|
Bildirim
|
Usta dediğin kişi 10/15 yaşlarında okul okumadığı eğitim almadığı için babasının sanayiye gönderdiği çocukların bugüne büyümüş hali. Yani işi karadüzen okul eğitim olmadan çözmeye çalışan kişiler. Ticaret ahlakına hiç girmiyorum bile.
|
MKVll demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Yetkili bayiye aracı 2. elde satılsın diye bıraktık, 3 ay sonra geri aldığımızda ön konsoldaki kapaklı gözün kapağı kırılmış, makyaj aynası kapağı kırılmış, iç lambalar yanmıyor sigorta attırıyor, 6 ay önce sıfır aldığımız aküsü ölmüştü, takviye yapıp vermişler, ilk kontak kapatmada araç tekrar çalışmadı. Genel olarak ülkede insan kalitesi düştü, sanayiyle servisle ilgisi yok. Çözümü de eğitim ve adalet... Önce insana dürüst olmayı, yalan söylememeyi öğretecekler, sonra da dürüst olmayana ağır yaptırımlar uygulanacak. Birincisi olmadan ikincisi tutmaz. Çünkü o yargıyı verenin de kolluk kuvvetinin de dürüst ve adil olması gerek. |
Geçen 30 bin bakıma gittiğimde balataların da yenilenmesini istedim adam bana abi bunlar orjinal 40 bin bakımına kadar götürür seni dedi. Yaw sanane kardeşim almış gelmişim değiştir işte neyse çıktım gittim, geldiğimde balataların değişmemiş olduğunu gördüm...Sağolsun masraf olmasın diye değiştirmemiş...
|
%70 i sizin dediğiniz gibi.
Gaz telini biraz gerdirmek için gittim , eve geldiğimde tornavida muhafazanın üzerinde olduğunu gördüm. Maalesef durum bu. Bu forumda aslında pek farklı değil , adama bilimsel bişey söylüyorsun. Yorum getiremediği için farklı konulara çekiyor ( google dan araştırıp yazma falan filan ) Adam için araştırmak ne kadar kötü bişey düşün artık. Sanki kendi her gün motor indiriyor. ( indirenlerde malum zaten ) Ustalarda aynı kendi duyduklarını kanun gibi savunuyorlar. |
Düzgün işi hakim usta bulduğunuzda bırakmayın macera aramayın. Benimde başıma binbir olay geldi sanayide , sağlam olan yeride bozuyorlar. Çoğu deneme yanılma ile sorunu bulmaya çalışır.
Triger değiştirttim. Bir gün sonra motor bozuldu. Turbo revizyon yaptırdım. 1 hafta dayandı. Lokal boya yaptır adam tonu tutturamadı. Gittim başka yerde birdaha boyattım. Rot ayarı yaptırdım , yine becerememiş başka yere gittim düzelttirdim. Bakım yaptırdım 1 gün sonra yolda kaldım çekici çağırdık. Adam mazot filtresini yanlış takmış yere mazot dökülüyordu. Karter tapası sızdırıyordu. Helicoil yaptıralım dedik adam helicoil yaparken karterin ağzını çatlattı. Daha çok sızdırmaya başladı. Son 2 yılda başıma gelenler. Beni hep zarara uğratılar. |
MKVll demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
zihniyet okumazsa sanayiye veririz oldukca bu duzen degismez.Sanayi esnafinin cogu da is ahlakindan yoksundur araci yapamazsa ya da bozarsa sikayet edecek yer yok mahkemeye versen bu araci hic gormedim bile derler.Duzgun bir yer olacaksa is emri ile fatura olmali ki hak iddia edebilesin ama cogu vergi vermez denetim yok .Guvendigin usta bile bi sure sonra sana kazik atar sistem bu sekilde turkiyede .ABD de fayans ustasi olmak icin 2 yil egitim alip sertifika alman gerek turkiyede eline anahtari malayi alan usta..
|
Malesef tüm Türkiye’de olan bir problem, usta diye geçinen elemanların hepsinde bir cahil cesareti var sormayın gitsin.
Adama fren hidroliğini ısrar etmeme rağmen değiştirtemedim düşünün yani. |
Aracımda bir sorunla karşılaştığım zaman ilk önce arızayı nokta atışı tespit ederim. Aletim edevatım varsa kendim müdahale ederim. Yetmedi markaya ait gruplardan yardım isterim, yetmedi internetten araştırırım. Ardından bir kaç yere gidip arızayı söylerim ona göre hangisi uygun fiyat ve güzel işçilikle tamir ediyorsa aracımın başında durmak şartıyla yaptırırım. Yani önce teşhisini yaparım sonra tedavisini. Araştırma sürecim bayağı uzun olabiliyor ama tek seferde çözülüyor sorunlarım.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 20 Nisan 2019; 10:45:17 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 20 Nisan 2019; 11:4:18 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|