Şimdi Ara

otomatik peugeot 2008 1.6 e-hdi 92hp 45.000 bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. aracım 37000km de 1.6 e-hdi 92hp otomatik peugeot 2008.aracın garantisi ağustosta bitiyor.30bin bakımı 750tl tutmuş faturası mevcut.aracın 45.000 bakımı tahminime göre ekime falan denk gelecek.yani servise vermeme gerek yok diye düşünüyorum.
    öncelikle daha önceden 45.000 bakımı yaptıranlardan tam olarak neler değişiyor acaba?
    mesela 30bin bakımında mazot filtresi değişmiş bu 45bindede değişesecek mi?

yağ için motul ve mobil esp derken bu motora en uygun total quartz ineo ecs yi 5w30 buldum.(servis öneriyormuş)
    yağ filtresi , polen fitresi , hava filtresi , mazot filtresi içinde yağ ve mazot filtresini orjinal alıp hava ve ploen filtresini yan sanayi alsam ne farkeder?

arka balatalar biraz azalmış dediler lastik değişiminde orjinali 230tl, trw diye bir marka var yorumları iyi 80tl.apatech ve mga 50tl ama onları eledim.

servise yine 750 hatta balatada değişirse 1000tl vermek istemiyorum. yorumlarınızı bekliyorum .saygılar

• Yetkili servise devam etmenizi öneririm.
  • Motorla ilgili parçaları orijinal kullanın. Servise gidin orada bakımı yapın. Fren balatası ise trw gibi kaliteli bir marka kullanabilirsiniz. Alın götürün serviste taksınlar.
  • Geçen gün citroen c-elysee 1.6 hdi 92hp 155.000 bakımını yaptırdım. Her ne kadar aynı araç olmasa da fiyat açısından bir fikir oluşturabilir.
    otomatik peugeot 2008 1.6 e-hdi 92hp 45.000 bakımı
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    sadece motor yağına 271tl yazmışlar faturada hocam o beni sinirlendirdi.90tl lik yağ bu sonuçta
  • Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    orjinalleri alıp dışarda taktırma düşüncesindeyim.trw balata da iyiymiş
  • A...O.... kullanıcısına yanıt
    mazot yağ ve hava filtresi aynıymış hocam bende baktım kendi faturamdan kodları aynı.%10 gibi fiyat artmış aralık 20de yapılmıştı benim aracın bakımı.motor yağı için litre fiyatı bende 68tl ve 4lt koymuşlar.bu mazot filtresi her bakımda değişiyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl72

sadece motor yağına 271tl yazmışlar faturada hocam o beni sinirlendirdi.90tl lik yağ bu sonuçta
    Hocam motor yağını, hava ve polen filtresini dışarıdan alıp serviste işçilik vererek değiştirtin. 40 bin liralık arabamı bile sanayiye götürmeye kıyamıyorum.
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    bende daha önceden 208 vardı onu sanayide pejo arabalarına bakan bir usta vardı orada yaptırmıştım. ama şimdiki aracım pahalı olunca bende sanayiye gitmesem mi demiyorum değil tabi.
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Motor yağının litresine 68 mi yazmışlar?
    El insaf Ben 6 litre mobil tam sentetik yağı 140 liraya aldım.

Bakım tablosu kullanma kılavuzunda yazıyordur. Orada hangi bakımda ne değişecek/kontrol edilecek görebilirsiniz.

Ama ne yaparsanız yapın, yağ ve hava filtrelerinde orijinalden şaşmayın. Yan sanayi filtreler ile aradaki fiyat farkını motor ömrü ve sağlığı olarak uzun vadede fazlasıyla alırsınız. Yağ ve hava bir motorun kanı ve nefesi gibidir. Ne kadar temiz tutarsanız o kadar sağlıklı olur.
    Mazot filtresi hakkında fazla bir bilgim yok, ama orijinal almasanız bile bilindik markalardan şaşmayın, bosch gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 11 Nisan 2018; 13:53:26 >
    Servis olunca malum öpüyorlar, dışarıda yaptırınca başında beklemek gerekiyor ona da zaman yok. Yağ değişimi bildiğim kadarıyla 10.000'de bir değişiyor ama yanılıyor da olabilirim. İmkan var ise daha erken zamanda değiştirmek motor açısından daha faydalı olacaktır. Basit bir işlem aslına bakılırsa, gerekli parçalar ile kendiniz değiştirerek servise oranla %40 paranız cebinizde kalmış olur.
  • Canan Karatay arabalardan anlasa, yetkili servisten uzak durun derdi herhalde
  • Hdi motorda mazot filtresi her iki bakımda bir değişir, onu değiştirmeniz gerek yok
  • Dışarıda yaptırın garantisi bitmiş servis boşuna öper. Ankarada iseniz Aydoğan usta var yağını değiştirir 50-70tlye motoru da yıkar. Yağ değişimi ustalık gerektirmez benzin istasyonlarin değişim yerlerinde bile yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl72

bende daha önceden 208 vardı onu sanayide pejo arabalarına bakan bir usta vardı orada yaptırmıştım. ama şimdiki aracım pahalı olunca bende sanayiye gitmesem mi demiyorum değil tabi.
    Yağı fazla koyar, filtreyi yanlış takar, tapa contasını değişmez, hidrolikleri para versen bile değişmez, şanzıman yağı ömürlüktür der değişmez...

Sanayide parasıyla bile iş yaptıramazsınız. Aracınız aynı benim i10 gibi çok yaygın bir araç değil. Sanayide çırakların elinin altında deneme tahtası olacak. Bir yeri sökemedikleri zaman gereksiz yere zorlayacaklar. Servisteki elemanların altından kaç tane 2008 geçmiştir. Senede 300 lira fazla vermek inanın fazla değil. En azından faturalı resmi bir iş yapıyorlar. Yanlış bir iş yapıldığı zaman karşınızda resmi bir muhatabınız olur.

Sanayi pişmanlıktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 11 Nisan 2018; 15:34:30 >

• Sönmeyen arıza lambasına +1000 katılıyorum... servisden bu kadar korkmayın sanayide kim kime ne geçirirse anlaşmalı parçacılar mı dersin işçilik zaten servis ile aynı para .... 100-200 tl için faturalı garantili işçilikten ve malzemeden kaçmayın. 100 binliralık araba yazık günah
  • Servis faturalı garantili eyvallah ama cidden çok öpüyorlar, geçen sene sağ yolcu koltuğunun iç demir aksamı kırıldığı için servise gittim yanlış hatırlamıyorsam 1.750 TL gibi bir rakam çıkardılar hemen kartal oto sanayideki arkadaşı aradım bir yer tarif etti gittim koltuğu teslim ettim 1 saat sonra hallederim gel al dedi ok dedim çıktım ve maltepe'ye gelmeden abi gel al dedi ve 120 TL para verdim. Spesifik işler için tercih sanayi olmalı bence
  • forum olarak 2ye bölünmüş gibiyiz.yarısı servise git yarısı sanayiye git diyor. parçaları kendim alıp servise taktırsam ne kadar işçilik isterler acaba yada yaparlarmı bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A...O....

Servis faturalı garantili eyvallah ama cidden çok öpüyorlar, geçen sene sağ yolcu koltuğunun iç demir aksamı kırıldığı için servise gittim yanlış hatırlamıyorsam 1.750 TL gibi bir rakam çıkardılar hemen kartal oto sanayideki arkadaşı aradım bir yer tarif etti gittim koltuğu teslim ettim 1 saat sonra hallederim gel al dedi ok dedim çıktım ve maltepe'ye gelmeden abi gel al dedi ve 120 TL para verdim. Spesifik işler için tercih sanayi olmalı bence
    Doğrudur. Trim aksamı ve döşeme gibi işlerde sanayiye gidilebilir. Ama gidip de sanayide ne bileyim baskı balatamı veya triger zincirimi değiştirmem.
    Garanti bitene kadar maalesef ki servise gitmek zorundasınız. Sonrasında güvenilir bir usta bulup oradan devam edebilirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.