar basvuru merkezlerinde basvuru yaparken resimleri tekrar cekilecektir yaziyor osymnin sitesinde

• guncel
  • Konuyu hortlatmış oluyorum ama önemli bir konu olduğu için öğrendiğim güncel durumu paylaşmak istedim.

ÖSYM sitesindeki fotoğrafınızın süresi dolmuş olarak gözüküyorsa ve ileri bir tarihte gireceğiniz bir sınav var ise sınav başvuru zamanını beklemeniz gerekiyormuş. Örnek veriyorum ; fotoğrafınızın süresi 1 mart tarihinde doldu. Gireceğiniz sınav 5 haziran tarihinde ve bu sınavında başvuru tarihi 1 nisan ise siz 1 nisan tarihinden sonra ösym merkezine gidip ( her şehirde var mı bilmiyorum ama vardır sanırım ) fotoğraf güncellemek istediğinizi söylüyorsunuz. Başvurunuzu da oradan yapıyorsunuz. Başvuru yapılırken fotoğraf da yenileniyor.

Eğer fotoğrafınızın geçerlilik süresi devam ediyorsa ama yüzünüzde kaza vs. kaynaklı ciddi bir değişim varsa ösym'ye dilekçe göndererek isteğinizi belirtiyorsunuz. Burada sınav başvurusu önemli değil. Ösym gönderdiğiniz fotoğraf ile sistemdeki fotoğrafı karşılaştırıp gerek göründüğünü düşünürse fotoğraf değiştirilmesini kabul ediyor.

Kaza vs. değil de sadece tarihini güncellemek istiyorsanız gireceğiniz sınavın başvuru tarihini beklemek zorundasınız.

Umarım doğru anlatabilmişimdir. Ben 2 gün önce ösym merkezine gittim ve böyle söylendi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.