Şimdi Ara

Kontağı Kapatınca Gelen Uyarı Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
28.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yolculuğum sonrası kontağı kapattım araçtan biip biiip biiiiiiiiiiip diye 2x tekrarlama bi uyarı sesi geldi normalde far filan açık bırakımca gelen ses değildi bu ilk defa duydum. Sonra dikkatli dinleyince lpg düğmesinin ordan geldiğini duydum lpg yi kapadım tekrar denedim yine ses geldi ama kesinlikle lpg düğmesinin ordan geliyor bu biiip biiiiip biiiiip sesi sizce lpg de mi sorun var araçta mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kontağı Kapatınca Gelen Uyarı Sesi

Bazı araçlarda kontağı kapattıktan sonra bir bip sesi duyulur. Bu ses, aracın farklı sistemlerindeki sorunları veya bakım ihtiyaçlarını bildirmek için kullanılır.

En yaygın nedenler arasında şunlar yer alır:

• LPG Sistemi: LPG'li araçlarda, kontağı kapattıktan sonra gelen bip sesi, LPG sisteminde bir sorun olduğunu gösterebilir. Sesin kesintiye uğraması veya düzensiz olması, yakıt basıncında bir sorun olduğunu veya LPG enjektörlerinin temizlenmesi gerektiğini belirtebilir.
    • Motor Arızası: Motor arıza lambası yanıyorsa ve kontağı kapattıktan sonra bip sesi geliyorsa, motorla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda, aracınızı en kısa sürede servise götürmeniz önerilir.
    • Elektronik Sistem: Bazı araçlarda, elektronik sistemlerdeki arızalar da kontağı kapatınca bip sesine neden olabilir. Bu ses, bir sensör arızası veya elektrik tesisatındaki bir sorunu gösterebilir.
    • Akü Bitmesi: Akü bitmek üzereyken, kontağı kapattıktan sonra gelen bip sesi aküyü şarj etmeniz gerektiğini belirtebilir.

Kontağı kapattıktan sonra gelen bip sesini duyduğunuzda, aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmeniz veya bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Bu ses, aracınızın bakım veya onarım ihtiyacı hakkında önemli bilgiler sağlayabilir ve daha ciddi sorunları önlemenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de o ses lpg den her zaman geliyor.
  • Lpg bitmiş veya bitmek üzeredir onun için verir
  • LPG bakım zamanı gelmiştir.
  • Lpg bakım zamanı gelmiş. Bende de oluyor. Lpg servisi kaç km ye göre ayarlarsa o km geldiğinde uyarı verir.
  • Bakım veya da filtre uyarısıdır o. Hangi marka kit?
  • Atiker marka sadece kontak kapatınca ötüyo uzun uzun biiip biiip biiiiiiiip diye 2 kere tekrarlıyo lpgyi düğmeden kapadım denedim yine öttü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KLİMA KAPALIYKEN GELEN SES
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakım istiyorum demek oluyor.Bende regülatör değişsin diye ötmüştü bir kere.
  • general263 G kullanıcısına yanıt
    Bakım zamanı geldi zaten 15bin km filan oldu amma velakin ben daha LPG mi uyarı veriyor araç mı çözemedim çünkü LPG'yi düğmeden kapadım içerideki sonra kontağı açtım kapadım LPG kapalıyken de uyarı sesi verdi kontağı kapatınca.

Kafamda deli sorular :)
  • Hep 50 tl ayıp olmuyor mu sesi o

Şaka bir yana lpg bakımını yaptırın
  • Lpg sistemi kapalıyken uyarı vermemesi lazım.Arabadan olabilir.Kullanım kılavuzu varsa bir göz atın.
  • Arkadaslar benim de kia ceed 2009 dizel otomatik aracımda bugün olan kontaği kapatınca dıt dıt dıt sesiyle beraber cok az bi gırc girç sesi geliyor bu neden kaynaklanabilir?
    Yakiti herzaman opet ve shell den aliyordum son 1 haftadır bp den alıyorum acaba bunula bir ilgisi olabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.