Merhaba arkadaşlar.1996 model 1.6 otomatik vites audi a4 üm var.Son bir haftadır sabahları motor soğukken aracı ilk çalıştırdığımda vitesi D konumuna getirip gaz vermek istedğimde araç hareket etmiyor ama devir inanılmaz yükseliyor , motor bağırıyor.bu olay 15-20 saniye devam ediyor sonra anlamadığım bir şekilde araç hareket etmeye başlıyor.ilk viteste yani kalkıştaki bu problem şanzıman olduğuna eminimde acaba masraf çok olurmu ?
Tşk ederim.
Merhaba,
2005 model A3'e sahibim bende... Şanzımanla ilgili sorunlar yaşadığımdan dolayı birazcık tecrübelendim diyebilirim.
Aracınızda şanzıman yağ değişimi yapıldı mı daha önce, bu konuda bilgi sahibimisiniz? Şanzımanla ilgili sorunlar genelde pahalıya patlıyor. Kendi aracımda da bununla ilgili korkularım var malesef.
Gecikmeden servise göstermenizi tavsiye ediyorum. Ciddi bir sorunda, yolda giderken bile aracınız belirli bir viteste takılabilir.
Merhaba arkadaşlar.
Şanzıman yağ ve filtresini değiştirdim malesef değişen birşey olmadı.problem aynen devam ediyor sırasıyla söylemek gerekirse kontağı çeviriyorum motor çalışmaya başlıyor hava soğuk diye 1-2 dakika bekliyorum sonra fren+vitesi D konumuna getiriyorum ve hiç kıpırdanma olmuyor (tam bu esnada eskiden rampada geriye kaçmayan araba vites D konumunda iken geriye kaçıyor ) sadece gaz pedalına yüklenirsem araç biraz hareket ediyor devir 4.000-5.000 oluyor tık yok bir 30-40 metre sonrası araba eski haline dönüyor ve hiçbirşeyi yokmuş gibi gidiyor. şanzıman revize edilmesi gerekiyor galiba
arza büyük bi ihtimal yolda giderken boşa atmış olmandandır otomatik şanjıman arabalarda boşa kesinlikle atılmaz bunu unutma ve arabanın yaşı itibariyle daha dikkatli olman gerekir.
Geçmiş olsun işin zor arkadaşım sırf bu otomatik şanzıman yüzünden arabayı sattım. Araba ilk kalkışta yokuşlarda çekmiyordu geç vite atıyordu. Yaptırdık yine aynı. Bence yolda kalmadan tanıdığın veya bildiğin bir ustaya gitmende fayda var. yada en azından bir kaç yer dolaş vag bağlayıp sorunu görebilirler. Ama herkes 2000-2500 tl fiyat çekecektir buyuk ihtimalle. Uzak durmanı önerdiğim yer ise bostancı sanayinde bir döşemecinin yanında gün oto var oraya uğrama derim. Yalnız sanayide 2 tane gün oto var biri büyük biri küçük küçük olan tehlikeli. Bunlar istanbulda olduğunu düşünerek söylüyorum. Tanıdığa gitmende çok büyük fayda var iyice araştır kardeşim. geçmiş çok moral bozucu durumlar bunlar.
Arkadaslar benimde sanzimanimda bir sıkintı var istanbulda tanidiginiz guvenilir bir sanziman ustasi var midir?
quote:
Orijinalden alıntı: onurcan83
Arkadaslar benimde sanzimanimda bir sıkintı var istanbulda tanidiginiz guvenilir bir sanziman ustasi var midir?
Şanzıman yağı yeterli ise ateşleme sitemini gözden geçirin. Motorunuz devir alıyor olabilir ama devirle beraber yeterli gücü de üretmesi lazım. ateşleme bobinlerini kontrol edin.
Ama elbetteki VAG ile sorunu doğrudan aracın kendisinden öğrenebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme