Şimdi Ara

Oto cam suyuna cam sil koyulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
31.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğimiz sofra masası cam sil sıvısını oto cam suyu haznesine doldursam yoğun gelir mi su eklemek gerekir mi? Gerekirse ne kadar ölçek olmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Cam Suyuna Cam Sil Gider mi?

Otomobil camlarının temizliğinde kullanılan cam sularına, cam sil eklemek yaygın bir uygulamadır. Ancak bu uygulama, bazı potansiyel sorunlara yol açabilir.

Cam Silin Donma Noktası Düşüktür

Cam silin donma noktası, oto cam sularından daha düşüktür. Bu nedenle, kış aylarında oto cam suyuna cam sil eklenirse, suyun donma riski artar. Donan cam suyu, silecek mekanizmasına zarar verebilir ve görüşü engelleyerek güvenlik sorunlarına yol açabilir.

Cam Silin Korozyona Neden Olabilir

Cam sil, otomobilin boya ve metal yüzeylerine zarar verebilecek kimyasallar içerebilir. Oto cam suyuna cam sil eklenmesi, bu kimyasalların camın yanı sıra aracın diğer kısımlarına da temas etmesine ve korozyona neden olmasına neden olabilir.

Cam Silin Görünürlüğü Azaltabilir

Cam sil, otomobil camında çizik ve izlere neden olabilir. Bu çizikler ve izler, yağmurlu veya karlı havalarda görüşü azaltabilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.

Alternatif Temizlik Çözümleri

Oto camlarını temizlemek için cam sil yerine, özel olarak formüle edilmiş oto cam suları kullanmak daha uygundur. Bu sular, donma noktasının düşürülmesi ve korozyonun önlenmesi gibi özelliklere sahiptir.

Sonuç olarak, oto cam suyuna cam sil eklemek önerilmez. Bu uygulama, donma, korozyon ve görüş azalması gibi sorunlara yol açabilir. Özel olarak formüle edilmiş oto cam suları, otomobil camlarını güvenli ve etkili bir şekilde temizlemek için daha uygun seçeneklerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1/3 yap koy, çok kafaya takmaya gerek yok.

• sadece normal şebeke suyu veya üreticinin kendi silecek suyunu koymanı tavsiye ederim. belirsiz kimyasallar silgilerin(bıçakların) ömrünü kısaltır.
  • Benzinciden saf şu alırım içine de wurth marka turuncu renkli sıvı sabundan alırım üzerindeki orana yakın karıştırıp şu haznesine doldururum. Temiz ve güzel kokan bir şu ile yıkarım camları. Kişin da biraz antifrizli yikama suyundan koyarım ki donmasın diye.

• http://www.hepsiburada.com/buffer-carall-yuksek-konsantreli-cam-temizleme-tabletleri-6-li-pm-otatsy61

şunlardan alıyorum. 1 haptan 4 litre cam suyu çıkıyor. suyun böcek izlerini sökme gücü de fena değil. sade su koymaktan iyidir.
  • %50 Erikli Suyu , %25 Camsil,%25 çamaşur suyu.
    +10 Beygir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debroglienindalgaboyu -- 14 Ağustos 2017; 1:5:57 >
  • Çeşme suyu koymak zamanla silecek sisteminin içinde kireçlenme ve tıkanmaya sebebiyet vereceğinden 3 Litre cam sil 1 litre sirke 1 litre saf su karışımı kullanıyorum. Cam silin de böcek yapıştırmaz denilenlerden alıyorum. Sirke de camda ki lekelenmeleri 0 a indiriyor ve varsa silecek sistemi içindeki tıkanıklıkları zamanla çözüyor. Sirkeyi dahada az kullanabilirsiniz o size kalmış.

Belirsiz kimyasallar sileceklerin ömrünü kısaltır denmiş fakat kışın kullanılan antifrizli cam suları kadar hiç bir şey zarar vermiyor veya veremiyor diyelim. Zaten silecek dediğiniz nedir ? Max 50TL ye en iyi marka silecek bulabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YARDIM Arabamın cam suyu bitti
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akaryakıt istasyonlarındaki hava/su standından doldurma da nerden istersen doldur. Her cama su sıktığımda arabanın içinde "kim pırtladı lan" diye bakıştık 1 ay boyunca, sonra çözdük su kokuyormuş. Evde dinlenmiş şebeke suyuna 1/4 camsil kullanıyorum ben. Üzerine de trafikte satılan içme sularının kalanlarını ekliyorum ara sıra.
  • evinizde su arıtma cihazı kullanıyorsanız 1,5 litrelik şişeye doldurun içine bi kaç damla bulaşık deterjanı damlatın alın size on numaraoto cam suyu
  • Net ; koyulmaz!..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

Çeşme suyu koymak zamanla silecek sisteminin içinde kireçlenme ve tıkanmaya sebebiyet vereceğinden 3 Litre cam sil 1 litre sirke 1 litre saf su karışımı kullanıyorum. Cam silin de böcek yapıştırmaz denilenlerden alıyorum. Sirke de camda ki lekelenmeleri 0 a indiriyor ve varsa silecek sistemi içindeki tıkanıklıkları zamanla çözüyor. Sirkeyi dahada az kullanabilirsiniz o size kalmış.

Belirsiz kimyasallar sileceklerin ömrünü kısaltır denmiş fakat kışın kullanılan antifrizli cam suları kadar hiç bir şey zarar vermiyor veya veremiyor diyelim. Zaten silecek dediğiniz nedir ? Max 50TL ye en iyi marka silecek bulabilirsiniz.

Sirkenin su borularına zarar vermeyeceğinin bir garantisi var mı peki?

Sirke mantık olarak çok güçlü bir sıvı çünkü.

Ayrıca koku yapmıyor mu?

• Çok eskiden kendi aracımda denemiştim camsil'i, fıskiyeleri tıkamıştı, genelde mavi renkli olduğundan sileceğin silemediği yerlerde mavi lekelenmeler olmuştu, bir de silecek lastiklerini çabuk eskitmişti
  • pipoti kullanıcısına yanıt
    Garantisi benim 7 senedir bu karışımı kullanıyorum en ufak tıkanma vs. yok

Bildiğimiz sofralık sirkeyi kullanacaksınız. Yemeğe salataya koyduğun sirke sana zarar vermiyor aracın borularına nasıl zarar versin ?

Yukarı da anlattığım karışımla zaten sirke su içinde çözülüyor etkisi azalıyor, cam sil de kokusunu bastırıyor.

Deneyin görün.
  • Yıllardır silecek suyunda aynı karışımı kullanırım. (Kış hariç)

3-4 lt. pet su, 1 lt. cam sil.

Sorun yaşamadım.
  • Kaliteli camsil koyun , adi cam sil tortu bırakabiliyor. Ayrıca tamamnını camsil ile doldurmayın , %20 camsil %80 su olsun.Antifrizz koymanızı tavsiye etmem çünkü aracın tavan boyasını kabartabilir bozabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.