Şimdi Ara

Otomatik, B Segmenti araç tavsiyesi (SATIN ALINDI) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
12.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarman63

Micraları su aralar liste fiyatıtnı 3000 altına kadar veriyorlar.Dolayııyla Jazz ile arasına 10 bin gibi fiyat farkı çıkıyor.Bende eşim için 20 gün önce 2. el bir 2012 Micra Punc CVT aldım. Benimde en çok gidip geldiğim iki araç Jazz_ Micra oldu.Diğerlerini güvenik donımları tam olamadığından kafadan eledim. Ancak evin ikinci aracı olarak Micraya karar verdim.Zaten daha öncede 2005 micra vardı.Fiyat aynı olsa tabiki kimse Micrayı tecih etmez direkt Jazz alır .Ancak 10000 fark varken ihiyaçı olanı iyi belirleyip akılcı karar vermek gerek,ihyac duyduğunuz hacimi.karşılıyorsa sadece alıken değil kullanırkende ekonomik çünkü en düşük vergi diliminde,bakımları Jazz gibi 10000 de bir değil 15000 de bir.Yakıtı her nekadar aynı gibi verilsede Micra daha hafif olduğundan şanzımanlarıda CVT olduğundan şehir içine daha az yakacaktır.Benim ilk 20 günlük ortalamam 27 km/saat ortalama hızla 6,7 lt (yol bilgisayarı ile) depoyu fulleyerek daha ölçemedik.

Genel olarak bir Micra değerlendirmesi yapabilirmisiniz?
    Sürüş,vites geçişleri,malzeme kalitesi,iç hacim,konfor vs.

• Aracı Kasım ayında eşime aldık. Dış görünümü hoşuna gitti,ben özelliklerine baktım. Benim için ön planda özellik ve sağlamlık gelir.
    Aracın içi geniş bir mekan amacıyla tasarlanmış. Koltuklar ince yapıda Dashboard ince ve gösterişsiz.Bu şekilde ön ve arka oturum ferah.
    Motor rafine,güçlü ve sessiz. Vites geçişi yok ,ekonomik ve sport modda kullanılabiliyor. Devir sabit kalıyor gibi E=2000 S=3000 rpm
    Blue me dokunmatik ekran kullanışlı Telefon ekrandan dokunmatik kumanda ediliyor,radyo kanalları değişiyor ve çok sevmesemde geri görüş kamerası var.
    Araç hacmi nedeniyle pire gibi ve ketifli kullanımı var. Yeni olması nedeniyle tıkırtı lıkırtı yok . Sadece şehir içi kullanıldığı için yol rüzgar sesi ile ilgili yorum yok Fiyat yüksek. Yaklaşık aynı paraya Auris alabiliyorduk.
    Bu aracı bir süre kullandıktan sonra benim aracım kamyon gibi kalıyor.
    Sonuçta şehir içi kullanım için iyi bir seçenek yoksa bu sınıf araçlar kalite ve konfor olarak üst sınıflarla kıyaslanamaz bile.

• Bu arada unutmuşum CVT ve multidrive s aynıdır. Yakıt konusuna gelince eşim ayda 150 liralık benzin harcar. CVT ve benzinli motor avantajları nedeniyle dizel olanlara bakmadık bile fakat fiyatı daha pahalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖnceVatan

quote:

Orijinalden alıntı: sarman63

Micraları su aralar liste fiyatıtnı 3000 altına kadar veriyorlar.Dolayııyla Jazz ile arasına 10 bin gibi fiyat farkı çıkıyor.Bende eşim için 20 gün önce 2. el bir 2012 Micra Punc CVT aldım. Benimde en çok gidip geldiğim iki araç Jazz_ Micra oldu.Diğerlerini güvenik donımları tam olamadığından kafadan eledim. Ancak evin ikinci aracı olarak Micraya karar verdim.Zaten daha öncede 2005 micra vardı.Fiyat aynı olsa tabiki kimse Micrayı tecih etmez direkt Jazz alır .Ancak 10000 fark varken ihiyaçı olanı iyi belirleyip akılcı karar vermek gerek,ihyac duyduğunuz hacimi.karşılıyorsa sadece alıken değil kullanırkende ekonomik çünkü en düşük vergi diliminde,bakımları Jazz gibi 10000 de bir değil 15000 de bir.Yakıtı her nekadar aynı gibi verilsede Micra daha hafif olduğundan şanzımanlarıda CVT olduğundan şehir içine daha az yakacaktır.Benim ilk 20 günlük ortalamam 27 km/saat ortalama hızla 6,7 lt (yol bilgisayarı ile) depoyu fulleyerek daha ölçemedik.

Genel olarak bir Micra değerlendirmesi yapabilirmisiniz?
    Sürüş,vites geçişleri,malzeme kalitesi,iç hacim,konfor vs.

İç mekan genişliği 4 kişi için yeterli,ancak bagaj küçük,vites geçişi diye bir şey yok,3 silindirli motor 4 silindirli selefine göre biraz daha çalıştığını belli ediyor,iç mekan kalitesi orta, daha önce dediğim gibi kararınızda en önemlisi ihtiyaçlarınız,benim felsefem ihtiyaclarımı karşılayan 10 tl bir ürün varsa 11 tl ürünü alamamaya gayret ederim.Ancak bazılarıda çok küçük farklılıklar büyük bedeller ödeyebilir.Bunada saygı duyarım .Bu bir tercih meselisi. Micrayla ilgili ayrıntılı benimde içinde olduğum kulanıcı yorumlarını DH Micra Club de bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_24321896/mpage_23/tm.htm

• @buarbu

Teşekkürler.

@sarman63

Dediğiniz gibi tercih meselesi. Jazz ve Micra aynı şanzımanı kullanıyor ve güvenlik donanımları yaklaşık olarak aynı.
    Ve tabi aradaki 10 bin lira fark Micra'yı cazip kılıyor.
  • Jazz 43bin pahalı.
    corsa easytronic için iyi yorumum yok, yarı otomatikler genel olarak dert açabilme potansiyeli olan şanzımanlar.
    ford tam otomatik sanırım düşünülebilir yalnız 4 ileri tam otomatik ile 10lt/100km civarı yakarsınız
    yarisin fiyatı jazz ile yarışır diye biliyorum.
    bu durumda pazarlık ile 34-35gibi alınabilen micra mantıklı oluyor.

yalnız ikinci el olarak sorarsanız micra pek de iyi değil derim 2 haftadan beri yenilediğim ilanı satamıyorum, nadir takas teklifleri geliyor. Bu konuda jazz biraz üstün diğerlerinden.
  • hocam forumda 2-3 bin km de full micra satan bir arkadas vardi. donanimi yeni gelenlerden farkliydi.

mersin plakaydi ama hangi ilde oldugunu bilemiyorum

edit: mobilden girdigim icin bir onceki mesajdaki araci tarif ettigimi farkedememisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evomania -- 9 Mart 2012; 13:09:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

hocam forumda 2-3 bin km de full micra satan bir arkadas vardi. donanimi yeni gelenlerden farkliydi.

edit: mobilden girdigim icin bir onceki mesajdaki araci tarif ettigimi farkedememisim

Hocam plaka 31 Hatay :)
  • quote:

hocam forumda 2-3 bin km de full micra satan bir arkadas vardi. donanimi yeni gelenlerden farkliydi.

Evocum 2 dk ile pişti olmuşsun :)

Hemen milli piyango al, sayısal oyna vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

quote:

Hocam plaka 31 Hatay :)

33 diye kaldi o zaman aklimda.

bayagi da begenmistim araci yazayim bari dedim :)
  • Punch CVT'yi 34000TL'ye bırakıyorlar. Telefondan görüştüğüm kadarıyla. Artı park sensörü de takıyorlar.
    31 400 de Passion'un fiyatı. Fiyatlar hakkında ne diyorsunuz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖnceVatan -- 9 Mart 2012; 15:02:03 >
  • fiyatlar normal bence. ne çok uygun ne de yüksek..
  • Telefonda aldığım fiyatlar tabi bunlar, bayiye gidince bir bin lira daha zorlamak lazım
  • passion 30 punc 32.5 olursa çok uygun olur. gittiğiniz zaman aldığınız fiyatları da paylaşırsanız sevinirim ben de ona göre ilanımı güncelleyeceğim..
  • Passion'u 30'a bırakacaklarını hiç sanmıyorum ama Punch'ı 33 civarına alabiliriz.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-jazz-1-4-ex-i-shift-100-hp-77162206/detay

Bu aracın ederi nedir sizce? Sol ön çamurluk değişmiş, sol kapıda da boya varmış. Direk 35.000'e indi telefonda yardımcı oluruz dedi ama şundan fazla verilmez diyebilir misiniz? Ben 33.000'den fazla vermemeyi düşünüyorum.
  • Corsa içinize her türlü siniyorsa yakıt tüketimi konumu inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_58533285/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Corsa içinize her türlü siniyorsa yakıt tüketimi konumu inceleyebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_58533285/tm.htm

Hakikaten şaşırdım. Hyundai i20 otomatik kullanıyorum kış aylarında 9'un altını görmüyor meret.

• quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-jazz-1-4-ex-i-shift-100-hp-77162206/detay

Bu aracın ederi nedir sizce? Sol ön çamurluk değişmiş, sol kapıda da boya varmış. Direk 35.000'e indi telefonda yardımcı oluruz dedi ama şundan fazla verilmez diyebilir misiniz? Ben 33.000'den fazla vermemeyi düşünüyorum.

i-shift araç aldığında cvt den aldığın hazzı alamazsın.i-şhift pek önerilen bir şanzuman değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-jazz-1-4-ex-i-shift-100-hp-77162206/detay

i-shift araç aldığında cvt den aldığın hazzı alamazsın.i-şhift pek önerilen bir şanzuman değil.

Hocam CVT kullanmadığım için bir haz almadım henüz :)
    CVTlilerin fiyatları uçuk 2.el bakıyorum kendime maksimum 34'e...
    Jazz, Punto falan filan

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.