Şimdi Ara

Otomatik Mazda 2 mi yoksa Honda jazz mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: absebd

Valla x-rayted ağzına,kalvyene sağlık.Beş altı tane coltçu her fırsatta hortluyolar,colta laf söyleyince usluba ve tavırlara bak.Sanki üst düzey araç, denmiş ki plastik kalitesi ve görsellik arıyorsan colt bakma,aracın bir tane artısı var görende bir tane eksisi var sanır öyle bir pazarlama çabası içindesiniz ki sizin yaptığınız fikir soranlara yardım etmeye girmiyor kusura bakmayın,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.Aracın tek artısını 2 sayfa yazıyorsunuz 2 sayfalık eksilerinden bahsetmiyorsunuz bile.

usluba tavırlara bak demişsiniz gören küfretti zanneder. rahatsız olduysanız şikayet butonuna basınız.
  • Sen yazıları okumadın herhalde arkadaşım,konuya objektif bakabilen bir insan coltun eksilerinden sadece biri söylendiğinde bu şekilde tavır takınmaz.Sanki senin mazdanın hiç mi eksiği yok tarzı doğrumu sence.Kötü tavır ve usluptan anladığın sadece küfürse sana bir şey dememe zaten gerek yok.Konuyu gerçekten çok güzel bir yöne çektiniz coltçular olarak,ayrıca tebrik ederim.Konun başlığına dikkat....

Bu şekilde aklı kendisine fazla gelipte diğer insanlarada akıl veren opeth gibilerede hastayım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absebd -- 8 Eylül 2009; 23:56:38 >
  • mazdayı kötülemedim çünkü kullanmadım ama colt'u kötüleyebilirim:
    16" jant ve sert süspansiyon yüzünden konfor yok
    mpv havasında yüksek olduğundan şiddetli rüzgarlarda direksiyonu çok hafif sağa veya sola döndürmem gerekiyor 110 üstü hızlarda
    180'le giderken çok yakıyor bi depoyla 300km anca gidersin
    bagajı küçük.

buyrun istediğiniz olmuştur umarım.
  • Yol Tutuşu Mazda'nın en güvendiği özelliklerindendir.Ben 2001 Mazdamla girdiğim viraja 2005 Opel ile giremiyorum.Güvenlikte Honda'dan iyi olduğuna inanıyorum (Mazda2 Euro NCAP çarpışma testlerinde yetişkin güvenliği alanında en yüksek değerlendirme olan 5 yıldız ile ödüllendirildi. Mazda2 ayrıca çocuk güvenliğinde 4 yıldız, yaya güvenliğinde ise 2 yıldız aldı.)

185 cm Boya sahibim,sürücü koltuğunu kendime göre ayarlayıp arkasındaki koltukta rahatlıkla oturabildim(dizlerim çarpmadan).Malzeme kalitesinin kötülüğünden bahsetmiş bir arkadaş ona çok şaşırdım inanın.Bence sınıfındaki en kaliteli malzemeye sahip araçlardan biri.

Bende 2 tane araba var Biri 2001 Mazda 323, diğeride 2005 Opel astra H. İnanın bana ben Mazdayı sürmekten daha fazla zevk alıyorum. 323 satıp Mazda 2 almayı düşünüyorum. 2'nin sport makyajlı modeli çok hoşuma gidiyor.

Honda servislerini bilmem ama Mazda servisleri GM gibi sizi yolunacak Kaz olarak görmüyorlar ve çok bilgililer.

Mazda Türkiye'de Distribütör Kullanmıyor Direkt kendileri Burdalar.Direkt Mazda ile muhattabsınız.Şuan yeni servisleri ve satıcıların çoğu Volvo servisi ve satıcısı aynı zamanda.

• ben yazımın hiçbir tarafında colt alın diye birşey okuyamadım...hem desek ki colta da bir bak...bunun neresi günah...bu site olmasaydı ben dahil çoğu arkadaşımızın colttan haberi olmayacaktı...biz coltu sokakta görüpte almadık sonuçta...sokaklarda yoktu zaten...temsanın 1 kere bile olsun reklamını yapmadığı bu araç avrupada en az hasar veren araç ödülünü ve altın direksiyon ödülünü aldı...ama kimse bilmez kimse duymaz temsa yüzünden...colt süper bir araba mı...tabiki değil...ancak motor ve otomatik şanzımanı çok güzel...diyelim ki bu topikte biri de çıktı coltu moltu da boşver kardeşim fabia al dedi...der mi der...lan sen burayı neden bastın mı diyeceğiz...ben 307 alayım mı diye başlamıştım olaya, şimdi coltum var...iki kızdan birini al deseler biri de çıktı bir alternatif daha sundu şikayetçi mi olacağız yani...hem topik sahibinin şikayeti yokken bazılarının colt sahiplerini her fırsatta ezmeye çalışması ve bundan haz alması kabullenilecek durum değildir...sözüm bağcı dövme niyetinde olanlara.

• senelerdir dünyanın neredeyse her yerinde B segmentinin en iyi 3 arabasından biri olarak tanımlanan honda jazz çok iyi bir alternatifdir
    ancak yeni jazz lardaki i-shift otomatik vites berbat birşeydir.....düz olacaksa iyidir, tavsiye edilir...
    eski kasa jazzların otomatiği oldukça başarılı idi ama bunun yanında yenisi büyük hayal kırıklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Eylül 2009; 3:01:54 >
  • Sanki Mersedes sordularda biz de Colt mu önerdik..Jazz ın piyasada gerçekten alternatifi tek model var, oda eğrisi ile doğrusu ile Colt...İki modeli de iyi bilen biri olarak mukayese etmiyim mi, ne yapayım..Ayrıca Jazz, Colt dan kat kat fazla bahsi geçen bir araç..Zaten bilinir bir model olduğundan bunu herkes normal karşılıyor, ama Colt..o ne ya...!!..Biz seçenek sunarız, istediğini beğenir alırsın..Colt az bilinen bir model olduğu için , kimileri ne kadar yadırgasada, hatırlatılmaya ihtiyacı var..
  • Jazz yerine Colt onermek,Pizza siparis eden birine lahmacun getirip bu da benzer idare et demeye benziyor:)

otomatik yanan farlar,yagmur sensoru,panaromik cam tavan,VSA,EBD,Brake Assist,EPS,8 hava yastigi,sehir ICI 6.5lt tuketim,400lt bagaj hacmi,yokus kalkis destegi,on-arka fren diskler,USB girisi,Cruise Control,Sogutmali Torpido,
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

otomatik yanan farlar,yagmur sensoru,panaromik cam tavan,VSA,EBD,Brake Assist,EPS,8 hava yastigi,sehir ICI 6.5lt tuketim,400lt bagaj hacmi,yokus kalkis destegi,on-arka fren diskler,USB girisi,Cruise Control,Sogutmali Torpido,

kimse Jazzın donanımına bir şey demiyor zaten, kaldı ki bu donanıma kafa tutacak bir C sınıfı bile neredeyse yok...ama saydıklarınızın hiçbiri Colta yok değil...öte yandan belirtilen özellikler için Coltun üzerine 7500 Tl verilir mi bunu tartışmalıyız...
  • pizza fiyatına millete lahmacun kakalamak da çok sahtekar bir davranış diye düşünüyorum...36500 veripte jazz almam kardeşim...ben bunu diyorum...o saydığın donanımları aynı paraya alabileceğin üst sınıf modeller mevcut...36500 verebileceksem neyleyim jazzı coltu...alırım üst segment bir araç bakarım keyfime...değil mi karrrdeşim...
    quote:

Jazz yerine Colt onermek,Pizza siparis eden birine lahmacun getirip bu da benzer idare et demeye benziyor:)

• quote:

Jazz yerine Colt onermek,Pizza siparis eden birine lahmacun getirip bu da benzer idare et demeye benziyor:)

En belirgin fark vsa, fazladan perde hava yastıkları, cam tavan ve büyük bagaj..eps dir, cruse controldür, soğutmalı torpidodur bunlar coltda da var..donanımlarını inceleyiniz lüfen..Coltun sıfır hali jazzın alt modelinden de bihayli ucuzdur, zaten alt modeli ile colut karşılaştırınca ikisinin de birbiirne artıları eksileri vardır..mesela jazzda cruse cont. yok, çelik jant yok, soğutmalı torpido yok...Ve Colt her türlü yeni olsun eski olsun jazz a göre seri bir araç..Ha aynı para olsalar ben güvenlik artılarından dolayı yine jazzın alt modelini seçerim ama aynı para değiller ki...mühim olan fiyat/fayda oranı...Bu arada 3 sene eski Jazz, ara ara da arkadaşın yeni Jazzını kullanıyorum...Jazzın artısını eksisini gayet iyi biliyorum..

• yeni jazz full, fiyat olarak neredeyse lancer invite ye eşit.

jazz alacağıma köpekbalığı alırım şahsen o fiyata.

hayırlı günler
  • Colt'un cok ciddi bir fiyat avantaji var kesinlikle kabul ediyorum.

Ama dedigim gibi pizza/lahmacun olayi,acikan bir kisi tek lahmacun ile de ihtiyacini giderebilir,oturup pizza'da yiyebilir.

tamammen ihtiyaca ve butceye bakiyor,jazz her bakimdan colt'a gore ustun bir arac ama fiyati pahali...
  • quote:

tamammen ihtiyaca ve butceye bakiyor,jazz her bakimdan colt'a gore ustun bir arac ama fiyati pahali...

bunu Colt da kasa değiştirip, instyle donanımı* ile ülkemizde satışı sunulduğunda konuşmalıyız...

* instyle donanım, 2005 yılında 4 teker disk+4 cam otomatik+6 havayastığı+ABS+ASR+EBD+EPS+ESP**+direksiyondan kumandalı CD çalarlı 2si tweeter toplam 6 hoparlörlü ses sistemi+soğutuculu torpido+yol bilgisayarı+ İstanbul içi 7,5 lt ortalama yakıt ve Tiptronik vites ve atmosferik motorda sınıfının en performanslı motorunu barındırıyordu...nasıl ama şaşırtıcı değil mi?...madem ki jazzın en dolu modeli ile kıyaslayacağız ; Mitsubishi Colt "sınıf üstü donanımları"nı taaa 2005 yılında sundu kullanıcısına...O zamanlar bu forumdan kaç kişi çıkıp da "vaav bu araba da n böyle bu sınıfta bu donanım?!" dedi acaba?...cevap veriyorum ; neredeyse 0 (sıfır)...işte bu yüzden böylesi efsane bir üretimin varlığından biz kullanıcıların gayretleri sayesinde haberdar oluyorsunuz...şimdi mesajlara bakıyorum; ESP olmazsa olmaz...hadi yaaa...Colt 2005 yılında bunu 3 versiyondan birinde standart yaptığında siz neredeydiniz?...hadi o zaman küçüktünüz :), şimdi takdir eder misiniz?...edemezsiniz, etmezsiniz...size göre fanatik olan biz Coltçularız di mi?...gülmek istiyorum ve gülüyorum...:))

tamam pes ediyoruz...jazz; Colta göre kat kat üstün...Colt kuru ekmek, Jazz pizza hem de çift katlı...yeter ki siz üzülmeyiniz...

saygılarımla...

**EPS v ESP farklı şeyler

• quote:

Colt'un cok ciddi bir fiyat avantaji var kesinlikle kabul ediyorum.

Ama dedigim gibi pizza/lahmacun olayi,acikan bir kisi tek lahmacun ile de ihtiyacini giderebilir,oturup pizza'da yiyebilir.

Bende dediğim gibi aynı para olsalar kesinlikle jazz tercih ederim güvenlikten dolayı, ama diğer açılardan öyle pizza lahmacun farkı yok..(Bu arada ben çoğu kez lahmacunu yeğlerim ya neyse :) ) ..
    Yalnız Jazz da en büyük şikayetim aracın gitmemesiydi..Öyle sakin kullanan biri umursamaz ama beni bazen delirtiyordu..Yeni si de 100hp ama gitmiyor arkadaş gitmiyor..illa sıkıştıracaksın da biraz canlanacak..Eski jazz ile 5 kişi çok dik bir yokuşta kalmışlığım da var..harbi kaldım..alet 1. viteste kalkamadı, çekemedi..zorlayınca ciddi debriyaj kokuları geldi ve balata sanırım sıyırdı..geri geri çıktım...Sakin kullanan kız kardeşim bile Jazz için yokuş sevmiyor diyor. Colt kullanınca bu yokuşta iyi gidiyor dedi..

Ama Yeni Jazz kişiye göre değişen ama genel anlamda Colt a göre başarılı bir araç..Ama parasını hakkediyormu hele ki Colt ile karşılaştırınca..??

• biraz toparlayalım konuyu..

öncelikle hangi jazz??

jazz dediğimiz makyajlı olan mı makyajsız mı..

makyajsızların şanzımanlar cvt ve inanılmaz başarılı.. sıfır sorun..

makyajlıların şanzımanları i-shift şanzıman.. triptronic diyebilirsiniz.. kimse tavsiye etmiyor.. sarsıntılı vites geçişleri, geç tepki verişi, keyifsizliği, vsvs.. çok kötü gerçekten.. yakıt ekonomisi için şanzımanın farklılaştırıldığı söyleniyor honda tarafından ama ekonomi sağlayacağım diye batırmışlar güzelim arabayı..

mazda hakkında bilgim yok lakin tam otomatik şanzıman varsa mazda2 lerde, elma ile armutu karşılaştırmak istiyorsunuz gibi bişey ortaya çıkıyor..

cvt şanzıman (ya da i-shift) ve tam otomatik şanzıman karşılaştırılıyor..

makyajsız jazz ise oyum jazz dan yana olur..

sıfır km bir makyajlanmış jazz ise bahsi geçen araç, o zaman da mazda derim..

• quote:

Colt'un cok ciddi bir fiyat avantaji var kesinlikle kabul ediyorum.

o zaman mazda 2 ne oluyor adana kebap mı? o zaman jazz'ın hiç bir rakibi yok mu diyeceğiz.
  • @enginu, ishift o kadar da kotu degil ,tamam bir cvt degil ama,alisinca senin yazdigin kadar kotu olmuyor durum
    @miu, gitmeme konusunda hakisin,gaza biraz abanmak gerekiyor 1340cc bazen yetmiyor
    @_opeth, rakipsiz demeyelim ama:) rakiplerinden fiyat haric cok cok onde :)

genel olarak hepsinin eksisi artisi var illaki,jazz da en buyuk eksiyi fiyat olarak goruyorum.
    diger konular[ishift ve zaman zaman perf dusuklugu izlenimi] kullanim aliskanligi edinilince geciyor

eski kasa,yeni kasa konusuna gelince dis gorunus olarak BENCE eski kasa cirkin ordek yavrusu,yeni kasa goze daha hitap ediyor,hatta guzel bile diyebilirim:)
  • @forumusr
    açıkçası ben alışacak kadar kullanmadım 2 kez kullandım 1er saat kadar, onda da beğenmedim.. Belki kendi aracımla (civic) kıyaslıyor bilinç altım ister istemez..

ancak makyajlı kasa jazz da yok yok.. B sınıfında o kadar donanımın olduğu başka bir model ben bilmiyorum.. soğutuculu torpidodan far ve yağmur sensörüne, panaromik tavandan cruise control une kadar herşey var.. ESP + ABS + çelik jantlar + deri direksiyon ve vites topuzu vsvsvs bi sürü aklıma gelmeyen özellik daha.. daha ne olacak ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginu

@forumusr
    açıkçası ben alışacak kadar kullanmadım 2 kez kullandım 1er saat kadar, onda da beğenmedim.. Belki kendi aracımla (civic) kıyaslıyor bilinç altım ister istemez..

ancak makyajlı kasa jazz da yok yok.. B sınıfında o kadar donanımın olduğu başka bir model ben bilmiyorum.. soğutuculu torpidodan far ve yağmur sensörüne, panaromik tavandan cruise control une kadar herşey var.. ESP + ABS + çelik jantlar + deri direksiyon ve vites topuzu vsvsvs bi sürü aklıma gelmeyen özellik daha.. daha ne olacak ki..

enginu yanlışını düzelteyim hep makyajlı kasa demişsin ama jazz tamamen yenilendi makyajlı kasa filan değil yani

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.