Şimdi Ara

Otomatik Mazda 2 mi yoksa Honda jazz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar otomatik viteste hangisi daha iyidir? Performans ve ekonomi açısından ?

• Honda Jazz hakkında bilgim sadece iç haciminin geniş olmasıyla sınırlı.Mazda2 2008 avrupa da yılın otomobili, güvenlik olarak çok iyi ,performans olarak 105 bg bir modeli var.Yakıt tüketiminde şehir içi 6lt/100km civarını yakalayan tanıdıklar var.

Bence en iyisi iki aracıda test sürüşüne çıkar.Sonra kağıt üzerinde eksilerini ve artılarını fiyatlarıyla değerlendir.
  • bu mazda 2 avrupada farklı donanımda çıkıyor galiba.. biz siparişini vermiştik adımıza geldi araba,bindik arabaya vazgeçtik.. okadar dandik olamaz bi arabanın malzemesi.. pedala hızlı bassam kırılacak vitesi hızlı değiştirsem topuz elimde kalacak gibiydi.. gerçi otm sini bilmiyorum.. Onun yerine gittik otm micra aldık çokta memnunuz rakibi hondadan farklı bi marka olsa kesinlikle mazda derdim ama honda jazz çok daha uzun zamandır piyasada bence daha iyi bir seçim olur..
  • jazz'ın otomatiğini kullanın anında vaz geçersiniz..Şanzımanın tepkieri çok geç. gaza abanıyorsunuz 1-2 saniye sonra hızlanıyor gazdan çekiyorsunuz o hala vites yükseltmeye çalışıyor..Ancak çok mülayim kullanan kadınlara uygun o şanzıman..Ağır ağır hızlanıp 150 m kala yavaşlamaya başlayacaksanız iyi...

Bende 9 aylık mazda 2 1.3 düz vites var. Yanına bir araba daha alacağız. Cebime kapora koyup jazz test sürüşüne çıktım. BU forumda jazz mazda2 yi içine alır, acaip az yakar, müthiş yol tutar derler... Jazzın şanzımanı berbat.

Ataşehir arka caddesindeki S viraja mazda2 ile 100-110la girer hissetmezsin, jazz 90 da acaip yattı.Döndü ama bayağı hissettirdi virajı. Biraz sert kullan arka koltuktaki çocuğun kusar emin ol...

Jazzın özellikle düz vites topuzu berbat kere berbat.Çok dandik ve basit görünüyor Bir de 173lük benim başım tavana değiyordu (cam tavanlı araç) . Çıktım ve kapora parasını başka yerde harcadım. Bence jazz düşünülecekse düz vites alınmalı ama vites topuzu değiştirilmeli...

Mazda2 ise nuhnebiden kalma otomatiği ile adamın ocağına incir ağacı diker. Jazz dan en az %40 daha fazla yakar. Bagajı jazzdan küçük. Donanımı jazzdan geri..Ayrıca bugün 29-30 verip aldığınız mazdanın 1-2 aya 23-24e inme ihtimali de var. Mesela geçen hafta 63 bin olan mazda 6 dinamik dün 49 bine indi..

aslında mazda 2 nin 1.3 CVTsi var ama avrupaya gelmiyor. O mükemmel bir araba...

• jAZZ mini MPV tarız karoseri sebebiyel çok amaçlı kullanıma uygun satış fiyatı çok yüksek ama ikinci eli de yüksek. bu araçtaki otomatikleştirilmiş şanzımanı gerçek otomatik vites ile birebir değerlendirmemek lazım. Mazda 2 ise değerinden çok daha fazlaya satılan bir araç , şuanda piyasada satılmış olan 2 lerin hepsi ötv indirimi sırasında eldeki stoktan 22.000 li fiyata satılanlar. şimdi yine fiaytı uçtu. ben yerinizde olsam jazz alırım. veya JAZZ averilecek paraya C sınıfı bir araç alırım.Hondanın fiyatlarını gereksiz pahalı yaptığı herkesce bilinen bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisG

jAZZ mini MPV tarız karoseri sebebiyel çok amaçlı kullanıma uygun satış fiyatı çok yüksek ama ikinci eli de yüksek. bu araçtaki otomatikleştirilmiş şanzımanı gerçek otomatik vites ile birebir değerlendirmemek lazım. Mazda 2 ise değerinden çok daha fazlaya satılan bir araç , şuanda piyasada satılmış olan 2 lerin hepsi ötv indirimi sırasında eldeki stoktan 22.000 li fiyata satılanlar. şimdi yine fiaytı uçtu. ben yerinizde olsam jazz alırım. veya JAZZ averilecek paraya C sınıfı bir araç alırım.Hondanın fiyatlarını gereksiz pahalı yaptığı herkesce bilinen bir gerçek.

ben buna itiraz ederim...mazda 2 yine diğerlerine göre makul..
    22000 e satılan mazda2 ler 1.3 motorlu mid ler idi.
    şu an satılanlar 1.5 motorlu otomatik vites go (midlere göre koltuk ısıtma eklendi, otomatik vites ve 1.5 motor farkı var dolayısıyla zaten o dönmde var olsalardı zaten 26ya falan alınabilirlerdi. Ayrıca 22000 fiyatı devamı olmayan 1.3leri bitirmek için zararına satıştı..Şu an ki 30000 binlk 1.5 AT yi zaten 28e falan alırsınız bayiiden. Yani fiyatı fazla pahalı falan değil) veya 1.5 motorlu sportlar (bunlar da o zmaan 24bine satılan 1.3 highlardan farklı olarak 1.5 motor ve en az 2bin TL farkeden body kite sahip , farları mercekli vs) ..

Bence şu an fahiş fiyata satılan en önemli arabalar yaris ve jazz..

ancak ben jazz da 36.5 v ereceğim gider mazda3 alırdım. touring AT zaten 36-37ye verirler sanırım...

• bunların arasına colt'u da katın bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Jazzın özellikle düz vites topuzu berbat kere berbat.Çok dandik ve basit görünüyor Bir de 173lük benim başım tavana değiyordu (cam tavanlı araç) . Çıktım ve kapora parasını başka yerde harcadım. Bence jazz düşünülecekse düz vites alınmalı ama vites topuzu değiştirilmeli...

şaşırtıcı...ben daha ferah olacağını düşünüyordum, en azından bizim Coltlar kadar ferah...
  • Sanırım b sınıfına döndük...bu sınıfta sıfırı için konuşacaksak jazz sınıfının en donanımlı arabasıdır...2.eli iyidir...geniş iç hacim ve bagaj hacmine sahiptir...100 hp yarı otomatik bir şanzımana sahiptir...ancak neredeyse c sınıf bir araba fiyatına alınabiliyor...jazz fun+ ishift en son tavsiye edilen fiyatı 36.500 Tl idi...şimdi b sınıf bu arabaya bu para verilir mi tartışılır...2.eli iyi dedik ama o paraya aldığınız jazzı 2 yıl sonra satmaya kalktığınızda 30 bin istiyorum diyebilecekmiyiz...şimdi jazz sınıfının en iyi arabalarından ancak bir üst sınıf araç fiyatlarını geçmiştir kendileri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavakspor -- 8 Eylül 2009; 10:38:00 >
  • Yeni Jazz donanımı çok iyi, üst sınıfın sahip olmadığı özelliklere sahip..Diğer araçlarada o donanımlar yok, opsiyon olarak bile yok, olanın fiyatı da Jazz dan aşağı değil. Yalnız o fiyatlar sebebi ne olursa olsun gerçekten yüksek, bende yeni kasa Colt var, donanımı güzel, uygun fiyata 2. eli bulunabiliyor...Ben Colt tercih ettim, şimdilik memnunum..

Bu arada uzun zaman eski kasa Jazz kullandım, araç güzelde Honda Türkiye burnundan kıl aldırmıyor, sinir etmeye başladılar..Mesela benim Coltun bakımları 15000bin veya senede bir. Yurt dışında 30000binde birmiş..Honda ise 6 ay veya 10000bin di..Ve servis ücretleri yüksek. Kısaca Honda ve Toyota isim yaptığından bunun avantajını sonuna kadar kullanmak istiyor...
  • :)

bu başlık da Mazda 2 mi Jazz mı diye başladı ya...sonrasında Jazz mı Colt mu olur...en sonunda da Colt alınır geçilir...bu filmi çok seyrettik ... hadi hayırlısı :))
  • Ne diyelim o zaman "Colt alanlara hayırlı olsun".

Ben mesela COLT alamıyorum bir türlü..Liste fiyatı 30 küsur olan 2010 0 km düz vites 1.3 invite'ı bazı bayiiler 28e iniyor. Aldatmaz 25.5a veriyor. Konuştuğum iki tane mitsubishi satıcısı ayaküstü bin tane yalan söylüyor. En ağırı da utanmadan şehir içi 6 litre yakıyor diyor. Sonra da hesaplıyor 16 kuruş diyor. İndikçe iniyor biraz daha konuşsa şehiriçinde hiç yakmıyor üste benzin yapıyor diycek...Yurt dışı kaynakları 7.7 lt diyor, bir yer 7.4 yazıyor ki bunlar hayal, herhalde 8-8.5 olur istanbulda. Daha makyajlı kasanın broşürü bile yok ellerinde...Gördüğüm en kötü kumanda kontrolleri ve çakmak yeri Coltta...
  • quote:

Ne diyelim o zaman "Colt alanlara hayırlı olsun".

Ben mesela COLT alamıyorum bir türlü..Liste fiyatı 30 küsur olan 2010 0 km düz vites 1.3 invite'ı bazı bayiiler 28e iniyor. Aldatmaz 25.5a veriyor. Konuştuğum iki tane mitsubishi satıcısı ayaküstü bin tane yalan söylüyor. En ağırı da utanmadan şehir içi 6 litre yakıyor diyor. Sonra da hesaplıyor 16 kuruş diyor. İndikçe iniyor biraz daha konuşsa şehiriçinde hiç yakmıyor üste benzin yapıyor diycek...Yurt dışı kaynakları 7.7 lt diyor, bir yer 7.4 yazıyor ki bunlar hayal, herhalde 8-8.5 olur istanbulda. Daha makyajlı kasanın broşürü bile yok ellerinde...Gördüğüm en kötü kumanda kontrolleri ve çakmak yeri Coltta...

sevgili x-rayted,

bahsettiğiniz bayii uygulamalarını ben de duydum, hiçbirisi hoş şeyler değil...ben de mazda 2 almaya gitmiştim, Antalya Mepazın uyanık pazarlamacısı SAYESİNDE Colt aldım...haa Mazda 2yi zorla mı almaya gittim; tabii ki hayır...Hiçbir yazımda Mazda 2yi lekeleyecek şeyler yazmadım...peki Mazda2nin hiç mi eksiği yok?...her aracın olduğu gibi onun da mutlaka eksikleri varDIR..Coltu sevmeyebilirsiniz, sevmek zorunda da değilsiniz...siz Coltu yanlış yerde yanlış kişilerle konuşmuşsunuz...şayet DHdaki Colt takımına sorsaydınız, gerçek fiyatları ve yakıt verilerini alırdınız...her neyse biz de "mazda kullanıcısı olarak size hayırlı olsun" demiştik zaten...sizin Coltu böyle acımasızca eleştirmenize de anlam veremedim doğrusu...hangi Colttan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama hiç kimse kumanda kontrolleri ya da çakmak yeri için bir arabayı tercih ya da red sebebi yapmaz sanırım...

saygılarımla...

• sayın bacey;

başlık net mazda 2 mi jazz mı?

ama coltçular her forumu basıyor, coltu önerip çıkıp gidiyor. Soru o kadar net ki mazda mı 2 mi jazz mı..Cevap colt...

Bazı insanlar belki yeterince zeki ve bilgili değildir ve henüz coltla tanışmamıştır veya hasbelkader bişeyini beğenmemiştir. Ya da dikkatinden kaçmıştır...soru bana bir B araba önerir misiniz değil...Mazda 2 mi jazz mı?
    Dikkat ederseniz bu başlıkta her üçünü de acımasızca eleştirdim..Herhangi bir fanatklik yapmadım..

Artık bu tip başlıkları okumaya çekiniyorum.Her sorunun yanıtı COLT çünkü...
  • sevgili x-rayted,

size katılıyorum...Colt takımı bu konuda eleştriyi hakediyor...ama inanın bu konuda iyi niyetimizden emin olun...siz de takdir edersiniz ki B sınıfında birisi Jazz deyince hemen ardından Colt akla getirilmeli...yine takdirinize sığınarak biz de TemSAnın yapamadığını yapmak adına memnun olduğumuz araçları araç almayı düşünenlere tavsiye ediyoruz...bunu yaparken de Coltu tek geçerim vs cümlelerle değil neden ve delilleri ile...zira şahsım adına bu başlığa Coltu tavsiye eden bir yazı yazmadım...takım arkadaşlarım da "Coltu da unutmayın ha" tarzında tavsiyede bulundular...aralarından bir tanesi geçen hafta Jazz diyorken Colt aldı...onun da yazısını görünce "işte yine bir Jazz- Colt mukayesesi ve sonuç Colt" diyesim geldi...yoksa ben her şeyden evvel bir Japonseverim*; Mazda her daim takdirimi kazanmıştır...size samimiyetle cevap vermenizi rica edeceğim bir soru soracağım... Colt mu jazz mı ya da note mi jazz mı ya da mazda 2 mi fiesta mı şeklindeki bir başlığa mesela yarisi de dikkate almalısın diye cevap yazılması çok mu yanlış?...lütfen bunlar hep oluyor, Colt takımının bu tavrının dikkat çektiğini hattaa tepki topladığını biliyorum ama bu konuda çifte standartlı davranıldığını üzülerek söylüyorum...amacım sizi incitmek değildi, öyle bir şey olduysa affola...ben sizin Temsaya olan kızgınlığınızı Colttan çıkardığınızı düşündüğüm için cevap yazdım...

not: makyajlı olanlarda direksiyondan ses kontrolü arka taraftan ön kısma alındı...çakmak yeri aynı yerinde duruyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bacey

quote:

Ne diyelim o zaman "Colt alanlara hayırlı olsun".

sevgili x-rayted,

bahsettiğiniz bayii uygulamalarını ben de duydum, hiçbirisi hoş şeyler değil...ben de mazda 2 almaya gitmiştim, Antalya Mepazın uyanık pazarlamacısı SAYESİNDE Colt aldım...haa Mazda 2yi zorla mı almaya gittim; tabii ki hayır...Hiçbir yazımda Mazda 2yi lekeleyecek şeyler yazmadım...peki Mazda2nin hiç mi eksiği yok?...her aracın olduğu gibi onun da mutlaka eksikleri varDIR..Coltu sevmeyebilirsiniz, sevmek zorunda da değilsiniz...siz Coltu yanlış yerde yanlış kişilerle konuşmuşsunuz...şayet DHdaki Colt takımına sorsaydınız, gerçek fiyatları ve yakıt verilerini alırdınız...her neyse biz de "mazda kullanıcısı olarak size hayırlı olsun" demiştik zaten...sizin Coltu böyle acımasızca eleştirmenize de anlam veremedim doğrusu...hangi Colttan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama hiç kimse kumanda kontrolleri ya da çakmak yeri için bir arabayı tercih ya da red sebebi yapmaz sanırım...

saygılarımla...

colt 1.3 amt istanbulda 7,5 litre\100 km yakar 4.5 yıldır bu şekilde yakmakta sadece bende değil neredeyse tüm colt amt kullnıcıları bu şekilde yakmaktalar. manuel vites amt den biraz daha fazla yakar. bu sebepten colt amt alınmalıdır.

çakmak yeridir, plastik kalitesidir, yok kumanda kontrolleridir bunlara bakıyorsanız bir arabada; zaten colt almayın. sizin aradığınız teknik değerler değil görsel güzellik o zaman . bence avrupa arabası tercih edin.

coltu satan mitsubishi bayileri mitsubishinin türkiye deki konumu dolaysıyla ticari araçlar üzerine uzmanlaşmış bayiler, binek araba konusunda bilgilendirici olamamaları bundandır. zaten colt öyle bayiye uğrayıp bilgilendirilip alacağınız bir araç ta değildir .

sıfır reklamı olan bir aracı kim neden bayiden araştırsın. o bayide öyle bir araç olduğundan haberi bile yok çoğu araç tüketicisinin aklına mitsubishi diyince kamyon bir de l200-l300 gelir o kadar.

hangi arkadaşına dostuna sorsan şayet mitsubishi sahibi yada bu forumdaki takıma üye değilse"aman abi mitsubishi alma son sahibi olursun elinde patlar vb vb vb" sıralar. tabirimi bağışlayın "arabalar konusunda amatörce bile bilgi sahibi olmayan tüketici" de hayatta colt almaz cesaret edemez. hala bazı forumlarda; coltun arkasına bir çocuğun bile zor sığdığı yönünde , yada bas bas gitmiyor tarzında yazılan mesajlar mevcut. bu da insanların arabayı hiç görmeden mesaj yazdıklarının bir kanıtı.

coltun kusurları vardır; iç plastik kaplaması genelde serttir torpidosunda ışık yoktur, klimasının cafcaflı göstergeleri yoktur. bagajı ufaktır, yol,motor,lastik gürültüsü mevcuttur, esp ve perde havayastıkları opsiyon olarak bile yoktur. ( temsa getirmiyor ne yapalım)

coltun artıları ise;ekonomiktir,performanslıdır,donanımlıdır, çok geniş iç hacme sahiptir, problemsizdir, bakım maliyetleri düşüktür, bakım aralıkları uzundur.

bir de neden coltu anlatıyorsunuz coltu soran mı var demişsiniz; şu ana kadar hiç olmadıysa yarım düzine arkadaş x-y arabası sorarken biz "bakın bir de böyle bir seçenek var" dediğimizde coltun farkına vardılar, neticede colt sahibi oldular. zira gerçekten kimse coltu bilmiyor. ( şu aralar biraz daha bilinirliği arttı ama 4 yıl önce bir ben vardım bir de karayel kara arkadaş hepsi o )

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Eylül 2009; 16:00:30 >

• otomatikte honda iyidir ama hiç jazz kullanmadım.
  • Valla x-rayted ağzına,kalvyene sağlık.Beş altı tane coltçu her fırsatta hortluyolar,colta laf söyleyince usluba ve tavırlara bak.Sanki üst düzey araç, denmiş ki plastik kalitesi ve görsellik arıyorsan colt bakma,aracın bir tane artısı var görende bir tane eksisi var sanır öyle bir pazarlama çabası içindesiniz ki sizin yaptığınız fikir soranlara yardım etmeye girmiyor kusura bakmayın,insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.Aracın tek artısını 2 sayfa yazıyorsunuz 2 sayfalık eksilerinden bahsetmiyorsunuz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absebd -- 8 Eylül 2009; 21:21:08 >
  • Colt candır,Colt kandır. Ben bile Jazzdan soğudum,önüm Colt.Hayırlısı.

Dinleyin Coltçuların dediklerini,bir tane bile yalan,uydurma,şişirme bilgi vermediklerine kefilim efendim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.