Şimdi Ara

Otomatik vites mi Manuel Vites mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık fabrikalar doğru düzgün manuel üretmiyor zaten. İkinci el mi alacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydnnn

Arabayı çok agresif kullandığım için dsg nin bana geldceğini pek sanmıyorum

Agresiften kasıt nedir? Dediğim gibi 9 ileri zf de öyle çok sorunsuz bir şanzıman değil. 19 yaşında kendine böyle bir araba alabiliyorsan durumun iyi demektir. O yüzden ben olsam çok dert etmezdim şanzımanı. Her gün trafiğe girmiyorsanız iyice öğrenmek adına manuel de mantıklı olabilir.

Bu arada geçen crvnin değişen şanzımanı için konu açılmıştı. Zf9du konudaki şanzıman. Honda ücretsiz değişim yapmış ama şanzımanın ücreti çok ütopik bir şeydi. Hani dsg bozulsa bile ücreti ütopik değil. Buna istinaden dsg sanıldığından hesaplı olabilir zf9a göre. Ha sorun makinesidir her dsg gibi ölümü tadacaktır demiyorum ama iyice araştırın derim.

• akanzii A kullanıcısına yanıt
    Evet 2018 model civic dizel düşünüyorum
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Agresiften kastım arabayı sonuna kadar zorlayabilen biriyim. Durumum iyi şu anda karlılaştırsığım arabalara baktığımda en beğendiğim araba civic oldu zaten daha çnce de astra mı golf mü siye başlık açmıştım ama ikisine de karar vermemiştim
  • 2009'da ehliyetimi aldım o zamandan beri araba kullanırım otomatik vitese bir türlü alışamadım bütün akrabalarımı Manuel aldım. Şimdi evlendim hanım otomatik istiyor bir sonraki aracı otomatik alsam alışabilir miyim diye düşünüyorum. Otomatik araçlar malum hem daha fazla yakıyor hem bakımları arızaları daha masraflı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Alacağım arabanın hem manuel hem otomatik seçeneği var " demişsin de,alacağın araba ne ?

• Manuel olarak da kontrol edilebilen bir otomatik vites tavsiye ederim, debriyaj derdi olmadan devir ve tork kontrolünü öğrenmiş olursun, manuel vitesle yaşayabileceğin hissiyatı da hemen hemen aynı şekilde yaşarsın.
  • Honda’ların manuel vitesleri keyifli direksiyon hakimiyetinin iyice oturması açısından manuel tercih etmen daha doğru olur
  • Otomatik al

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki kimsenin aldığı dersi sen dinleme git kendin o kuyuya düş. Fikir alan adama da neden fikir alıyorsun deniyor ya vallahi helal
  • Eğer aracı öğrenmek açısından sorarsan tabi ki manuel süren adam ile otomatik süren adam bir olmaz. Otomatikte öğrenen adam şahsımca Leyla gibi oluyor biraz. Manuel sürüp Mecnun olan yok mu var ama oran olarak daha düşük. Gelişimin açısından Manuel
  • 4L4F kullanıcısına yanıt
    pazardan elma seçip almıyorsun %90ı kişisel zevkle alakalı bir konuda fikir almak yanlış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var elma ile bakarsan o bile zevk meselesi Star mı olsun Granny Smith mi bunun bir çok çeşidi var. Madem bu forumu takip ediyorsun en az iki çeşitten birisine hakimsindir onun hakkında bilgi ver geç bence bu yanlış değil kişisel zevk olsa bile yanlış değil senin zevkini de soruyor olabilir neden zevk aldığını görsün ki kendi de uyansın mevzuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydnnn

Agresiften kastım arabayı sonuna kadar zorlayabilen biriyim. Durumum iyi şu anda karlılaştırsığım arabalara baktığımda en beğendiğim araba civic oldu zaten daha çnce de astra mı golf mü siye başlık açmıştım ama ikisine de karar vermemiştim

Manuel vites bir civic iyi olur o zaman.

• manuel keyifli olsa da trafikte (istanbuldayim) delirtiyor adami. otomatik de olsa trafikte delirir yine insan. sorun trafik gibi duruyor sanzimandan cok. ama acik yolda falan piuuvv. 19 yasinda arabayi da agresif kullanmak istiyorsan al manueli gec. Belli ki sen arabaci genclerden olacaksin. cok cok daha fazla keyif alirsin

• Eskiden otomatik vitesler hantaldı çok yakardı ustası azdı tamiri masraflı idi o yüzden insanlar kara düzen manuel vitesi tercih ediyor lardı bende dahil..

2000 lilerden sonra otomatik vites teknolojisi çok hızlı gelişti şimdi son noktada otomatik vites hem manuele göre daha performanslı hem daha az yakıt tüketiyor hemde daha konforlu...

Verimsizliğinden ötürü çoğu firma özel istek olmadıkça manuele girmiyor ..

• trafik varsa otomatik yoksa manuel bu kadar basit.

• Manuel mecbur olunca alınır, benim aracım da manuel😁 istanbulda manuel biraz eziyet oluyor açıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.