Şimdi Ara

Otobanda 120-132 km/s hiz araligindan ceza yiyen oldu mu hic? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
3.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

sizden akıl alacak değilim... tonla para verip vermemek benim bileceğim bir iş... aynı şekilde yakıt tüketimine ister kasarım, ister kasmam. paşa gönlüm ne derse o olur.
    Bi foruma yaziyorsaniz yazdiklarinizin alintilanabilecegini ve hakkinizda yorum yapilacagini kabul etmis olursunuz. Boyle cocukca atarlar yapmayin bu yuzden.

Tabi ki siz pasa gonlunuzun istedigini yapabilirsiniz. Buradaki insanlar da size ayni sekilde bunun sacma oldugunu soyleyip akil vermeye calisabilir. Alirsiniz bu akli almazsiniz sizin bileceginiz is.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız sınırını %10 aşınca ceza verilmemesinin sebebi her radarın hız ölçerken %10 a varan hataya sahip olmasıdır. Dolayısıyla 132 ile giderken radar yukarı yönlü hata yaparsa ceza gayet de gelir. Ama siz 120 ile giderken radar 132 ölçse ceza kesilmez. %10 un mantığı bu şekilde. Dolayısıyla hız sınırı 120 diye +%10 yani 132 km ile gitme hakkımız yok. Öyle birşey olsa neden hız sınırını 132 değil de 120 yazsınlar.

• Anlık hız olarak otobanda bazen bu yol bitmez deyip 150 ye kadar çıkıyorum, son birkaç ayda 5-6 defa yapmışımdır ama ceza gelmedi hiç. Ortalama hıza da dikkat etmiyorum hiç.

• su 200 ile giderken 6 litre sacmaligina bir aciklik getireyim.

kotu bir aliskanlik olarak yol eger uygunsa yuksek suratte seyahat ediyorum. 320d f30, e90, ve 520d f10 sahibi oldum. passat tdi kullandim sattim, 136hp insignia da kullaniyorum su an.

180-200 bandinda uzun sure seyahati dusunurseniz hicbiri 6 litre yakmiyor, yakmadi. e90 ve f30 8-8.2'nin altina inmedi. f10 8.5-9 arasi dolasti. passat tdi yazilimli idi, 8 litrenin altina inmedi. insignia da 8.5-9 litrelerde yakiyor o suratlerde.

Audi A8 4.2 benzinli ise o suratlerde 11-12 litre yakiyor. ben de konforu ve yuksek suratteki sessizligi sebebiyle genelde onu tercih ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 28 Temmuz 2018; 1:39:25 >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler, ama bazı arkadaşları ikna edemedik, ayrıca 200 le gidiyorsan ekonomi kasmanın mantığı da yoktur zaten.

• gastimneydimoni kullanıcısına yanıt
    bloklayabilirsin arkadaşım okumak istemiyorsan...
  • Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt
    artistçe bir cevap yazarlarsa benim de artistçe cevap verme hakkım vardır... burası ekşi sözlük değil bu arada sen çok yanlış gelmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

su 200 ile giderken 6 litre sacmaligina bir aciklik getireyim.

kotu bir aliskanlik olarak yol eger uygunsa yuksek suratte seyahat ediyorum. 320d f30, e90, ve 520d f10 sahibi oldum. passat tdi kullandim sattim, 136hp insignia da kullaniyorum su an.

180-200 bandinda uzun sure seyahati dusunurseniz hicbiri 6 litre yakmiyor, yakmadi. e90 ve f30 8-8.2'nin altina inmedi. f10 8.5-9 arasi dolasti. passat tdi yazilimli idi, 8 litrenin altina inmedi. insignia da 8.5-9 litrelerde yakiyor o suratlerde.

Audi A8 4.2 benzinli ise o suratlerde 11-12 litre yakiyor. ben de konforu ve yuksek suratteki sessizligi sebebiyle genelde onu tercih ediyorum.
    hocam kullanıcı olarak değerlendirmen güzel olmuş .

bence de 200 ile 6 litre olsa heryerde reklamı dönerdi .
    büyük ihtimal yüksek rakımdan inerken olmuştur .

düz yolda bile rüzgar önemli . 100km ile giderken rüzgar arkadaysa 4lt yakıyor . eğer yolu tam tersi giderseniz 6lt yakıyor bunu çok defa tecrübe ettim

• Şile yolunda 88'lik koridorda 92 ile yemiştim. en çok koyan o olmuştu.
  • Kasmaya strese girmeye geeek yok. Gişelerden geçince 120ye sabitliyorum çıkana kadar o şekilde gidiyorum. Bölünmüş yoldada 110 .Zaten dakika hesabıda 120ye göre yapılmış sanırsam.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Dizel candır..gerisi hikaye..benzincilerin gözü anlık tüketimde..

Benzinliyle 200le gitte gör 8 mi yakiyor 12 mi görürsün

• SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu suruo uygulamasinin ios versiyonu varmidir muadil bir uygulama falan

• quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

Benzinliyle 200le gitte gör 8 mi yakiyor 12 mi görürsün
    hocam sen mesajin tamamini okudun mu

4.2 benzinliyle 12 yakiyor ben diyorum zaten. konu benzinli dizel kiyaslama degil ki, konu dizelin 180-200 bandinda seyahat ederken 6 litre yakmamasi. daha dikkatli okumanizi rica ederim.

Pardon hocam dikkat etmemişim

• Yok genelde 160-170'le yiyorum,polis çevirmesini farketmemişliğim dahi var

Siz düşünün gerisini

• İstanbul'dan Kusadasina 170-180 ile geldim.Herhangi bir ceza gelmedi şu ana kadar .Nerede var hız koridoru bilmiyorum pek radar görmedim.

• kizilat K kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok.

• LanciaDeltacı kullanıcısına yanıt
    Aydin otobaninda var hocam. Yememeniz ilginc.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Aydin otobaninda var hocam. Yememeniz ilginc.
    Arkamdan gelebilir o zaman.Malum cezalar hemen gelmiyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.