Bilgisayardan çaldığım müziği evin heryerinde duymak istiyorum bunun için kablolar çekmek heryere hoparlörler koymak orayı burayı matkapla delmek falan gerekiyor. Geçenlerde aklıma gelen bir fikri sizinle de paylaşmak istiyorum. Belki daha önceden söylenmiş olabilir ama öyle de olsa fikrinizi almak istiyorum. Otomobillerde kullanılan mp3 transmitter'lar bildiğiniz gibi çok ta pahalı aletler değil. 50-70 milyon arasında fiyatları değişiyor. Bu aletler usb ve line-in girişi olan aletler ve fm radyo frekanslarına sahip. bir nevi radyo verici gibi düşünebilirsiniz. usb'ye yüklediğiniz parçaları ya da herhangi bir ses sistemini bağladığınız zaman, aletin herhangi bir fm frekansını seçiyorsunuz ve otomobilin radyosuna takıyosunuz. alet enerjisini ise otomobilin 12 V luk çakmak girişinden alıyor. otomobilin radyo frekansını da aletin frekansıyla aynı konuma getirince kablosuz bir ses aktarımı oluyor. İstediğiniz parçalar arabanızın radyosunda çalmaya başlıyor. Aynı senaryoyu evde de yapabilir miyiz acaba? Bilgisayarın line in girişine bu aleti taksak ve evin odalarında bulan radyolarla frekansları aynı yapsak kablosuz bir ses sistemi kurabilir miyim evin içinde? aletin enerjisini nerden sağlayacağımı düşünüyorum bu aralar. fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. 500-600 milyona satılan kablosuz müzik istasyolarına para vermek te istemiyorum.
millet yok mu fikir paylaşan?
msnden yardımcı olabilrim..Forumda çok zor oluyor..
msn adresin ne ekleyim birader
quote:
Orjinalden alıntı: HarryBlade
msnden yardımcı olabilrim..Forumda çok zor oluyor..
Kaytarma da yaz işte foruma başkalarının da belki işine yarar forum msn yardım noktası değil yeen.
Kardeş düşündüğünüz sistem mantıklı,çalışmasında bi problem olmaz.Beslemesini de bilgisayarınızı psusundaki +12V çıkışından da yapabilirsiniz.