Şimdi Ara

*** OTO ELEKTRİK *** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
25
Favori
389.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • farlar da göstermiyodu xenon almaya niyetlenmiştim geçen xenon yasaklandı ayağına hiç bulaşmayayım dedim 100 w lık ampul röle alıp bağlattım arabaya.çatçat almaya da param olmadığı için 2 tane daha seger marka (iyisinden) doğan kornası taktırdım ayar yaptırdım çatçat gibi çalıyo valla.sahibinden . com dan aldığım şerit ledleri de döşedim arabaya heryerine fotolarını çeker yüklerim 7 bucuk saat sanayideydim düngöstergelere de şerit led takacaktım çok ışık veriyolar göz kamaştırır diye takmadım.onun yerine göstergelerin o içteki yeşil kalın ışığa renk verip dağıtmak için kullanılan yarım küre gibi camları çıkarttım ampullerin yerinede yeşil led ampuller taktım daha etkili oldu denemenizi tavsiye ederim.aslında o içteki beyaz kısım parlak folyo ile kaplansa daha fazla ışık verir göstergelere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanz61 -- 7 Nisan 2010; 17:05:26 >

• vites önü şerit ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    torpido şerit led
     *** OTO ELEKTRİK ***
    göstergelere led ampuller gündüz bu kadar belli oluyo:)
     *** OTO ELEKTRİK ***
    sağ koltuk ön neonlar
     *** OTO ELEKTRİK ***
    sol koltuk ön neonlar
     *** OTO ELEKTRİK ***
    tavan lambası ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    plaka ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    plaka ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    bagaj aydınlatması stopların arasına takılan modul ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    bagaj
     *** OTO ELEKTRİK ***
    kullandığım şerit ledler ve moduller
     *** OTO ELEKTRİK ***
     *** OTO ELEKTRİK ***
     *** OTO ELEKTRİK ***

• @aslanz61 hocam eline sağlık çalışman gayet güzel olmuş

Bu arada bir aksilik olmazsa ayın 15 'inden sonra Trabzon 'a geleceğiz inşaallah...
  • benim bir sorunum var aracım 87 model 131 şahin bütün aydınlatmamın sol tarafı çok düşük yanıyor sinyaller olsun farlar olsun park lambaları olsun vb. acil yazarsanız sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedracer32

benim bir sorunum var aracım 87 model 131 şahin bütün aydınlatmamın sol tarafı çok düşük yanıyor sinyaller olsun farlar olsun park lambaları olsun vb. acil yazarsanız sevinirim teşekkürler

Eski kasalar hakkında ayrıntılı bilgim yok ama sol aydınlatmalarla ilgili sıkıntınız olduğuna göre sigorta panonuz yeni kasalarda kullanılan tipte olabilir. Öyleyse tesisatları ayrıdır. Sorun sadece arka stopsa soket kaynaklı olabilir ama ön farlar da sorunluysa sol far tesisatıyla ilgili de olabilir. Kaçak olup olmadığını da belirtmediğiniz için temassızlık üzerinde duruyorum.
  • bir kaçak bulunmamaktadır ampul kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için ampullerin yerlerini değiştirdim ama yinede olmadı soketler de yeni sayılır ama bütün aydınlatmada böyle ayrıca akşam farları yakınca sinyallerde sönük yanıyor ama sigorta ile alakası olabilirmi bilmiyorum tek ihtimalde o kalıyor ama sigortayla nasıl bir alakası olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: honestt

enes, ömür, tolga çok sağolun kardeşlerim...
    forumumuz çok güzel aile sıcaklığı var şükürler olsun...
    her gün gitsem de pc de foruma baksam diye heyecanlanıyorum...
    herkese keyifli sürüşler...

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanz61

vites önü şerit ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    torpido şerit led
     *** OTO ELEKTRİK ***
    göstergelere led ampuller gündüz bu kadar belli oluyo:)
     *** OTO ELEKTRİK ***
    sağ koltuk ön neonlar
     *** OTO ELEKTRİK ***
    sol koltuk ön neonlar
     *** OTO ELEKTRİK ***
    tavan lambası ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    plaka ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    plaka ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    bagaj aydınlatması stopların arasına takılan modul ledler
     *** OTO ELEKTRİK ***
    bagaj
     *** OTO ELEKTRİK ***
    kullandığım şerit ledler ve moduller
     *** OTO ELEKTRİK ***
     *** OTO ELEKTRİK ***
     *** OTO ELEKTRİK ***

hocam dehşet olmuş ayrıca şu yeni tip doğan tepe lambalarına bayılıyorum alayım diye aklımda ama oturtabilirmiyiz bağlantı filan sorun olurmuki sizce ??

• aynanın aynı tip olması gerek aynaya geçmeli konsolla üstende bi tornavidaya bakar ama konsola gelen 3 tane fiş var onlar mevcutmu ki normal konsolda
  • Orijinalden alıntı: KraL64

Geçmiş olsun dostum yolda kalmak kadar nefret edici bir durum olmasa gerek..

teşekkürler kardeşim hepimiz kazasız belasız inşallah
  • arkadaşlar benim şahinde eskiden karanlık olunca dijital saatin içinde yeşil ışık yanıyodu.. bir kaç yıldır yanmıyo... geçenlerde soktüm temizledim epey... yalnız kilitli soketleri açamadım bi türlü ki onların da içlerini kolonya ile sileyim hani oksit varsa temizlensin gerçi olmaz oksit ama... saatin içi epey tozlanmıştı ampülü falan dökülmemiş, kararmış çok hafif ancak ampül elektronik devre katına lehimli ve çok küçük bi şey... acaba ampül mü bozuk yoksa devreden bi yer mi yanmış tamiri hakkında bi fikriniz var mı [yanlış hatırlamıyorsam bu saat ampülleri kararınca hava kendi yanıyodu fotoselliydı yoksa lambası direk kontağa mı bağlıydı... ama kendiliğinden hava kararınca yanıyodu diye hatırlıyorum...]
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedracer32

bir kaçak bulunmamaktadır ampul kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için ampullerin yerlerini değiştirdim ama yinede olmadı soketler de yeni sayılır ama bütün aydınlatmada böyle ayrıca akşam farları yakınca sinyallerde sönük yanıyor ama sigorta ile alakası olabilirmi bilmiyorum tek ihtimalde o kalıyor ama sigortayla nasıl bir alakası olabilir?

Anlamda bir kayma olmuş sanırım. Sorun sigortadan değildir. Sigortalar ayrıysa sol tarafın sigortasına bağlı devrede bir sorun vardır demek istemiştim. Bu sorun kablodan, röleden ya da başka bir devre elemanından da kaynaklanabilir. Konjektör ayarlayamıyor desem tüm farları etkilemesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanz61

aynanın aynı tip olması gerek aynaya geçmeli konsolla üstende bi tornavidaya bakar ama konsola gelen 3 tane fiş var onlar mevcutmu ki normal konsolda

malesef ayna cama yapışık şahinlerde , gliba doğanlarda o tepe lambasına bağlı 3adet fiş bundada var ama ayna işi bozuyor :( aynayıda bozmıyayım artık arjınal kalsın teşekkürler bilgi için
  • quote:

arkadaşlar benim şahinde eskiden karanlık olunca dijital saatin içinde yeşil ışık yanıyodu.. bir kaç yıldır yanmıyo... geçenlerde soktüm temizledim epey... yalnız kilitli soketleri açamadım bi türlü ki onların da içlerini kolonya ile sileyim hani oksit varsa temizlensin gerçi olmaz oksit ama... saatin içi epey tozlanmıştı ampülü falan dökülmemiş, kararmış çok hafif ancak ampül elektronik devre katına lehimli ve çok küçük bi şey... acaba ampül mü bozuk yoksa devreden bi yer mi yanmış tamiri hakkında bi fikriniz var mı [yanlış hatırlamıyorsam bu saat ampülleri kararınca hava kendi yanıyodu fotoselliydı yoksa lambası direk kontağa mı bağlıydı... ama kendiliğinden hava kararınca yanıyodu diye hatırlıyorum...]

ilk defa senden duyuyorum valla hocam yoksa benmi bilmiyorum ama eminim kaç kere denk geldi kontağı açınca yanıyor ama biz yokken hava kararıncada yanıyormuki hiç farkında değilim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _tolqa_

quote:

arkadaşlar benim şahinde eskiden karanlık olunca dijital saatin içinde yeşil ışık yanıyodu.. bir kaç yıldır yanmıyo... geçenlerde soktüm temizledim epey... yalnız kilitli soketleri açamadım bi türlü ki onların da içlerini kolonya ile sileyim hani oksit varsa temizlensin gerçi olmaz oksit ama... saatin içi epey tozlanmıştı ampülü falan dökülmemiş, kararmış çok hafif ancak ampül elektronik devre katına lehimli ve çok küçük bi şey... acaba ampül mü bozuk yoksa devreden bi yer mi yanmış tamiri hakkında bi fikriniz var mı [yanlış hatırlamıyorsam bu saat ampülleri kararınca hava kendi yanıyodu fotoselliydı yoksa lambası direk kontağa mı bağlıydı... ama kendiliğinden hava kararınca yanıyodu diye hatırlıyorum...]

ilk defa senden duyuyorum valla hocam yoksa benmi bilmiyorum ama eminim kaç kere denk geldi kontağı açınca yanıyor ama biz yokken hava kararıncada yanıyormuki hiç farkında değilim :)

işte ben de tam emin diilim büyük ihtimal senin dediğin gibidir kontağı açınca yanıyo ama demek ki hava kararmaya başlayınca fark ediyodum haa bi de farlara bağlı değildi buna eminim dediğin gibi kontak olması lazım... nasıl tamır ederiz kı... unutmadan bir kaç üst satırda bi slx saati var orda rakamlardan biri bozuk gösteriyo aynı sıkıntı bende de meccut onun da bir çaresi yok mu komple söktüm dağıttım temizledim topladım yine aynı rakamın bir köşesi yok :(

• quote:

quote:

quote:

işte ben de tam emin diilim büyük ihtimal senin dediğin gibidir kontağı açınca yanıyo ama demek ki hava kararmaya başlayınca fark ediyodum haa bi de farlara bağlı değildi buna eminim dediğin gibi kontak olması lazım... nasıl tamır ederiz kı... unutmadan bir kaç üst satırda bi slx saati var orda rakamlardan biri bozuk gösteriyo aynı sıkıntı bende de meccut onun da bir çaresi yok mu komple söktüm dağıttım temizledim topladım yine aynı rakamın bir köşesi yok :(

aynı sorun bendede var ben sormuştum tamir olmaz diyorlar zaten yenisi ne kadar ki muhtemelen sadece saat kısmı satılıyordur bence.gliba yazın sıcaktan oluyor..

• quote:

Yavuz hocam;

Maalesef o likit ekran'ın tamiri mümkün olmuyor. Özelliğini kaybetmiştir o çizgiyi gösteren kısım

• bir sorum var arkadaşlar şimdi sol taraftaki düğme grubunun (dörtlü sisler vs.) arkasına led ışık koymayı düşünüyorum her düğmeye iki mantar led koysam toplamda 10 tane lede ihtiyacım var takıldığım yer ise dirençleri kaç ohm direnç koymalıyım söyleyebilirmisiniz yarın cumartesi malzemeleri alabilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oiven

quote:

Yavuz hocam;

Maalesef o likit ekran'ın tamiri mümkün olmuyor. Özelliğini kaybetmiştir o çizgiyi gösteren kısım

şimdi arabanın yanından geliyorum duramadım saatin nesi var diğip söktüm çipe filan baktım herşey normal gözüküyor ama ovien in de dediği gibi özelliğini kaybetmiş heralde işin kötü tarafı ise saatin kablolarında filan soket yok mutemelen bütün lambayla birlikte satılıyor tav oldum şimdi ..

• quote:

bir sorum var arkadaşlar şimdi sol taraftaki düğme grubunun (dörtlü sisler vs.) arkasına led ışık koymayı düşünüyorum her düğmeye iki mantar led koysam toplamda 10 tane lede ihtiyacım var takıldığım yer ise dirençleri kaç ohm direnç koymalıyım söyleyebilirmisiniz yarın cumartesi malzemeleri alabilirim..

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=555 bu linki incele istersen kardeşim hem hesap hemde bağlama yöntemleri hakkında bilgi vermişler

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oiven

quote:

Yavuz hocam;

şimdi arabanın yanından geliyorum duramadım saatin nesi var diğip söktüm çipe filan baktım herşey normal gözüküyor ama ovien in de dediği gibi özelliğini kaybetmiş heralde işin kötü tarafı ise saatin kablolarında filan soket yok mutemelen bütün lambayla birlikte satılıyor tav oldum şimdi ..

Parçacılara sormak lazım belki bir çıkar yolu mevcuttur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.