Şimdi Ara

OTOMATIK VITES ARABA KULLANMAK ZOR MU ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
0
Favori
35.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by_efendy34

1 lt fazla yaksa nolur ki o rahatlıga feda olsun.calıstıgım yerde var megane dizel otomatik,gercekten harika bisey.frenden cek ayagını kalkıp gidiyo kendisi.pc de araba oyunu oynar gibi valla.tork konvertörlü oldugndan yokusta geri kacırmıyo

2011 Megane EDC olanlardanmı var? demek beğeniyorsun bu aracın perofrmansını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playboy22

quote:

1 lt fazla yaksa nolur ki o rahatlıga feda olsun.calıstıgım yerde var megane dizel otomatik,gercekten harika bisey.frenden cek ayagını kalkıp gidiyo kendisi.pc de araba oyunu oynar gibi valla.tork konvertörlü oldugndan yokusta geri kacırmıyo

2011 değil 2008 model
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playboy22

quote:

meganelerin 06 09 kasaların1.5 dci 100 ps olanlarında bva şanzıman vardı onu kastediyor sanırım
  • otomatik vitesli araç kullanmak düz vitesli araç kullanmaktan daha zordur
    hatta araba ile a noktasından b noktasına gitmek bisikletle gitmekten çok daha yorucudur bisiklet en kolayı.

eminimki soruyu sorarkenki bakış açınla şu cümleleri okurken kafanı sallayacaksın hah işte aynen bu diye içinden mırıldanacağına eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

otomatik vitesli araç kullanmak düz vitesli araç kullanmaktan daha zordur
    hatta araba ile a noktasından b noktasına gitmek bisikletle gitmekten çok daha yorucudur bisiklet en kolayı.

eminimki soruyu sorarkenki bakış açınla şu cümleleri okurken kafanı sallayacaksın hah işte aynen bu diye içinden mırıldanacağına eminim

neden o zaman otomatik kullananlar araçlarını satınca yine otomatik alıyor? neden manuel vitesli arabadan otomatiğe geçenler "ulan daha önce amelelik yapmışım bunca zaman" diyor ? şimdi sen bunu okurken kafanı sallayıp hakkaten doğru söylüyo diye mırıldanacaksın eminim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

otomatik vitesli araç kullanmak düz vitesli araç kullanmaktan daha zordur

neden o zaman otomatik kullananlar araçlarını satınca yine otomatik alıyor? neden manuel vitesli arabadan otomatiğe geçenler "ulan daha önce amelelik yapmışım bunca zaman" diyor ? şimdi sen bunu okurken kafanı sallayıp hakkaten doğru söylüyo diye mırıldanacaksın eminim

çok pis morarttın napsamki şimdi

• konuyu hortlattım ama otomatik vites araba d de giderken r ye alanı görmüştüm bir video da fren yapmak için sizcede bu mümkünmü
  • D'de giderken vitesle oynanmaz diye biliyorum vites değişimi için durması lazım ben öyle yapıyorum şahsen Araç yarı otomatik (Tiptronik)

OTOMATIK VITES ARABA KULLANMAK ZOR MU ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KD69 -- 30 Ocak 2012; 13:36:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerter123

konuyu hortlattım ama otomatik vites araba d de giderken r ye alanı görmüştüm bir video da fren yapmak için sizcede bu mümkünmü

otomatik kullanmadım ama mantıken arabaya yazık olur gibi geliyo vardır onun da bi zararı bence yapmayın
  • bir sahne kestim izleyin ve yorum sizin :

http://youtu.be/6ZhujJrs33k
  • Ben otomatikten kaçıyorum millet otomatiğe koşuyor

Bi türlü sevemedim otomatiği bas gaza git sıkıcı geliyor hiç bi aksiyonu yok
  • Zevkler farklı ama 100 sene sonra manuel diye bir şey kalmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Time Traveller -- 31 Ocak 2012; 12:17:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KD69

D'de giderken vitesle oynanmaz diye biliyorum vites değişimi için durması lazım ben öyle yapıyorum şahsen Araç yarı otomatik (Tiptronik)

benim aracımda tiptronik, bu dediğiniz konuda yanlış bilgi sahibisiniz.

aracınız Dde giderken istediğiniz gibi müdahale edip, manuele alabilir ve tekrar Dye alabilirsiniz.

ben özellike yokuşlarda, sabah araç soğukken veya yerde buz varken yavaş kullanımlarda manuele alır, uygun yerde Dye geçerim.

ama şurada dediğiniz doğru, araç durmadan, manuel veya Dden Rye almayınız.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

bu civic sedanların hepsi tam otomatik mi yoksa cvt denen kötü sistemli olan var mı

cvt ye kötü diyen ilk kişi sensin herhalde
  • Peki bu Tiptronic, S-tronic Powershift fln ne oluyor.
    Bunlar yarı otomatikse otomatikle farkı ne ben hiç anlamadım bu olayı. Yani elektroniksel debriyaj varsa vitesi yine ben mi değiştiriyorum?
  • Otomatik vites kullanıp araba kullanıyorum demeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

D'de giderken vitesle oynanmaz diye biliyorum vites değişimi için durması lazım ben öyle yapıyorum şahsen Araç yarı otomatik (Tiptronik)

benim aracımda tiptronik, bu dediğiniz konuda yanlış bilgi sahibisiniz.

aracınız Dde giderken istediğiniz gibi müdahale edip, manuele alabilir ve tekrar Dye alabilirsiniz.

ben özellike yokuşlarda, sabah araç soğukken veya yerde buz varken yavaş kullanımlarda manuele alır, uygun yerde Dye geçerim.

ama şurada dediğiniz doğru, araç durmadan, manuel veya Dden Rye almayınız.....

Hiç düz sürmedim bir kere bir abimiz sürmüştü debriyajsız vites değişimi iyi fikir aslında peder kullanmana gerek yok diyo (: M + - düzde sürsem kaç ileri olur beşmi gene dörtmü. Otomatik vites ,Tiptronik vitese göre daha az arıza çıkartır deniyor sizce doğrumu yada bilgisi olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Otomatik vites kullanıp araba kullanıyorum demeyin

Bir manuel kullancısı olarak neden diye sormak isterim. Teknolojinin getirdiği kolaylıkları benimsemek en doğrusu bana göre.

Şu anda kullandığımız manuel vitesli araçların şanzımanları senkromeçli. Bu düşünceyle şunu da demeniz gerek;

Senkromeçli manuel kullanan bana araba kullanıyorum demesin. Ara gaz vermeden vites atmanın hiçbir aksiyonu yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Otomatik vites kullanıp araba kullanıyorum demeyin

tamam abi.
  • quote:

Hiç düz sürmedim bir kere bir abimiz sürmüştü debriyajsız vites değişimi iyi fikir aslında peder kullanmana gerek yok diyo (: M + - düzde sürsem kaç ileri olur beşmi gene dörtmü. Otomatik vites ,Tiptronik vitese göre daha az arıza çıkartır deniyor sizce doğrumu yada bilgisi olan varmı?

klasik otomatikler genelde 4 ileri olur, bununla beraber 4 ileri tiptroniklerde halen kullanılmaktadır.

benim aracımdaki 6 ileri, ama 7 ileri, 8 ileri tiptronikler de var. Bununla beraber tam otomatik 5 ileri şanzumanlarda var.

sonuç olarak 4 ileriden başlayıp 8 ileri ye kadar değişik versiyonlar bulunmakta.

klasik tork konventörlü otomatik şanzumanlar, sorunsuz olmakla beraber, performans ve yakıt tüketimi açısından olumsuz görüş alırlar.

diğerleri kullanıma da bağlı olarak klasiğe göre sorun çıkarma oranı bir basamak yukarıdadır....

Not: Uzman değilim, bu bilgileri geçmiş dönemde, forumda bulunan, tecrübeli arkadaşlarımdan öğrendiğimi iletir hepsine teşekkür ederim....

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.