Şimdi Ara

Otomatik Fabrika Kapıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çalıştığım fabrikada otomatik forklift kapıları var. Biz bu kapılar için Pic ile bir devre yaptık. eski sistemde bu kapıların giriş ve çıkış bölgelerinde metali algılayan bir sistem var. bir devre yapılmış bu devreden bir kablo çıkıyor ve giriş çıkış bölgelerinden bir kaç kez dolaşıp tekrar geri geliyor. acaba bu veya bunun gibi çalışacak devresi olan var mı?
    teşekküler

• Metali algılamasını istiyorsan endüktif sensörler var.onları kullanabilirsin.
  • En ucuz sistem şu:

Git ne alırsan 1YTL cilerden 1 adet kırmızı lazer al.

İstanbul' da oturuyorsan karaköyden "LDR li karanlıkta çalışan anahtar isimli devreyi" al.

Sonra lazeri kapının 1-1,5mt gerisine sabitle

Sonra LDR... li devreyi kapının diğer ucuna sabitle.

LDR elemanının üzerine 4-5cm boru geçir(dışarıdaki ışığı geçirmemesi için)

Lazerin "ışığı" borudan içeri girip LDR elemanına gelecek şekilde ayarlamayı unutma.

Son olarak lazer ve LDR li devreyi adaptörlerle çalıştır.

Ondan sonra güle güle kullan

toplam maliyet adaptörüyle beraber 7 ytl civarı.
  • Benim istediğim çözüm bu değil. Ben yere birkaç sipir kablo döşemek istiyorum. Bu kablolar metali algılamalı yani kablonun bağlı olduğu devre. bana böyle bir devre lazım
  • conqueror

Tarih: Cum Nis 07, 2006 12:26 am Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

birincisi endüktif veya kapasitif sensör kullanacaksın endüktif sadece metali algılar mesafesi en fazla 1.5 cm kadardır ama boyut büyüdükçe mesafe artacaktır ama tabi fiyatta aynı şekilde artacaktı kapasitif ise sadece metali değil su dahil her türlü maddeyi algılar ama bunun mesafeside çok kısadır
    ikincisi elektronikçilerde kolay kolay bulamazsın bulursun ama almak istediğin elektronikçilerin otomasyon departmanlarının olması gerekiyor
    üçüncüsü bunlar otomasyon sistemi malzemeleri olduğu için o kadarda ucuz değildir
    sick, festo, omron, schneider, bosch rexroth, özdisan elektronik buralarda bir araştır sanırım bulabilirsin.

(Bu mesaj başka bir forumdan alıntıdır.)

Linki Burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarv -- 1 Eylül 2006; 17:59:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.