Şimdi Ara

Otobüste koltuğu yatıran elemanla kavga ettik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
1
Favori
23.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle hayvanlardan kaynıyor ülkede insanı yolculuktan tamamen soğutuyorlar. Adam otobüse biner binmez ilk yaptığı şey koltuğu yatak haline getirmek oluyor. Arkada adam var mıymış, eziliyor muymuş, dizi mi kırılmış kimsenin umrunda değil anca kendi rahatı. Boyun biraz da uzunsa o yolculuk adama zehir oluyor. Bu işin tamamen iptal edilmesi şart artık engelli bir insana ölümüne dayak atan insanların olduğu ülkede yaşıyoruz, bazı konularda insanlara tercih bırakmamak gerekiyor bu ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim haklı konusuna girmiyorum. fakat o elemanda haksız sayilmaz. böyle bir hakkı var ve kullanıyor.

koltuk sadece gece uyumak için yatirilmaz. o eleman için söylemiyorum ama belki rahatsız olanı vardır belki dik koltukta oturamayan vardır.

arkamdaki rahatsız olacak diye kendi rahatımı neden bozayım? birde böyle düşün.
  • Servis saatleri haricinde isteyen istediği kadar yatirir. Bu hak onlara verilmiştir rahatsiz oluyosan ucakla veya ozel arabanla seyehat edeceksin.

• İnsanlık bekleniyor çıkmayınca bizden de insanlık çıkmıyor. Bizde olmayan birşeyi bekliyoruz. Herkese haddini bildirmek için herkes hazırda bekliyor. O insan zaten insanlıktan nasibini almamış. Ona yapacak birşey yok bu saatten sonra. Ama sizin tavrınız bu tür bir durumda insanlığınızı belirler.

• Valla en güzeli orta kapının yanındaki koltuğu alıyorum sonuna kadar yatırıyorum nasıl olsa arkası boş önümde ki yatırsa da no problem tavsiye ederim boşuna sıkışık gitmeyin

• kişisel özgürlük ile bir başkasının özgürlüğü arasında ince noktayı kaçırmış kokltuğu yatıran ayı. ne yani arkada oturan eleman iri yarı birisi olsa ve koltuğa zor sığsa öndeki eleman sonuna kadar yatıracak mı koltuğu? konu sahibi en güzeli yapmış haddini bildirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

iyi yapmışsın kardeş. Bende uyuz olurum öyle izin almadan lap diye koltuğu indiren öküzlere

Niye izin alıcam arkadaşım? Koltuğu yatırma hakkı verilmiş sonuçta. 2 metre değilsen gayet sığıyorsun zaten koltuğa. O kadar hassassanız otobüse binmeyin. Hey Allahım ya. Elin adamından izin alıcam koltuğumu yatırırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

kişisel özgürlük ile bir başkasının özgürlüğü arasında ince noktayı kaçırmış kokltuğu yatıran ayı. ne yani arkada oturan eleman iri yarı birisi olsa ve koltuğa zor sığsa öndeki eleman sonuna kadar yatıracak mı koltuğu? konu sahibi en güzeli yapmış haddini bildirmiş.

O kadar rahatsız oluyorsanız kendi aracınızla gidebilirsiniz. Koltuğu yatırma hakkı verilmiş sonuçta herkese. Büyük küçük adam ayrımı yapacak değil kimse.

Sığmıyorsan in. İnsanlara göre yapılmış koltuklar

• _mp_ kullanıcısına yanıt
    Arkanızda 1.90 biri otursun da siz yatırın bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaReD22

Bende istanbuldan rizeye gidiyordum rize ses ile önümdeki bayan koltuğu yatırdı diyorum kaldır şunu diyor sende yatır sanki evinde koltuğa uzanıyor kahpe neyse buna bağırmaya başladım baktım otobustekiler full laz bana cephe almaya başladı daha fazla ses çıkaramadım neyseki yanimda oturan bana destek çıkmıştı

Bizim bu ülke insanının çoğunluğundan bir cacık olmaz medeniyetsizler

Keşke dövselermiş seni. Terbiyesize bak. Medeniyetten bahsediyor bir de.

• aynısını sen yapsan otobüsün bana verdiği hakki kullanıyorum diye konu açarsın

bende yaptığını hiç hoş bulmuyorum ama sistem böyle

• Koltuklarin yatma kapasitesini kisitlamak gerek. Baska turlu olmaz. Ayi cok ...

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

kişisel özgürlük ile bir başkasının özgürlüğü arasında ince noktayı kaçırmış kokltuğu yatıran ayı. ne yani arkada oturan eleman iri yarı birisi olsa ve koltuğa zor sığsa öndeki eleman sonuna kadar yatıracak mı koltuğu? konu sahibi en güzeli yapmış haddini bildirmiş.

O kadar rahatsız oluyorsanız kendi aracınızla gidebilirsiniz. Koltuğu yatırma hakkı verilmiş sonuçta herkese. Büyük küçük adam ayrımı yapacak değil kimse.

hakkı sınırsız kullanmak yoktur. size tanınan hak ancak ve ancak başkasının hakkına girmeyecek şekilde kullanılabilir. öteki türlü dürüstlük hakkı kötü kullanılmış, varsayılan iyiniyet, kötüniyete dönüşmüş olur. bunu da hukuk korumaz zaten.

ya hakkı hukuku genç, toplumsal kurallara uymaz. bu benim hakkım istediğim şekilde kullanırım gibi bir düşüceyi kafanızdan atın. öyle bir şey yok. evinde ne yaparsan yap ama toplum içinde bunu yapamazsın.

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Çok cesur ve medeni bir arkadaş galiba. Umarım uzun boylu gayri ihtiyari kaba saba birazda vitaminli biri arkanıza denk gelmez. Gerçek medeniyetle tanışmış olursunuz o zaman. :) Artık kavimler göçü mü olur ne olur bilemeyiz o otobüste :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jangsoo -- 16 Ocak 2018; 0:39:59 >
  • SUAVI kullanıcısına yanıt
    Bence izin almak çok saçma o hakka zaten sahibiz. Yapmamız gereken şey erken saatlerde indirmemek özellikle gündüz yolculuğunda yada indirmeden önce bir haber verilmeli. Kişinin kucağında çocuk felan varsa o zaten farklı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

hakkı sınırsız kullanmak yoktur. size tanınan hak ancak ve ancak başkasının hakkına girmeyecek şekilde kullanılabilir. öteki türlü dürüstlük hakkı kötü kullanılmış, varsayılan iyiniyet, kötüniyete dönüşmüş olur. bunu da hukuk korumaz zaten.

ya hakkı hukuku genç, toplumsal kurallara uymaz. bu benim hakkım istediğim şekilde kullanırım gibi bir düşüceyi kafanızdan atın. öyle bir şey yok. evinde ne yaparsan yap ama toplum içinde bunu yapamazsın.

Abartmayın. Benim önümdekilerde sürekli koltuğu yatırıyorlardı. 182 civarında boyum. Hiç rahatsız olmadım. Tamam mesafe daralıyor önümdeki. Ama bu hakkı var sonuçta. Sopa yutmuş gibi gidecek hali yok adamın. Belki rahatsızlığı var. Bilemezsiniz. Mesela bel fıtığım var benim. Rahat edemiyorum dik şekilde.

Mercedes otobüslerin çok yatmıyor zaten. Neoplan çok yatıyor. Onlarda da genelde diz mesafesi fazla oluyor. Bence büyütülüyor mesele. Çok iri ve +190dan uzun olmadıkça sorun yok.

• Yatırmak hakkı falan demişler bir de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle öglena lar çok hocam memlekette. babasının malı sanıyor otobüsü.
  • Sürü psikolojisi mi bu? Yani kim elimdeki hıyar dese bir avuç tuz alıp koşmamak gerek.

Biri bunu bana yapsa "kardeş git savcılık orada, şikayet et" derim. Demişliğim de var hani. Bu koltuğu ben tüm özellikleriyle kiralamışım. Kiralama şartlarında şunu bunu yapamazsın dediği bir şey varsa yapmam. Ama koltuk yatırma -servis zamanı dışında- kimsenin karışamayacağı bir şey. Çok rahatına düşkünse insan özel arabasıyla gitsin.

Benim de hayatta en kıl olduğum tipler kendi rahatı için başkalarının hakkına saldıran tiplerdir.

İnsan hakikaten hayret ediyor.

• SUAVI kullanıcısına yanıt
    Nezaket babında bu dediğiniz olabilir. Fakat tekrar söylüyorum. Kimse izin almak zorunda değil. Buradan kastım pat diye koltuğu yatırmak değil, arkadaki birşeyler izliyor, yada içiyor olabilir. Bir harekette bulunurken kendinizi karşı tarafın yerine de koymak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.