Oto aksesuar olarak otomobillerde elektronik cam filmleri takiliyormus. Her cam kenarinda bir dugme gibi aparatla camin rengi degisiyormus. Sanki laser bi isikla o anda disaridan icerisi gozukmuyormus. boyle bir urun duyan goren veya bilen var midir? varsa nerde satilir?
4.levent te oto sanayi de yakinlari olanlar bilir heralde ama bilenler lutfen cevap donsunler. tesekkurler..
yaff beyler bilen birileri yazsın bişilerde bizde bilgilenelimm!!
ben anlamadım bu nası bi alet ki bide çok tehlikeli geldi. mantıken bi ışık kaynağı olmalı buda akşamları tüm bakışları üzerinize çeker uzay mekiği gibi olur araba çevrenizdekiker çatur çutur arabalarını vurur ona bakıcam die.
quote:
Orjinalden alıntı: lord of chaos
ben anlamadım bu nası bi alet ki bide çok tehlikeli geldi. mantıken bi ışık kaynağı olmalı buda akşamları tüm bakışları üzerinize çeker uzay mekiği gibi olur araba çevrenizdekiker çatur çutur arabalarını vurur ona bakıcam die.
yha öle bişi deil arkadaşım mesela arabalarda geceleri ışığa göre kararan dikiz aynaları war yha onun gibi bişi ama sn istediğin zaman kararıyo bizim burda bankanın lojmanının kapısı öle ama nasıl yapıldı bilmiom
öyle bir şey olsa da maliyeti çok fazla olur gibime geliyor.
elektriğe duyarlı bir film yapılır belli bir voltajda falan yapısı değişen bir şey olursa olur bence
quote:
Orjinalden alıntı: EagleGlance
quote:
Orjinalden alıntı: lord of chaos
yha öle bişi deil arkadaşım mesela arabalarda geceleri ışığa göre kararan dikiz aynaları war yha onun gibi bişi ama sn istediğin zaman kararıyo bizim burda bankanın lojmanının kapısı öle ama nasıl yapıldı bilmiom
Bunu ilk kez duyuyorum ancak aklıma şöyle bir şey geldi;camın içinde bir kimyasal vardır, bu kimyasalı düğmeye basarak tepkimeye sokuyorsunuzdur ve kararıyordur sonra da eski haline dönüyordur o kimyasalın etkisi geçince
siyah beyaz lcd ler var ya elektronik saatlerde elektrik akımı verdiğimiz zaman kararıyorlar onlardan olabilir
Böyle bir teknoloji var, seneye uçmaya başlayacak Boeing 787'nin camlarında perde yerine kullanılacak. Eğer otomobillere inmişse şimdiden, çok enteresan...
bu colormatik gözlük camı gibi bir şey olmalı...benim bir aralar vardı...güneşe çıkınca koyu kahverengi olur içeride veya geceleyin beyazlardı...bu olay böyle bir şeydir ...lazerli falan aklıma pek yatmadı... colormatik cam...
Türkiyeye verilmeyen ferrarinin tavanı aynı böyle camdan.
ilk defa duyuyorum otomatik cam filmlerini! yani bu film sonuçta cama yapışıyo elektronik olması için içinden filan kablo geçmesi gerekiyo o zaman camı komple açmak istyesen açamazsın ya da yapışkanlı olduğu için rengi nasıl değişiyor?
sana yanlış bilgi vermiş olmasınalr arkadaşım?
Buna benzer bir sistem cam tavanlı Maybach' larda var. Discovery Channel' da izlemiştim; arabanın cam tavanı bir düğmeye basarak şeffaf ya da siyah hale getirilebiliyor. Camın içinde elektriğe duyarlı bir tür plazma olduğunu ve akım ile birlikte şeffaf olan camın karardığını anlatmışlardı. Belki üst model Mercedesler' de de vardır bilemiyorum.
Aslında sistem öyle çok karmaşık ve olmayacak bir şey değil ancak incecik bir filme uyarlanabilir mi bu konuda şüphelerim var.
Belki colourmatic özellikli filmler vardır güneş altında kararan ancak hava karardığında ya da gölgede şeffaf renge dönen ama ben böyle bir şeyi de hiç duymadım.
Olmaz demiyorum zira günümüz teknolojisinde olmayacak şey yok; ama o incecik filmin katmanlı yapılıp içinde elektrik akımına duyarlı bir madde bulunması pek de kolay değil gibime geliyor. Yapılsa bile her araba için ayrı ayrı ve tam şablonda üretilmesi, kesip biçilmeden montajı gerekir ve kontrol üniteleriyle birlikte çok pahalı bir fiyata sahip olacaktır diye düşünüyorum.
Bunun yerine içinde elektriğe duyarlı plazma bulunan çok katmanlı camların satılması daha mantıklı geliyor. Mercedeslerde çok katmanlı cam opsiyon listesinde var; pek ala bu tip bir cama entegre edilebilir bu sistem. Ama film olarak yapılması çok zor gibime geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme