Şimdi Ara

Oto amfim kaç kanallı olsun? ve RCA meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Golf mk3 aracıma 4 adet oval hoparlör ve 1 adet 300 RMS Alpine tüp woofer takacağım. Umarım güzel bir ses alırım. Bunların verimli çalışabilmesi için uygun watt'da "4 kanallı" bir amfi yeterli olur mu? Ayrıca teyp konusunda tek RCA çıkışlı Pioneer Deh-X1850ub hoşuma gitti fiyatı da çok güzel. Tek RCA sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr.teknikressam -- 6 Eylül 2016; 17:02:17 >

• Alpine Tüp eğer pasifse 4 kanallı anfi biraz esaslı çıkışlı olmalıdır. Aktifse anfi orta seviye de olabilir.
    4 Hoparlör ve bir bass kombinasyonunun en düşük bütçeli ve teknik açıdan uygun şekli ise 5 kanal anfidir.
    Daha yüksek bütçe ayrılacaksa 4 kanal anfi + 1 kanal D class mono anfi gerekir.
    Bütçe sınırlı ise ana ünite ile ön hoparlör grubunu beslemeye devam ederek arkaya iki oval yada comp hop. ve bass şeklinde olur.
    Bu durumda anfinin 1.,2. kanalları sağ ve sol oval ya da componentleri, geriye kalan 3.ve 4. kanalları köprülenerek woofer'ı besler.
  • Butcenize bağlı 3 çıkışlı teyp verimi daha iyi sağlar. Sound magus h500 kullanmıştım zamanında tavsiye ederim 5 kanal amfide. Sistemin için iyi olur eger 4 kanal amfi olacaksa amfiyi seçip oyle mid takımı seçin. Midlerle bass amfide ovaller teypten beslenmesi sağlıklı olur ses arkadan gelmez. Alacağınız oval max 35-40 rms olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar çok teşekkürler bilgiler için. Bu bilgiler doğrultusunda sorumu revize edeyim o zaman.

alacağım woofer kesinlikle bu olacak:

Alpine SWT-12S4 (300 RMS)
    http://urun.n11.com/subwoofer/alpine-swt-12s4-subwoofer-P125128857

Anladığım kadarıyla 5 kanallı amfi en güzeli. Zira daha önceki aracımda hoparlörleri amfiden çıkarıp teyp'e taktığımda kötü yönde çok büyük bir değişim olmuştu.
    madem 5 kanallı amfi şart, şu üçünü buldum hangisini önerirsiniz?

cadence fx-500 (2. el)
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-cadence-amfi-5-kanalli-stereo-331785923/detay

soundmagus h500 (2.el)
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-soundmagus-h500-5kanalli-anfi-332235305/detay

Pilippo PO-1080 (sıfır ama adını hiç duymadım RMS değerine güvenilir mi bilmem)
    http://urun.n11.com/amplifikator/pilippo-po-1080-5-kanal-680-watt-oto-anfi-amfi-P85532308

tekrar teşekkürler şimdiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr.teknikressam -- 19 Eylül 2016; 13:36:54 >

• Butun ses arkadan gelirse zevk vermez müzik. One 1 takım mid arkaya oval bide o bass size yeter her turlu. Midleri infinity 6500 öneririm guzel sesi var . Amfide dediğim gibi h500 u kullandım memnun kaldım diğerleri hakkinda bilgim yok

• By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Woofer'ı şimdi sipariş ettim n11'den 100 lira kuponum da vardı resmen bedava gibi bir şey oldu.
    Ben arkaya kendi çizdiğim pandizotu yaptırıp güzel bir görüntü de elde etmek istiyorum o yüzden arkada ısrarcıyım. o halde 4 oval + 2 mid + woofer'ı besler miyim bu amfiyle acaba?
    Bir de bu midlerin crossover'larını amfinin oraya mı yoksa mid'e yakın bir yere mi konumlandırıyorlar?
    evet sorularım bitmiyor..
  • Bana göre oval de ısrarcı olmak doğru değil. Yanılmıyorsam golf ün kapı hoparlörleri 16.5-17cm. Bu ebatta mükemmel komponent takımları var. Aracın orijinal yuvalarının kullanılması hem kesme biçme işini azaltır hemde üretici zaten zor elde edilen akustik düzeni zaten sağladığı için ilgili yerlerde kullanmak akustiği daha nitelikli yapar. İlla olacaksa en doğru montaj şekli öne komp yada koaksiyel arkaya oval şeklinde olabilir. Listedeki anfilerin hiçbiri harika değil. Ama aralık buysa pilippo dışındaki ikisi olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Bana göre oval de ısrarcı olmak doğru değil. Yanılmıyorsam golf ün kapı hoparlörleri 16.5-17cm. Bu ebatta mükemmel komponent takımları var. Aracın orijinal yuvalarının kullanılması hem kesme biçme işini azaltır hemde üretici zaten zor elde edilen akustik düzeni zaten sağladığı için ilgili yerlerde kullanmak akustiği daha nitelikli yapar. İlla olacaksa en doğru montaj şekli öne komp yada koaksiyel arkaya oval şeklinde olabilir. Listedeki anfilerin hiçbiri harika değil. Ama aralık buysa pilippo dışındaki ikisi olabilir.

Peki şunu sorayım;

Ben aslında Mid takımındaki tizleri nereye koyacağımı düşünüyorum. Aracım fabrikadan çıktığı gibi duran belki de Türkiye'deki tek mk3'tür ve bende bambaşka yeri vardır. O yüzden kapıya veya camın önüne vs. kesme-yapıştırma kesinlikle yapmak istemiyorum. O yüzden mid'leri ön 2 kapıya koyarsam, bu mid takımının tizlerini arkaya yaptıracağım pandizota koyabilir miyim rahatça? eğer öyle oluyorsa tizlerle ovaller arka pandizotta çok güzel durur zaten. Olur mu böyle?

• O zaman kendi yuvalarına komponent değil koaksiyel koyacaksın kardeşim. başka yolu yok.Yalnız komponentlerin tizlerini arkaya koymak saçma olur. olması gereken yerde duracaklar ve birer küçük çift taraflı bant arabanın orijinalliğini bozmaz.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    By Doğu B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. O zaman son kararım şu şekilde:

-Woofer 300 RMS bagajda o tamamdır. (Alpine SWT-12S4)
    -Pandizota 2x100 RMS (PIONEER TS-A6995S) oval alıyorum.
    -Ön 2 kapıya Alpine SPG-17C2 alıyorum.

Hepsi coaxial kafam da rahat bunlar bana yeter.
    Amfiyi de sayenizde 5 kanallı seçtik sayılır. Şimdi buna göre teyp için 1 RCA çıkışı bana yeter mi? Yetiyorsa pioneer alıp geçeceğim. 2+ RCA olanlar biraz yüksek fiyatlı olduğu için gereksizse eğer almayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr.teknikressam -- 7 Eylül 2016; 17:13:11 >
  • tr.teknikressam kullanıcısına yanıt
    İlerde pişman olursunuz tek çıkışlı teyple. Bütçeyi zorlayıp ya 2. El yada sıfır 3 çıkışlı teyp hem sistemde kaybı azaltır hemde rahat olur bassi istediğin gibi teypten kisip acarsin. Coax yerine mid takımı al tizede güzel bir yer sec koy oraya ses daha verimli olur. Delmedigin surece orjinallik bozulmaz.

• Teyp iki RCA olsun en az. 100-150 liradan fazla fark olmaz ve bu farkı ödemeye değer.
    Hocam konuyu takibe alıyorum. Sizin subwoofer dan ilerleyen zamanlarda bende alıcam bir tane. Birde mono amfi almam lazım. Bakalım sizin arabada nasıl olacak? Merakla bekliyorum...
  • Pioneer DEH- X 2750 UI modeli 235 lira ve 2 RCA çıkışlı. Alpine'in yeterli modelleri 450 liradan başlıyor şimdilik düşünmüyorum. Bu modelin yüzümü kara çıkartacağını sanmam. Bu fiyatlara başka öneri yoksa bunu alıyorum ve sistemi tamamlıyorum arkadaşlar.

@Matthew Murdock dostum bence vereceği basslar Kısa-sert yerine uzun ve derin olacaktır. Evdeki stereo sisteme benzeyen biraz daha sert bir müzik keyfi bekliyorum ben şahsen. Bakalım 2 haftaya tamamlamış olurum muhtemelen. Buraya yazarım..
    Ustalar burdayken, ben yazmayım dedim ama "stereo" kelimesini duyunca yazmak istedim..
    Stereo demek, zaten sağ ve sol dengeli ses demektir veya 2 kanal ses.
    "sağ sol" ses dengesi için , önde zaten hoparlör var,, arkaya sağlı sollu bir takım 6995, sesi daha ayrıntılı verir, ortaya konacak bir takım daha Pioneer, bence sesi yükseltirken- Araç içinde gürültüye neden olabilir.. teypten gelen rca ları, anfiye dengeli dağıtırsaniz iyi olur, çoğu yer rast gele bağlıyor, ne stereo kalıyor ne birşey.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bu yüzden zaten öne 2, pandizota 2 hoparlör ve bagaja woofer düşündüm ve uyguluyorum. Ortaya zaten koymayacağım çünkü aynı görüşteyiz. Stereo candır, canandır
  • Bence sistemine bi jbl 755.6 lazim 6 cikisli temizinide bulursa tamam dir bi arkadasa daha onerdim sanasa oneririm cok iyi verim alirsin

• Ruhadam38 R kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkürler şimdi baktım JBL 4 ohm'da 4x60W + 2x107W veriyor. Ben ise cadence fx-500 için bir arkadaşla anlaştım birkaç güne alacağım. 4x100 + 1x300 tam benim sistem için biçilmiş kaftan oldu.
    Diğer hoparlörleri de sipariş ettim şu anda sadece kablo ihtiyacım var. Onu da "cadence 4 awg" alıyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr.teknikressam -- 9 Eylül 2016; 9:06:35 >
  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    Dostum Sistemi Aydın elektronik'te bağlattım. Woofer 4 ohm 300 RMS ve ben tam da 4 ohm 300 RMS veren bir amfiye bağladım. tam düşündüğüm gibi çatır çutur vurmadan, müziğin içerisinde kalan derin ve uzun bass'lar aldım. Maksat apaçilik yapıp dışarıyı fazla rahatsız etmek ise, bu woofer uygun değil. Daha önce kullandığım VCCS ile kıyaslayacak olursam Alpine daha yumuşak ve müziğin içinde kalabiliyor. Yumuşak dedim diye tabi kötü anlaşılmasın, dışarıya aşırı rahatsızlık vermeden aracın içerisini yıkıyor. Ben iyi ki almışım dedim. F/P olarak da çok iyi.

Bu arada "cadence 4 awg" çok iyi diye önerilerle aldım, kablo komple alüminyum çıktı. Bakır alaşımı bile değilmiş. Sağlık olsun deyip bağladık bakalım.

Konuyu cevaplayan tüm dostlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr.teknikressam -- 19 Eylül 2016; 10:54:03 >
    Hayırlı olsun,, iyi dinlemeler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.