Şimdi Ara

oto ses sistemlerinde sony neden tercih edilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne teybi nede hoparlörü tercih edilmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nik bulamadım idare et

ne teybi nede hoparlörü tercih edilmiyor

Bu aslında bir ön yargı olabilir.
  • Teyp olarak Clarion ve Alpine varken. Sony'de kim oluyormuş. Oto ses sistemi bunlar playstation değil.

Hoparlörde zaten ilk 20'ye giremez. Anfide bahsi gecmez. Çin malı gibi birsey benim gozumde.Kendi fikrimdir.
    Arkasındanda pioneer teypler gelir, kalitesizlikte yarısırlar.Pioneer sadece milyarlık teyplerinde iyidir o kadar.
  • eskiden çakma sony pionner teypler vardı belkide bu yüzden bir ön yargı oluşmuş olabilir.
    Ayrıca TR ye hep en düşük kalite modelleri geliyor.
    ama orta sınıf bir müzik sistemi için gayet yeterli malları vardır bu iki markanın.
  • ses markalarından anlamamda bi liste vardı yabancı bi sitede görmüştüm arasında hiç bir tanıdık marka yoktu bi bose miydi neydi o vardı oda türkiyede hiç takılmıyor zaten yolda gördügümüz şahin doganlardaki şu boktan sistemler beş para etmez parçalar
  • amfi mi takmak gerekiyor acaba hiç anlamamda
  • sony i bende ev sistemleri (özellikle eski ürünleri), mp3 çalar vs hariç arabada kullanmam. bence her marka her işi yapmamalı, yani tamam sonynin ev sistemlerinde bir duruşu, alt yapısı var ama arabada anaüniteler hariö güzel bir yanı yok, zaten 90 larda millet pioneere kitlenmiş, yeni yeni markalar gündeme geliyor 2000-2005 ten sonra... focal, audison, infinity, morel, cervinvega, hertz, orta ve üst seri jbl- üst seri spl pioneer ürünleri, vibe, orjinal cadance, alpine, eskiden ünlü olan clarion, digital desing, sierra, jl audio, kenwood,jvc, mtx,rocford fostage, harman kordon (jbl ve infinitynin bazı ürünlerinde yanımızda) gibi daha aklıma gelmeyen,belki duymadığım daha öğrenmediğim nice markalar var. bunlar varken sony daha yürümeye çalışan çocuk gibi geliyor. sony kaliteli bir marka olabilir ama belkide marka takıntım olduğu için böyle davranıyorum fakat benim sistemimde yeri olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkller -- 11 Haziran 2013; 11:15:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oto teypleri kaliteli. Uzun yıllar kullandım fakat ses ayarları konusuna gelince çok yetersiz. Sesi bana çok berrak gelmedi.
  • Clarion iyidir. Paranın hakkını veren bir markadır. Alpine ve jvc içinde iyi derler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

ses markalarından anlamamda bi liste vardı yabancı bi sitede görmüştüm arasında hiç bir tanıdık marka yoktu bi bose miydi neydi o vardı oda türkiyede hiç takılmıyor zaten yolda gördügümüz şahin doganlardaki şu boktan sistemler beş para etmez parçalar

Aynen iyi markaların cogunu turk milleti bilmez. Asla pioneer sony listelere giremezler.İnanın bana.Burada jamara diye bir arkadasımız var.Tutturmus pioneer diye.Sonrada kızıyor :) Ya pioneer kim oluyor? Bitti o işler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_unsal

quote:

ses markalarından anlamamda bi liste vardı yabancı bi sitede görmüştüm arasında hiç bir tanıdık marka yoktu bi bose miydi neydi o vardı oda türkiyede hiç takılmıyor zaten yolda gördügümüz şahin doganlardaki şu boktan sistemler beş para etmez parçalar

Aynen iyi markaların cogunu turk milleti bilmez. Asla pioneer sony listelere giremezler.İnanın bana.Burada jamara diye bir arkadasımız var.Tutturmus pioneer diye.Sonrada kızıyor :) Ya pioneer kim oluyor? Bitti o işler..

Pıoneer diye tutturduğum yok.
    Bizim insanımızın bütçesi belli 200-300 lira arası.
    Gidipte Jameson mu önerelim 200 liraya bu fiyatlara en uygun önerilebilecek en iyi markalardan bir tanesi pıoneer!
    Sen ne iş yapıyosun bilmiyorum ama ben senelerdir bu işin içindeyim neyin iyi neyin kötü olduğunuda senden iyi bilirim.

• Her tasisat tutkunun bir köşesinde 80-90 lı yıllardaki pioneer markası yer etmiştir. İnan bende 6985 207 tsv serisinin tutkunuyum. Kalmadı ne yazıkki.Pioneer o fiyatlara en iyisi diyorsun ama 300'e ikinci el iyi teyipler var buda bir gercek.Sıfır aldıgımız için pahalı alıyoruz.Ben hiç sıfır almam.
  • quote:

Her tasisat tutkunun bir köşesinde 80-90 lı yıllardaki pioneer markası yer etmiştir. İnan bende 6985 207 tsv serisinin tutkunuyum. Kalmadı ne yazıkki.Pioneer o fiyatlara en iyisi diyorsun ama 300'e ikinci el iyi teyipler var buda bir gercek.Sıfır aldıgımız için pahalı alıyoruz.Ben hiç sıfır almam.

İkinci ele her zaman karşıyım almışken sıfır olsun benim olsun arızalı olmadığı ne malum?
    Ben burda al kardeşim bu ikinci el clarion 300 lira çok iyi felan derim adam eline bir alır bozuk çıktı o zaman ne yapacağız para boşa gitmiş olacak,o yüzden sıfır olsun yeterli olsun.
  • 10-15 sene onceki modelleri sıfır alırım.Ama 2-4 yıl arası ikinci el alırım.30 küsür ses sistemi bileşeni sattım aldım.Hepsi ikinci el.Problem 1-2 kere yasadım onlarda onemsizdi acıkcası. Mal bozuk veya gizli birseyi cıkarsa hemen geri yollarım kardeş bana gelmeyecekse hemen vazgec dedinmi tamamdır.Biraz sert bir dille olursa daha etkili olur.Bazen demeyede gerek yoktur iyi inceleme ve satıcının tarzı tavrı hemen ele verir herseyi.Okadarınıda yapsınlar artık diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamara

quote:

quote:

Pıoneer diye tutturduğum yok.
    Bizim insanımızın bütçesi belli 200-300 lira arası.
    Gidipte Jameson mu önerelim 200 liraya bu fiyatlara en uygun önerilebilecek en iyi markalardan bir tanesi pıoneer!
    Sen ne iş yapıyosun bilmiyorum ama ben senelerdir bu işin içindeyim neyin iyi neyin kötü olduğunuda senden iyi bilirim.

Arkadasa katılıyorum kısıtlı butcesi olan ınsanlar ıcın pioneer sony iyi secım olacaktır.Ben bu markaları piyasa ürünü diye adlandırıyorum.Kaliteli ama basit.Ha daha proya yakın urunlerı var mı var.Mesela pioneer ın 9600 mp si 2005 in efsanesi.Tamam bir alpine clarionun üst modeleleri kadar iyi degıl ama pro sisteme yaklasan performasları var.Zaten turkıyede bir alpine teybe 3000-4000 tl verecek adam sayısı azdır.(Görüntülü değil sadece ses üzerine)Bu yüzdende üst seviye ürünler türkiyede bulunmuyor.İsteyen adam americadan özel spariş veriyor.Sony pioneer gibi markalar son kullanıcı dedıgımız ınsanlar ıcın gayet tatminkar ve kaliteli zaten özel ses sistemleri ile ugrsan 30000 tl para harcayıp jl audio alpine sistemler kuran insanlar nerdeyse %5 i gecmez.Ha sony ben almam neden dersen gidiyorum electroworlde 4x60watt rms amfisi 300 tl (1 sene once oyleydı)İnternetten arastırıyorum 50 tl daha verıp jbl 1004 4x100watt rms amfi alıyorum gidip niye sonye parar verıyım.Markasınamı.Bu verdiğm örnekteki gibi jl audio ,focal gibi markalardada aynı durum var.4x100watt amfisi en az 600-700 tl tamam kaliteli ama fiyat performasın yanına bile yanasmıyor.Siz herzaman fp ürünler tercih edin.Ha jbl onergı verdım jbl kotu bır marka degıldır fp urunler uretır ve gayet tatmınkardır.Yani didip adını bılmedıgınız trident jameson gibi markalara dadanmayın üzer sizi.

Bu arada benim konuya bir el atacak varmı napacaz bilmiyorum?2. amfi ben geliyorum diyor heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 7 Temmuz 2013; 17:49:29 >

• quote:

10-15 sene onceki modelleri sıfır alırım.Ama 2-4 yıl arası ikinci el alırım.30 küsür ses sistemi bileşeni sattım aldım.Hepsi ikinci el.Problem 1-2 kere yasadım onlarda onemsizdi acıkcası. Mal bozuk veya gizli birseyi cıkarsa hemen geri yollarım kardeş bana gelmeyecekse hemen vazgec dedinmi tamamdır.Biraz sert bir dille olursa daha etkili olur.Bazen demeyede gerek yoktur iyi inceleme ve satıcının tarzı tavrı hemen ele verir herseyi.Okadarınıda yapsınlar artık diyorum.

Herkesi kendin gibi görme.
  • Sony CDX R3300 cd çalar vardı hatta bilenler bilir Daihatsu araçlarda fabrika orjinal teyplerini bu cihazı tercih ederek kullanmıştı fena da bi cihaz değildi xplod serisinin tutulan modellerinden biridir
    ama arkadaşların da bahsettiği gibi insanlara ön yargılı gelen bazı konuları var mesela video cd adında olan bir kaç cihazın Emitasyon (replika)sı vardı ve marka değerini sırf bu çakma cihazlar yüzünden kaybeder olmuştu ama piyasa bilindiği gibi sert Sony ne kadar Xplod Xplod diye bi yerlerini yırtmaya çalışsada fazla yapacak bişey yok maalesef

• quote:

quote:

Sony CDX R3300 cd çalar vardı hatta bilenler bilir Daihatsu araçlarda fabrika orjinal teyplerini bu cihazı tercih ederek kullanmıştı fena da bi cihaz değildi xplod serisinin tutulan modellerinden biridir
    ama arkadaşların da bahsettiği gibi insanlara ön yargılı gelen bazı konuları var mesela video cd adında olan bir kaç cihazın Emitasyon (replika)sı vardı ve marka değerini sırf bu çakma cihazlar yüzünden kaybeder olmuştu ama piyasa bilindiği gibi sert Sony ne kadar Xplod Xplod diye bi yerlerini yırtmaya çalışsada fazla yapacak bişey yok maalesef @makavel1 @wertchan @hakan_unsal @Headbanger_Kerry @jamara

•  oto ses sistemlerinde sony neden tercih edilmiyor

Bunlar iyidi zamanında.Kaliteli urunlerdi.Sony dediğin boyle olacak.
  • tip olarak çok renkli oluyor konsolda eğreti duruyorlar o yüzden. zamanında sony anaüniteden sonra pioneer alınca ses bariz olarak daha kuvvetli çalmaya başlamıştı. her anaünitenin kendine has duruşu vardır. mesela alpine pamuk gibi ses verir. pioneer parlak çalar. clarion bunların ortasında kalır güç ve berraklık olarak. kenwood da temiz çalar ama ayarları karışıktır. jvc de birkaç modelinde iyidir. burada adı geçmemiş ama nakamichi çok iyidir mesela;) bazı anaüniteler kalitesini kanıtlamıştır, saydığım markalarda vardır öyle modeller. ama sony birkaç coaxial hoparlörü dışında oto ses sistemlerinde tercih edilecek kalitede değiller. bir de bu işlerde kişisel fikirler ve tercihler farklı olduğu için benim ak dediğime başkası kara da diyebilir. o yüzden herkesin fikirlerine saygı duymak gerekir diye düşünüyorum. yoksa iş bir şey yarışına dönüşebiliyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 8 Temmuz 2013; 18:26:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.