Şimdi Ara

(Otomatik) Honda Jazz Elite mı Megane 1.5DCI Privilege mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birisi B segmentinde birisi C segmentinde kompakt sınıfta biliyorum ama kararsız kaldım.

Otomatik vites araç almayı düşünüyoruz, 2008 Model Honda Jazz Elite (30.000 km) ile Renault Megane 1.5DCI Privilege (70000 km) arasında kararsız kaldım. Araçların fiyatı 27.000-28.000 arasında, muhtemelen Megane 500 TL civarı ucuza gelecek, bir tanıdık satıyor.

Elmayla armutu karşılaştırmak istemem ama elinizde 28.000 TL olsaydı otomatik hangi aracı alırdınız? Megane ve Jazz dışında önerilere de açığım.

Arabayı ben ve eşim kullanacağız, eşim ehliyeti yeni aldı, tecrübesi yok. Bir de çocuk var 3 yaşında ama Jazz'ın hacmi yeterli bizim için. Yakıt ekonomisi herkes için olduğu gibi bizim için de önemli.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

Arkadaşlar birisi B segmentinde birisi C segmentinde kompakt sınıfta biliyorum ama kararsız kaldım.

Otomatik vites araç almayı düşünüyoruz, 2008 Model Honda Jazz Elite (30.000 km) ile Renault Megane 1.5DCI Privilege (70000 km) arasında kararsız kaldım. Araçların fiyatı 27.000-28.000 arasında, muhtemelen Megane 500 TL civarı ucuza gelecek, bir tanıdık satıyor.

Elmayla armutu karşılaştırmak istemem ama elinizde 28.000 TL olsaydı otomatik hangi aracı alırdınız? Megane ve Jazz dışında önerilere de açığım.

Arabayı ben ve eşim kullanacağız, eşim ehliyeti yeni aldı, tecrübesi yok. Bir de çocuk var 3 yaşında ama Jazz'ın hacmi yeterli bizim için. Yakıt ekonomisi herkes için olduğu gibi bizim için de önemli.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bence honda jazz al çok güzel araba hem iç konsoldan tut,kadran,dreksiyon,koltukları felan işçiliği iyi japon mekaniğine sahip öle çokta yakmıyor..megane'nin son modellerini beğeniyorum fakat 2008 ve alt modelleri beni hiç sarmıyo.

• Honda Jazz alın derim.. Eşinizinde madem tecrübesi yok jazz'ı daha rahat kullanır.. Sınıf farkı olsada neticede biri honda biri renault,biri 30.000 km de biri 70.000 km de.. 2 araç arasından yakıt sorununuz yoksa jazz'ı alın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

Honda Jazz alın derim.. Eşinizinde madem tecrübesi yok jazz'ı daha rahat kullanır.. Sınıf farkı olsada neticede biri honda biri renault,biri 30.000 km de biri 70.000 km de.. 2 araç arasından yakıt sorununuz yoksa jazz'ı alın..

1 yıl boyunca honda jazz kullandım yeni kasaydı benim kullandığım ama eski kasaylada ilgili bilgim fazla.

Bi kere konforu,ses yalıtımı,malzeme kalitesi megane'da jazz'a göre 2 gömlek üstündür bunu bilin.

Jazz kullanımı çok kolay bir araba oyuncak araba kullanır gibi kullanıyorsunuz görüş açıları çok net ferah bir araç korkmadan kullanılcak sorunsuz bir araç tabiki.

Biri benzinli diğeri dizel araç.Bugunden sonra az yakan bir benzinli araç dahi olsa benzinli araç alınımına karşıyım dizel gerçekten güzel.

Eski Jazz iyi kötü istanbul trafiğinde 7.5lt civarı yakacaktır.Dizel ise 6 litre yakıtı olur tahmini.

Tercih sizin tabiki.Ben olsam biraz daha az km'li dizel bir araç bulmaya bakardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

Honda Jazz alın derim.. Eşinizinde madem tecrübesi yok jazz'ı daha rahat kullanır.. Sınıf farkı olsada neticede biri honda biri renault,biri 30.000 km de biri 70.000 km de.. 2 araç arasından yakıt sorununuz yoksa jazz'ı alın..

Aslında benim de gönlüm Jazz'dan yana ama Megane'ın da fiyatı cezbediyor, piyasa fiyatının oldukça altında.
  • 2008 model eski kasa Jazza 28000 TL mi vereceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

2008 model eski kasa Jazza 28000 TL mi vereceksiniz?

Niye, verilmez mi sizce? Yeni kasanın sıfırı 39.000 TL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.5dci privilige jazzdan daha tercih..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FREE_MIND

quote:

Orijinalden alıntı: bacey

2008 model eski kasa Jazza 28000 TL mi vereceksiniz?

Niye, verilmez mi sizce? Yeni kasanın sıfırı 39.000 TL.

Hocam B sınıfı bir araca 40.000 TL verilmez ya o da ayrı bir konu :)

Bagaj sorununuz olmasa size 0 km Colt önerirdim...yine sorun etmezseniz Coltun 2009-2010 modelleri var...2.elde bu sınıfta bu kadar genç bu fiyata bu donanımda bu kadar performanslı bu kadar ekonomik bu kadar sorunsuz benzinli araç yoktur...üstelik 3-5 TL de cebinizde kalır...jazza göre tek eksiği bagajıdır...

Hocam 30.000 TLye çok daha güzel C sınıfı seçeneklerin olacağı kanısındayım...sizin yerinizde olsam seçeneklerimi genişletirdim...

gönlünüzce olsun...

• FREE_MIND arkadaşım merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce 2008 model Jazz Elite otomatik vites aldım 27.000 km de. Fiyat: 28.000 TL :)

Aracı çoğunlukla eşim kullanıyor şehiriçinde (Ankara) ve de bir depo yakıtla (yaklaşık 130 TL) 500 km yol yapıyor. Ayrıca evimiz gayet yüksekte ve de daha düz ayak bir yerlerde oturuyor olsaydım eminim 600 km ye yakın olurdu menzil. (Aynı aracın 2005 modeli abimde var ve de kendisi Eryamanda oturuyor. Onun araç bir depo ile 600 km yol yapıyor.)

Meganı bilemem ama uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız Honda Jazz ideal bir araç. Şehiriçinde de vızır vızır her yere sığıyor. Çok ama çok pratik. İçi ve bagajı diğer aracımız 2004 Focus Hb den daha geniş ve de kullanışlı. Ayrıca sunroof da çok keyifli.

Focustan lpg kullanmaya alışığım ve de ekonomik kullanmak çok keyifli ama bu araca lpg dönüşümü yaptırmayacağım. Zaten ayda bir ancak bitiyor depo. Hiç gerek yok.

Şayet bu aracı almasaydım onun yerine Mitsubishi Colt da düşünürdüm...

... ama sanırım sadece düşüncede kalırdı alım işi ve de uygun bir Jazz düşmesini beklerdim herhalde :)

İşin şakası Mitsubishi de çok takdir ettiğim bir firmadır ve de Colt ta gayet güzel bir alternatif. Seçim tamamen senin. Hangisi içine siniyor ve de mantıklı geliyorsa onu al bence.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Haluk

• kıyaslamanın bi alemi yok megane jazzdan üst segment bir araba ayrıca megane dizel jazz benzinli jazzdan daha az yakacaktır megane.Önerim dci megane almanız.
  • fransız tavsiye etmem. alman veya japon... jazz iiyidir...colt,jazz,fiesta,corsa vs. çok alternatif var...
  • megane tabiki.tartışmak bile yersiz...
  • Megane'nın fiyatı çok ucuz, araç gerçekten temizse bence kaçırılmayacak fırsat.Privilage ise 100'lük dizeldir performansı gayet iyidir.Başka konularda kıyaslama yapmaya gerek yok zaten.
    Eğer araç ilk aracınız olacaksa , eşinzinde yeni ehliyet aldığını dikkate alırsak daha düşük modelde ve fiyatta Jazz 'da alınabilir.27000 tl benzinli , eski kasa B sınıfı araca göre bence çok fazla .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 21 Haziran 2010; 0:22:39 >
  • Arkadaşla konuştum, Megane'ını alacağız sanırım. Teşekkürler yorumlar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.