Şimdi Ara

Otokuplör diye bir şey duydunuz mu, ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yapacağımız tez için paralel portla pic yardımıyla led ve motor kontrol edeceğiz. Fakat riskli bir gibi gözüküyor. Çünkü bilgisayarın yüksek akım çektiğinde paralel portu ve ana kartı hasar görebilir. Bunu önlemek için otokuplör diye bir şey kullanılıyormuş.İnternette biraz araştırdım fakat doğru düzgün bir şey bulamadım. Bu otokuplör ne işe yarar, devreye nasıl bağlanır? Bunun hakkında bilgisi olan var mı? Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Sağolasın... Ama pek bir şey anlamdım bu şemadan...
  • Şemada 4N37 adlı 4 malzeme optocoupler. Bu 4N37 bu devreye senin kullanmayı düşündüğün mantık ile takılmış aynısını kopyalayabilirsin.
  • Opto-kuplör denilen şey isminden de anlaşılacağı üzere iki devreyi optik olarak bağlayan elemandır.Yani bir tarafında bir LED ,diğer tarafında da optik olarak tetiklenen ,foto transistör mesala, bulunan bir komponenttir.Bir taraftan sinyal geldiğinde bu bilgi diğer tarafa ışık yoluyla iletilir.Böylece iki devrenin elektriksel olarak izole edilmesi sağlanır.Birbirlerine elekriksel olarak etkilemezler.
  • pc yi korumak için buffer entegreside kullanabilirsin
    ben öyle yapmıstım..
  • Kardeş otokublor optik bir eleman bir tarafı led diger tarafı foto transistor. sinyalleri ışık yolu ile iletiyorsun. arada bir izalasyon saglıyor. Son derece önemli bir eleman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatka -- 17 Ekim 2006; 0:26:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun arkadaşlar verdiğini bilgiler için, zaten otokuplör değil, optokuplörmüş. Ben yanlış araştırmışım. Ama verdiğiniz bilgiler çok işimize yarayacak gibi gözüküyor. Tekrardan çok teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar optokuplör fiyatları nedir? Özelliklerine göre fiyatları nedir? Nereden alabiliriz?
  • yazıcıoğlu işhanı,kadıköy.karaköy,karaköy pasajı.
    üniversite bitirme tezimi hazırlıyorsun.
  • kolay gelsinn
  • quote:

Orjinalden alıntı: wk

pc yi korumak için buffer entegreside kullanabilirsin
    ben öyle yapmıstım..

Daha uygun teklif,mesela 7414.
    Portlar en fazla 20-25 mA akıma izin verir.
    Bazı optokuplör elemanların iletim için 20-25 mA akıma ihtiyacı olur,limit yani.
  • evet bitirme tezi yapıyoz,
    paralel port tan pic e veri göndercez,ama port tan düşük akım geliyomuş onun için bize optokuplör kullanın dediler
    bizde onun nasıl kullanılcagını araştırıyoduk.
    mesala pic le kontrol edebileceğimiz bir motorla kapı aç kapa yada pencere aç kapa gibi bişey yapcaktık.
    ama portuda yakmamak lazım..
  • paralel porttan pic e veri göndermek için optokuplör kullanıldığı nerde görülmüş. yükle paralel portu yakabilmek ise oldukça zor. içerisinde esd den tutunda akım sınırlamaya kadar her türlü koruma mevcut ( günümüz de )...
  • e heralde paralel porttan veri göndermek için optokuplör kullanmıcaz,.pic le kontrol edcegemiz devrelerde yüksek akım çeken cihazlar için portu yakmamak korumak için kullancaktık,
  • "paralel port tan pic e veri göndercez,ama port tan düşük akım geliyomuş onun için bize optokuplör kullanın dediler"
    bu cümleden öyle bir sonuç çıkmıyor...
  • sen bin başı olupta o yazıyı anlamıyosan bişey demiyom,,
  • paralel porttan veri göndermek için optocuplor kullansak ne olur.zararımı var?.tekniğe aykırımı
  • bencede uzatmayalım ben yanlış anlamış olayım
  • İyi ama eğer bir proje yapılıyor ise söylenen her kelimenin "doğru" olması gerekmez mi? Daha devrenin neresinde ne amaçla optokuplör kullanılacağı kavranamadıysa o proje neye yarar.
    Burada amaç, sürülecek motorun oluşturacağı yüksek gerilim tepelerinin PIC'e zarar vermesinin önlenmesi. Optokuplör de PIC kontrol çıkışı ile motor sürücü devresi arasına konulacak. Yoksa söylendiği gibi paralel port ile PIC arasına konulmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.