Şimdi Ara

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
32
Favori
57.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşımın arabasına bindiğimde yoğun bir koku karşıladı beni. O kadar güzel geldiki koku. Hemen markasını sordum.
    Markası yok dedi.
    Nasıl yapacağını anlatayım dedi

200 ml. tütün kolonyası.
    4 tane çubuk vanilya

Tütün kolonyasının içerisine uzunlamasına 2 ye böldüğün ve tohumları ortaya çıkan vanilya çubuğunu parçalara ayırıp atıyorsun 3-5 saat sonra oto parfümün hazır.

Vanilya kokusunu sevenler kesinlikle bayılacak.
    Tütün kolonyası ile vanilya kokusu birleşince ortaya muhteşem bir koku çıkıyor.

Vanilya çubuklarını herhangi bir aktardan alabilirsiniz.

50 ml. ye 1 çubuk olacak şekilde kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri) Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri)

• Yeni arabaya hakim olan koku plastiklerle sentetik döşemelerin kokusu. En çok da PVC, ve Styrene plastiklerinin kokuları... PVC'de hakim olan hafif klor kokusudur periyodik cetvelde aynı gruptaki iyotla benzerlik gösterir. Styrene de (ABS plasitği, yeni elektronik eşyalar) potasyum permanganatı andırır.

Oran çok önemlidir. Çamaşır suyu (hipoklorik asit) seyreltik halde güzel kokar, tendürdiyot da aynı şekilde. Ancak derişik halleri fena kokar, hatta çok derişik olurlarsa yakıcıdır. (Gül, çilek kokusu derişik halde çöp suyu gibi kokuyor, çam, limon, turunçgil kokusu ise orana göre değişmiyor)

Temizilikte potasyum per manganat kullandığımda araba yeni gibi kokuyordu. Yalnız çok çok seyreltik olmalı, yoksa kumaşları ağartabilir.

- - -

Vanilya ve tütünü tahmin edemiyorum, merak ettim gerçekten. Kokularla biraz ben de oynadım. Evde kalmış, eski altın damla v.s. seyreltilince çok farklı olabiliyor. Çam, terebentin, iyot (tentürdiyot), bergamot esansı (çaya eklenen) çok çok az eklenmek kaydıyla kokuyu "taşıyor" ve başka bir hali oluyor.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Kokularına Çok Paranı Harcıyorsunuz (Vanilya Sevenler İçeri)

Otomobilinizin içinin hoş kokmasını sağlamak için pahalı oto kokularına para harcamayı bırakmanın zamanı geldi. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz ve arabanıza harika bir vanilya kokusu verecek birkaç basit ve uygun maliyetli çözüm:

• Arabaya Vanilya Dökmek: Birkaç damla vanilya özünü pamuklu bir beze damlatın ve arabanızın havalandırma deliklerine yerleştirin. Vanilya aroması arabanızın içini saatlerce koklandıracaktır.
    • Toz Vanilya ile Araba Kokusu: Birkaç yemek kaşığı toz vanilyayı bir gazlı bez parçasına sarın ve onu arabanızın dikiz aynasına asın. Vanilya aromasını yavaşça salacaktır.
    • Arabaya Vanilya Tozu Dökmek: Arabanızın paspaslarına veya koltuk döşemesine az miktarda toz vanilya serpin. Vanilya aroması arabanızın içine nüfuz edecektir.
    • Arabaya Şekerli Vanilya Dökmek: Bir kap şekerli vanilyayı açın ve arabanızın içine yerleştirin. Şeker vanilya aromasını emecek ve yavaşça salacaktır.
    • Vanilya Kolonya Karışımı: Birkaç damla vanilya kolonyasını bir sprey şişesine suyla karıştırın. Bu karışımı istediğiniz zaman arabanızın içine püskürtün.
    • Paspasa Vanilya Dökmek: Paspaslarınıza birkaç damla vanilya özünü damlatın. Vanilya aromasını emecek ve arabanızın içini koklandıracaktır.

Bu yöntemler sadece arabanızın içinin harika kokmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yükselen benzine para biriktirmenize de yardımcı olur. Bir dahaki sefere oto kokusu satın almayı düşünmeden önce, bu kendin yap çözümlerini deneyin. Arabanızın çok daha hoş koktuğunu ve cebinizin de dolduğunu göreceksiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rahmetli dedemin arabasina her bindigim de vanilya kokardi. Eskiden boyle kokularda yoktu paspaslarin altina vanilya ozuyle birseyler seperdi leke vs de olmuyordu fakat arabanin ici mis gibi kokardi.

Yazinizdan onu hatirladim.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musait olunca denerim. Tesekkurler bilgi icin

• alternatiflerini de bekleriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel bilgi deneyecegim

• Hazır kokularda o kadar çok kimyasal var ki.. Bunu denemek lazım..

• Denemek lazım ha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Limon kolonyası ile nasıl olur acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Limon kolonyası ile nasıl olur acaba

limon kolonyası ilede yapmış

Limon kolonyasında vanilya kokusu belli oluyormuş ayrıca daha hafif olmuş.

Tütün kolonyasında ikisinin kokusu karışınca farklı bir koku çıkıyor ortaya.

Aktardan vanilya çubuğu alırken dikkat edilecek nokta ise;
    Vanilya çubuklarının kurumamış olması. Eğer kuru olursa alacağınız koku daha az olur.

Ayrıca Manolyalı kolonyayada çok yakışıyormuş. Tütün sevmeyenler deneyebilir.

edit: vanilya çubuklarının tanesi 2-3 tl arası fiyatı var. Pahalı bir bitki olduğunu 4 çubuk alınca anladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaumut22 -- 20 Temmuz 2014; 17:41:46 >
  • Oo güzel bilgi.sağol deneyelim.

• bana yeni araba kokusu lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bana yeni araba kokusu lazım

0 araba kokusu olur mu?

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    satılan dükkan lazım olur
  • karaumut22 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu terkibi neyin içinde yapıyoruz, kolonya şişesi mi yoksa farklı bir kap mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bana yeni araba kokusu lazım

Yeni arabaya hakim olan koku plastiklerle sentetik döşemelerin kokusu. En çok da PVC, ve Styrene plastiklerinin kokuları... PVC'de hakim olan hafif klor kokusudur periyodik cetvelde aynı gruptaki iyotla benzerlik gösterir. Styrene de (ABS plasitği, yeni elektronik eşyalar) potasyum permanganatı andırır.

Oran çok önemlidir. Çamaşır suyu (hipoklorik asit) seyreltik halde güzel kokar, tendürdiyot da aynı şekilde. Ancak derişik halleri fena kokar, hatta çok derişik olurlarsa yakıcıdır. (Gül, çilek kokusu derişik halde çöp suyu gibi kokuyor, çam, limon, turunçgil kokusu ise orana göre değişmiyor)

Temizilikte potasyum per manganat kullandığımda araba yeni gibi kokuyordu. Yalnız çok çok seyreltik olmalı, yoksa kumaşları ağartabilir.

- - -

Vanilya ve tütünü tahmin edemiyorum, merak ettim gerçekten. Kokularla biraz ben de oynadım. Evde kalmış, eski altın damla v.s. seyreltilince çok farklı olabiliyor. Çam, terebentin, iyot (tentürdiyot), bergamot esansı (çaya eklenen) çok çok az eklenmek kaydıyla kokuyu "taşıyor" ve başka bir hali oluyor.

• Nasıl tatbik ediyrsunuz parfüm şeklinde mi yoksa şişe kokular gibi bir köşeyemi yerleştirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Nasıl tatbik ediyrsunuz parfüm şeklinde mi yoksa şişe kokular gibi bir köşeyemi yerleştirdiniz?

Ben karışımı hazırladım,kolonya şişesinde birkaç saat beklettim. Sonra tülbentle süzdüm.İçine boşalttığım Fısfısla kullanıyorum

@Mazotşist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaumut22 -- 20 Temmuz 2014; 22:40:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Hocam bu terkibi neyin içinde yapıyoruz, kolonya şişesi mi yoksa farklı bir kap mı?

Kolonya şişesi içinde yaptım ben

• fikir için tşk.ler hazır satılan sıvı kokular petrol türevi olduğu için kanserojendir. onun için bu koku daha doğal
  • eski istanbul taksicileri paspas altına dökermiş vanilyayı, eskide keşfedilecek güzel şeyler var...

Oto kokularına çok paramı harcıyorsunuz (Vanilya sevenler içeri)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.