|
Otobüs Seyahatlerinde Cinsiyet Eşitsizliği
-
-
Ama işte onun da sebebi ataerkil düşünce. Kadınların kendi kararı değil. Babası, abisi, kocası korkuyor daha çok. Kadın da boyun eğiyor.
-
Bence asıl sebebi medyaya düşen 1 2 olaydan sonra yolcu kaybetmemek için göze girmeyi istemeleri. Bu ülkede temel insan haklarını bile görmezden gelenlerin kadına bu kadar değer verdiğini düşünmüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: scientiaAma işte onun da sebebi ataerkil düşünce. Kadınların kendi kararı değil. Babası, abisi, kocası korkuyor daha çok. Kadın da boyun eğiyor.
-
Kadına değer verilmiyor. Kadını mal olarak görüp diğer erkeklerden koruyorlar. Başörtüsü de bu yüzden mesele. Yalan söylese, namaz kılmasa umursamayan erkekler başörtüsüne dinin en temel öğesiymiş gibi davranıyor ama kökünde dinle alakası yok. Sadece kadını, bu benimdir diye etiketlemek istiyorlar.
-
Senin kız kardeşin, sevgilin, karın aynı durumda olsa yanına yabancı bir erkeğin oturmasını ister misin? Cinsiyetçilik değil bu. Bazı durumlarda kadınla erkeği bir tutamazsın. Bu tür kısıtlamalar şart.
-
Bu iki yerde erkek otursa ve aynı şekilde bir bayan senin gibi bilet alamayacakti değil mi ? Cevap evet o zaman bir sıkıntı yok . Sende git başka firmadan al . -
Düşündüm de cidden senin gibi erkeklerin yanına oturmasını istemem. Herkesi kendim gibi sandığımdan böyke bir konu açmıştım. Gelen yorumlardan toplumun hali belli oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: Emre DSenin kız kardeşin, sevgilin, karın aynı durumda olsa yanına yabancı bir erkeğin oturmasını ister misin? Cinsiyetçilik değil bu. Bazı durumlarda kadınla erkeği bir tutamazsın. Bu tür kısıtlamalar şart.
-
çek f5 i -
quote:
Orijinalden alıntı: Emre DSenin kız kardeşin, sevgilin, karın aynı durumda olsa yanına yabancı bir erkeğin oturmasını ister misin? Cinsiyetçilik değil bu. Bazı durumlarda kadınla erkeği bir tutamazsın. Bu tür kısıtlamalar şart.
Kardeşim istersen kadınlar için ayrı okul erkekler için ayrı okul yapalım
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofKardeşim istersen kadınlar için ayrı okul erkekler için ayrı okul yapalım
Alıntıları GösterAynı şey mi? Saçma saçma konuşmayın. Daha kıyaslama kabiliyetiniz yok.
-
Aynı şey erkek olsaydı da olacaktı. O koltukları erkekler alabilirdi, kadın almak istese senin gibi bakar dururdu ekrana. Sistem saçma, son koltuklarda ikisini yan yana atması lazım -
bence gayet iyi bi sistem on dakikalık otobüste bile 120 derece açılı bacaklarınıza zor dayanıyor millet saatlerce çekilecek şey değil . diğer olası 16622 kötü alternatifi saymaya bile gerek yok. hiçbir açıdan uygunluk göremiyorum . muhtemelen bilet bakan bi kız için de aynısı geçerli olduğu için ağlamaya gerek yok . -
quote:
Orijinalden alıntı: cammyywhitee
bence gayet iyi bi sistem on dakikalık otobüste bile 120 derece açılı bacaklarınıza zor dayanıyor millet saatlerce çekilecek şey değil . diğer olası 16622 kötü alternatifi saymaya bile gerek yok. hiçbir açıdan uygunluk göremiyorum . muhtemelen bilet bakan bi kız için de aynısı geçerli olduğu için ağlamaya gerek yok .Kadın otobüsü olsun o zaman
Bu arada pm attım kaç gün önce baksana şuna
-
Konu sahibi haklı.Kadınlar öcüleştiriliyor.Bunun birazı erkekler tarafından kızlara yapılan potansiyel baskıdan(düşünsene 15 milyon senle zina yapmak istiyor) birazı da kahrolası egodan geliyor.Amma velakin düzenin sağlandığı yerlerde hayvanlık geride kalır bunlar da teferruat halini alır
-
Sizin gibi herkesi genelleyen kibirli kadınlara bilet satışını yasaklasalar bile bundan daha adil bir uygulama olurdu. Konuya gelen bazı cevaplar insanı dehşete düşürüyor. İnsanlıktan nasibini almamış canlı sürüsü var demek ki bu ülkede. Sadece erkek olduğum için aşağılıkça önkabullere maruz kalıyorum. Utanıyorum böyle bir toplumda yaşamaktan. Harbi geri kalmış bir toplum olmuşuz. Farketmediğiniz şey şu ki krallar gibi otobüse de uçağa da binip istediğim koltuğa otururum. Bunun ihlali insan hakları ihlalidir. Fiili olarak da kuralları ihlal etmediğim sürece yaptığın yakıştırmalar da iftiradır. İleride yabancı bir ülkenin vatandaşına hizmet etsem bu ülkeye ettiğimden daha memnun olurum. İlk fırsatta beyin göçü planlıyorum zaten. Bu yolda katkı sağlayanlara teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: cammyywhitee
bence gayet iyi bi sistem on dakikalık otobüste bile 120 derece açılı bacaklarınıza zor dayanıyor millet saatlerce çekilecek şey değil . diğer olası 16622 kötü alternatifi saymaya bile gerek yok. hiçbir açıdan uygunluk göremiyorum . muhtemelen bilet bakan bi kız için de aynısı geçerli olduğu için ağlamaya gerek yok .
-
inşallah bu ulkeyi en kısa zamanda terk edeceğim.
-
Mesela ailenizden bir kadının yanına teşhirci biri otursa ve gece herkes uyurken malını gösterse...
Biri de başörtüsüne atıfta bulunmuş. Başörtüsü, amcalar azmasın diye değil, Allah'ın emri olduğu için takılır. Bilin istedim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kadına değer verilmiyor. Kadını mal olarak görüp diğer erkeklerden koruyorlar. Başörtüsü de bu yüzden mesele. Yalan söylese, namaz kılmasa umursamayan erkekler başörtüsüne dinin en temel öğesiymiş gibi davranıyor ama kökünde dinle alakası yok. Sadece kadını, bu benimdir diye etiketlemek istiyorlar. |
Senin kız kardeşin, sevgilin, karın aynı durumda olsa yanına yabancı bir erkeğin oturmasını ister misin? Cinsiyetçilik değil bu. Bazı durumlarda kadınla erkeği bir tutamazsın. Bu tür kısıtlamalar şart. |
Benzer içerikler
- ferrucci mi daniel klein mi
- kro ne demek
- kedi 10 gün evde yalnız kalır mi
- keza cümle içinde
- recep ivedik 4 bankacı
- walmart dolandırıcılığı
- bim para sayma makinesi
- yeşil nasim
- arçelik güneş enerjili klima fiyatları
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X