Şimdi Ara

*** OTO ELEKTRİK *** (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
685
Cevap
25
Favori
389.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm abi size bir sorum olacak ama çok acil lazım bende 87 model 131 var akü çok zayıf düşüo daha yeni aldım kaliteli bi marka 12 volt 60 amper bir tane daha var acaba ikisini bağlasam bir faydası olurmu mesela farlar yanıkken sinyaller çok sönük yanıo öle zayıf düşüo birde nasıl bağlarım ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız çok memnun kalacağım şimdiden teşekkürler
  • Gel gruba bi kendini tanıt,sonra yanıtlarız sorunu
  • tabi iyisin hoşsun abide yalnız ben acemiyim bu pc işinde nası gelcez gruba bilmion ki?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21650518/mpage_346//tm.htm#38738099

Bu linke tıklayıp, kendini tanıtır, aracının modeli, yılı ile ilgili detaylarını, hangi şehirden olduğunu.. vs .. bilgileri verirsen daha güzel olur arkadaşım.
  • kusura bakma 1 sorum daha olacaktı cevapla diyerekmi tanıtacam kendimi
  • Arkadaşım, bu linke tıkla.

http://forum.donanimhaber.com/m_21650518/mpage_346//tm.htm#38738099

Sayfayı en aşağı indir.

Sol en alt tarafta "cevapla" butonuna bas.

İsmini, yaşını, hangi şehirde olduğunu, ne iş yaptığını, aracının modelini ve yaşını ( örn: 97 Doğan SLX 1.6 i.e )

Tanıtırsan, daha güzel olur kanaatindeyiz.
  • abi gönderdim sorumu cevaplandırırsanız çok memnun olurum ilginizse teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedracer32

abi gönderdim sorumu cevaplandırırsanız çok memnun olurum ilginizse teşekkürler

Tamam eyw. Sen ikinci bi akü bağlarsan sağlam olan aküyü de bitirirsin,arabanın şarj dinamsou yetmez ona zaten.Büyük ihtimal tesisatta kaçak var,genelde de teyip olur bu.Sök teyibi elektriğini kes,sonra sök akünün eksi kutbunu,sonra hafifçe değir kutup başına kıvılcım atarsa,kaçak başka yerde,atmazsa,teyibi kontağa bağlat veya ayrı bi düğme çektir,binceğin zamanlarda kullanırsın hem akün bitmemiş olur

• slm arkadaşım bende aynı sorunu yaşıyodum hatta sağlam aküyü değiştim sıfır akü aldım yine aküyü bitirdi kaçak var sanıyodum ama sorun şase kablosundaydı hem inceydi hemde şaseye bir kaportaya hemen akünün yanına bağlanıyor hemde dinamoya yakın biyere şase veriliyor o dnamoya yakın bir yere verilen şase kablosunu egsoz manifoltunun oraya baglamış önceki sahibi o kabloyu değiştim daha kalın ve kalitelisiyle ve dinamoya yakın biyere monte ettim şimdi ise akü hep yeşil 6 ay oldu bir kere bile marş basmama sorunu veya şarj bitme sorunu yaşamadım ondan önce 2 günde bir aküyü şarja koyduruyodum bi kontrol etmende fayda var bide aracın tüplü ise 60 değilde 72 amper akü almanda fayda var aklında bulunsun kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_m -- 28 Mart 2010; 0:11:09 >
  • abicim çok saol bişey daha soracağım ben farları açtımmı ön sinyal çok kısık yanıo görülmeyecek derecede veya geri vitese taktığımda arkadaki lambalar yanınca sinyaller yanmıo neden olabilir acaba
  • farlarını yakınca aracın elektrik gücü düşüyosa lambalar kısılıyosa gaza basınca ışık şiddeti artıyosa bu şarj dinamonun yeterince iyi şarj etmeiyor demektir şarj dinamonu baktır ölçsünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_m -- 28 Mart 2010; 0:15:13 >
  • saol kardeşim ilgine benim aküm zayıf değil marşa bastığımda saniyesinde alıyor tek sorunum yetersiz geliyor herhalde yada benim sinyal ile ilgili bir sorunum var
  • sinyallerin sönükde olsa yanıyosa sorun şarjdinamonda kardeşim akün şarjlı olsada bunu değiştirmez eger kaçak varsa sinyalin hiç yanmaz sinyale giden kabloların yanar sigortan atar bi baktır derim sana ölçsünler şarj durumu neyi gösteriyor sağlamsa zati ölçmeye para almazlar senden en azından olabilecek hatalardan birini elemiş olursun
  • Şarj dinamonu ölçtür.
  • kardeşim çok sağol en iyisi ben dediğin gibi yapayım tamirciye götüreyim kusura bakmayın sizede zahmet verdik çok teşekkürler
  • Tipo sx 1994 model arabamda frene bastığımda ön sis lambası da yanıyor içerdeki sis lamba işareti de yanıyor.Acil çözmem gerekiyor.Yardım edecek var mı?
  • Sanırım arka sisleri frene bağlayacaklarına, yanlışlıkla ön sisleri frene bağlamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebek-14

Tipo sx 1994 model arabamda frene bastığımda ön sis lambası da yanıyor içerdeki sis lamba işareti de yanıyor.Acil çözmem gerekiyor.Yardım edecek var mı?

Kardeş istersen tipocuların kulübüne yaz,orda daha kesin cevap alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebek-14

Tipo sx 1994 model arabamda frene bastığımda ön sis lambası da yanıyor içerdeki sis lamba işareti de yanıyor.Acil çözmem gerekiyor.Yardım edecek var mı?

sislerin anahtarı kapalıyken frene bastığında da yanıyomu?
    normal açtıgında sislerini frene basmadan sislerin yanıyomu?
    egerki normal sisleri açtıgında yanmıyor ve sislerin düğmesi açıkken frene bastığında yanıyosa sadece birde sislerin düğmesi kapalıyken frene bastığında yanmıyorsa büyük iftimal sislerin elektrigini fren müşüründen almışlar müşürün elektrik olan degilde frene bastığında elektriklenen ucuna bağlamışlardır bi kontrol edersin kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: speedracer32

kardeşim çok sağol en iyisi ben dediğin gibi yapayım tamirciye götüreyim kusura bakmayın sizede zahmet verdik çok teşekkürler

ne kusuru kardeş birbirimize bldiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz
    arkadaşım sorun bulunca burayada yazki aynı sorunu yaşayan arkadaşlarada yardımcı olmuş olursun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.