Şimdi Ara

Otomatik vites mi Manuel Vites mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki 1 2 ay içinde araba alacağım kendime ama vites konusunda bir türlü seçim yapamıyorum. Gerçek bir araba hastasıyım yaşım daha 19 ve hazır gençken tam olarak rahatlığa çok düşkün biri değilken manueli kullanmak istiyorum. Ama etrafımdaki herkes bana manuel alma ne gerek var diyor (konuştuğum kişilerin yaş ortalaması 36 37). Bu zamana kadar hep otomatik kullandım manuel kullanmasını da biliyorum. Manueli şimdi almak istiyorum çünkü ileriki dönemlerde araçlarımın %90 ı otomatik olacak. Yaşım ilerlediği zaman keşke dememek için en azından bunu da yaşayayım diyorum. Alacağım arabanın hem manuel hem otomatik seçeneği var ve otomatik şanzumanı gerçekten kaliteli buna hiç bir şüphem yok ama dediğim gibi ikilemde kaldım kafayı yemek üzereyim. OBJEKTİF bi şekilde bana yardımcı olursanız sevinirim.(İzmirde yaşıyorum.)

• Çok ciddi söylüyorum o manuel alıyım arabanın keyfini çıkarıyım konusu istanbul ve ankara da yaşıyorsan asla girmemen gereken bir top :) Hoş her sabah ve her akşam mesai giriş çıkış saatlerinde araba kullanan biri olarak bunu yazdığım için bana öyle geliyor da olabilir ama cidden yemişim o arabayı hissetmeyi. Gaza basıyım gitsin frene basıyım dursun, onca saat mesaiden sonra arabanın hiç bir yerini hissetmek istemiyorum beni eve götürsün  

genel (%99): para varsa otomatik, yoksa manuel.

istisna (%1): manuel vites keyfini yaşayacağınız (spor araba alacağınız) kadar çok para varsa o zaman işler değişir; manuel. ya da otomatik olsun diye şartları zorlayıp tek kavrama kötü/konforsuz bir otomatik vitesli araç alacağınız kadar (az) paranız varsa yine manuel.

• Sevdiğini al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya bunu sormak nedir genç kardeşim her zaman kendi fikrin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel bana göre de hamallık 2 ayak ve 2 el devamlı çalışıyor otomatikte tek el direksiyon tek ayak ama gidip bir dsg şanzıman araba almam bakımı , arızası vs 10 binden başlıyor 25bine kadar gidiyor

• Hergün şehir trafiğine girmeyeceksen manuel alabilirsin hevesini almış olursun.

• Sürekli trafiğe girmeyeceksen manuel olabilir, daha az masraflıdır.

Ama şehir içinde/trafikte otomatik elbette daha iyi, konfor sonuçta:)

6 araba değiştirdim bugüne kadar ve 5 tanesi manueldi, şimdi kullandığım otomatik; şimdiye kadar hamallık yapmışım diyorum :)

• genel (%99): para varsa otomatik, yoksa manuel.

istisna (%1): manuel vites keyfini yaşayacağınız (spor araba alacağınız) kadar çok para varsa o zaman işler değişir; manuel. ya da otomatik olsun diye şartları zorlayıp tek kavrama kötü/konforsuz bir otomatik vitesli araç alacağınız kadar (az) paranız varsa yine manuel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftymc -- 16 Aralık 2020; 9:26:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S tronic vites tam otomatik mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çonkili

Sürekli trafiğe girmeyeceksen manuel olabilir, daha az masraflıdır.

Ama şehir içinde/trafikte otomatik elbette daha iyi, konfor sonuçta:)

6 araba değiştirdim bugüne kadar ve 5 tanesi manueldi, şimdi kullandığım otomatik; şimdiye kadar hamallık yapmışım diyorum :)

Ben de otomatik sonrası hammallık yapmışım yorumunda bulunmuştum. Ama ta ki tekrar manuel alana kadar. Tekrar manuele geçtim ve arabadan zevk almaya başladım. (trafiksiz güzergahta kullanıyorum) Otomatik viteste araba seni kullanıyor gibi geliyor bana, ama manuelde sen arabaya hükmediyorsun.

Kısaca zevk almak için binilecekse manuel, konfor için ise otomatik.

• yaşın genç.

manuel tercih edebilirsin.

• otomatik al keyfine bak, bir sonraki aracım inşallah otomatik olacak, manuel yoğun trafikte çile

• Çok ciddi söylüyorum o manuel alıyım arabanın keyfini çıkarıyım konusu istanbul ve ankara da yaşıyorsan asla girmemen gereken bir top :) Hoş her sabah ve her akşam mesai giriş çıkış saatlerinde araba kullanan biri olarak bunu yazdığım için bana öyle geliyor da olabilir ama cidden yemişim o arabayı hissetmeyi. Gaza basıyım gitsin frene basıyım dursun, onca saat mesaiden sonra arabanın hiç bir yerini hissetmek istemiyorum beni eve götürsün  

• Otomatik

• Her daim manuel.
  • Başlangıçta manuel, aracı tanıma, hakimiyet kazanma, motoru dinleyip tanımak için. Daha sonra otomatiğe geçersin. Hem ileride kız arkadaşınla tatilde araç kiralarken "ben manuel kullanamam ya" dememek lazım  

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Fikrim var ağırlıklı olarak manuel istiyorum sadece soru işaretlerini gidermek istiyorum
  • Yok yok dsg gibi bi baş belasıyla uğraşılmaz benim dediğim şansuman ZF
  • Daha gençsin manuel al.

Yaşın ilerleyince otomatik alırsın.

• Lüks yada üst segment arabada otomatik alırım, b segmenti c segmenti araçta manuel varsa manuelini alırım

• duz vites kullanmamak ilerde pisman olunacak birsey degilki tam tersi fazla zaman gecmeden keske otomatik alsaydim dersin. guclu bir atmosferik vardir elinde ozaman duz vites kullanmak keyif verir onun disinda findik motorlu araclarda otomatik iyidir citir citir kullanirsin artik heryer trafik konforuna bak o yuzden

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.