Merhaba arkadaşlar. Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Soru açık. Manuel vites benim için sıkıntı oluşturmuyor. Ama alacağım aracı 3-5 sene kullanacağım düşünülürse şu an bile manuel araç piyasası yavaşken ileride satmak çok zor olur mu acaba diye düşündürüyor. Diğer yandan sırf otomatik diye B sınıfı alsam konfor, yol sesi, yol tutma vs. gibi bir çok özellikten feragat etmiş olacağım. Üstüne üstlük belki 10-20 bin lira daha fazla vereceğim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? |
Otomatik Vites B sınıfı mı Manuel Vites C sınıfı mı?
-
-
Otomatik al.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 11 Ocak 2023; 8:37:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben manuel vites c segmenti alırdım.
hem daha iyi arabaya binmek, hem daha geniş iş hacim, hem daha büyük bagaj hemde daha güçlü motor için c segment tercih ederdim.
-
İhtiyaca göre araç tercih etmek lazım. Artık her gün her saat trafik var otomatik şart bana göre. Yeni B sınıfı araçlarda kendini geliştirdi ezbere konuşmamak lazım.
-
Şehir İçi fazla kullanıyorsan b otomatik,uzun yol icin c manuel.
Ayda yılda bir uzun yol yapıyorsanız c segmenti araç almaya gerek yok.İstanbulda corollaya bile zar zor park yeri buluyorum.Bagaj sorunsa b segmenti araca port bagaj takılır olur biter.Bizim millet ihtiyacı olmayan şeylere para vermeyi çok sever.Komsular görsün hesabı
Çok yoğun trafiğe sürekli giriliyorsa otomatik alın.. 1-2-1-2 vitesle uğraşıp durmak anlamsız artık trafikte.
Sıfır km alıyorsanız da otomatik alın.
Sürekli yoğun trafik olmayan ortamda, manuel kullanabilen ve bundan gocunmayan insan, bütçe sınırlı ise kesinlikle manuel almalı. muhtemel uzun dönem problemsizliği bir yana, araç olarak da manuel kararı verdin mi sınıf atlıyorsun bugün.
İkinci elde mis gibi manuel Golf yerine Dsg'li Polo alamam kusura kalınmasın. Allaha şükür elimiz ayağımız tutuyor..
Gelecekte de ikinci el sorunu olmaz merak etmeyin. ucuz alır ucuz satarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 11 Ocak 2023; 9:30:28 > -
Lokasyona göre değişir. Buyuksehir merkezinde hem otomatik vitesli hem de ufak yere park eden araç çok talep görür, küçük ilçede daha geniş araba öne çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ayda yılda bir uzun yol yapıyorsanız c segmenti araç almaya gerek yok.İstanbulda corollaya bile zar zor park yeri buluyorum.Bagaj sorunsa b segmenti araca port bagaj takılır olur biter.Bizim millet ihtiyacı olmayan şeylere para vermeyi çok sever.Komsular görsün hesabı
|
Lokasyona göre değişir. Buyuksehir merkezinde hem otomatik vitesli hem de ufak yere park eden araç çok talep görür, küçük ilçede daha geniş araba öne çıkar.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X