Merhaba arkadaşlar arabama film çekmek istiyorum..Daha önce film çeken arkadaşlardan nasıl bir zorluğu vardır ve ne gibi incelikleri vardır yardımcı olursanız sevinirim..Şimdiden teşekkürler..Bu arada çizilmez film çekicem.. yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
En koyu tonunu yaptırmamanızı öneririm..Gece problem çıkartabiliyor..
Taktıktan sonra 1-2 gün camları açmamanız lazım..Zarar görebiliyormuş onun dışında gayet güzel bir olay..
Ben kendi aracıma çektirdim fakat o kadar kötü çektiler ki kendim çeksem daha iyi çekerdim Öncelikle aracın camına uygun biçimde kesmeye bakıyor olay. Eğer cama yapıştırdıktan sonra kesmeyi denerseniz fitillere tam olarak giremiyorsunuz, bu yüzden de dıştan bakınca çok kötü bir görünüm ortaya çıkıyor.
Google'a "Cam Filmi Çekme" yazıp aratın. Çıkan ilk sonuçta arkadaş çok güzel açıklamış. Gözünüzü sakın korkutmasın, gerçekten çok basit bir işlem. Fakat önemli olan ve mutlaka yapmanız gereken şey, filmin kenarlarını spatula ile yapıştırırken saç kurutma makinesi ile ısıtıp yapıştırmanız. Yoksa film açma yapıyor. İyi film çeken yerlerde cam ısıtma sistemini kullanıyorlar. Cam komple ısınıp çekilince daha sağlam yapışıyor film cama...
evet ısıtıpta yapması çok güzel oluyor birde ben izleyerekte öğrenmeye çalıştım mesela youtubeye " window tinting " yazdığımda hepsini adım adım anlatan videolar çıkıyor.Black çekicem orta ton çizilmez olanından.
Arkadaşlar aklıma şu takıldı filmi açtıktan sonramı ısıtıyoruz cama yapıştırdığımız zaman yoksa açmadan kalıp yani şablon alırken mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: einLadunG
Arkadaşlar aklıma şu takıldı filmi açtıktan sonramı ısıtıyoruz cama yapıştırdığımız zaman yoksa açmadan kalıp yani şablon alırken mi ?
Bildiğim kadarıyla filmi takarken cam ısıtılıyor. İçinden cam sili çıkardıktan sonra yani.
Teşekkür ederim ;)
Arkadaşlar, konuyla doğrudan ilgisi yok ama, film çekmek yasak değil mi? Artık cezası var diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR
Arkadaşlar, konuyla doğrudan ilgisi yok ama, film çekmek yasak değil mi? Artık cezası var diye biliyorum.
En açık rengi (Light Black) muayenelerden hafif kusurlu olarak geçiyor.
Geçen sanayide birine çektirdim.Güya orta ton yapacaktı ama resmen zifiri karanlık oldu bir halt gözükmüyordu.Arkadaşlar dalga geçiyordu ekip arabası gibi olmuş falan diye.Söktüm attım ben de.Şimdi bazen düşünüyorum acaba kendim denesem yapabilir miyim diye ama cesaret edemiyorum ...
quote:
Orijinalden alıntı: historiyst_45
Geçen sanayide birine çektirdim.Güya orta ton yapacaktı ama resmen zifiri karanlık oldu bir halt gözükmüyordu.Arkadaşlar dalga geçiyordu ekip arabası gibi olmuş falan diye.Söktüm attım ben de.Şimdi bazen düşünüyorum acaba kendim denesem yapabilir miyim diye ama cesaret edemiyorum ...
Benim filmlerde atmaya başladı fakat adam "Ne zaman atsa gel bir daha baştan yaparım." dediği için hiç bulaşmak istemiyorum, film al vs. diye... Fakat cesaret edecek bir olay yok gerçekten. Gayet basit bir olay. Özenildikten sonra yapılmayacak şey yok...
Aracım 2007 Kangoo beyaz renk.Orta ton bir film çekmeyi düşünüyorum.Bagaj ve yan camlarda noktalı film var zaten.Sadece ön ve arka yan camlara (4 cam) yapmayı düşünüyorum.Sürgü kapılarda camlar sabit açma kapma olayı yok.Sadece ön 2 cam biraz uğraştırabilir ...
Valla en güzeli 20 Lira verip çizilmez film almak kendin çekmek.ßen pişman oldum çizilir adi film çektirdiğime...
normalde yasak diye biliyorum yani ceza yiyebilirsin
Kardeş bende öyle biliyordum kaç sene önce ama değil..Polisler adamına göre muamele yapıyolar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme