Şimdi Ara

Otomatik vites - patinaj soru? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Aynı zamanda bir mekanizma şanzımanı kilitler, yani dönmesini engeller. İstisna var mıdır bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    Aynen şanzımanı tamamen kitler ve kavramayı ayırır...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • El frenini indirmeyi unutmuş, başka açıklaması yok gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAfamda oluşan senaryo şu:

Zemin hafif nemlidir.

Sürücü, otomatik viteste tecrübeli olmadığından fazla gaz verip kalkmaya çalışmıştır. O esnada 1-2 cm araç toprağa gömülür. Panik halinde daha çok gaz verip daha da gömülür içeri. Geri gidip kontra bir hareket çabası da beyhude olunca vazgeçmiştir.

Yağ lekeleri de tahminimce çamurdur.

Bu kadar kafaya takmak inanın iyi değil, aracınızı çok sevdiğiniz ve sıkça düşündüğünüz belli. Bunu azaltmak da sizin elinizde.
  • Yağ lekesi kendiliğinden kurumaz, esp açık olduğu için araç patinaj yaptığında tekerlere giden gücü kesmiştir arkadaş haraket edememiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün artık dayanamayıp sordum, ne yaptın nasıl oldu diye.

Aracı çalıştırıp N (bunda gider sanmış) modunda gaz vermiş, hareket etmedikçe iyice gaza yüklenmiş te yüklenmiş. Sonra vites değiştirmek aklına gelmiş R ye alınca yine gaza yüklenmiş (gaza çok basarak hareket eder herhalde diye düşündüm diyor) bu seferde araç patiye düşmüş, hareket edecek diye gaza bastıkça araç toprağı kazımış resmen.

Sabah yağına, suyuna, fren hidroliğine baktım hepsi tam, sorun görünmüyor. O gün oluşan yağ lekesi gibi lekelerde bir daha oluşmadı. Ama (normalde zaten kimseye emanet vermem aracımı da bu sefer elzem bir durum hasebiyle bırakmak durumunda kaldım) şunu bir kez daha gördüm ki aracını kimseye emanet bırakmayacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.