Şimdi Ara

otomatik vites rodaj?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce 2010 toyota corolla tam otomatik vites araç aldım.(1.6 motor benzinli)
    şu an 600 km ye geldim..
    yanlız kafama takılan, aracım sakin kullanımda düzde olsun hafif rampalar olsun
    motor devri 2000 civarında gidiyor..
    rodaj süresince bu motor devri çok düşük değilmi?
    yani araç bu devirde zorlanmazmı?
    eğer zorlanıyorsa şanzıman neden 1 alt vitese geçmiyor?
    şu ana kadar 80 ,90,100,max 120 bastım ve araç bu hızlarda 2000,2200, 120 hızda ise 3000 devir oluyor.
    kısaca aracım hafif rampalarda bile (otoyolda veya normal yolda)2000 devirde 80 km hızla gidiyor.araç henüz rodajdaylen düşük devirde zorlamak sakıncalı değilmidir?veya araç bu devirde zorlanırmı?
    tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim..
    teşekkürler..

• tecrübeli arkadaşlar nerdesiniz..:S
  • motor devri 2000 civarında gidiyor demişsiniz, öncelikle şunu belirtmekte fayda var, siz ne kadar basarsanız araçta o kadar gider..
    araç çekişten düşmüyorsa 2000 devirde gitmesinde bir problem yok bence.. eğer gaz yemiyorsa zaten araç bir alt vitese otomatik olarak geçecektir.
  • peki ayağımız sabit gaza basılıyken aracın hızı düştü veya rampaya geldik,araç kendi bir alt vitese geçmezmi?
  • Gaza fazla basmıyorsunuzdur büyük ihtimalle. Rodajdaki bir arabayı o kadar düşük devirde kullanmak tabiki iyi değil. Fakat aracın zorlanacağını zannetmiyorum. Çünkü manuel vitesli bir araçta düşük devirde aracı zorlayabilirsiniz fakat otomatik vites zorlandığı zaman bir alt vitese geçer. Gerçi aracınızın şanzımanı tam otomatik mi bilmiyorum fakat artık ara ara gaza yüklenirseniz aracınız için daha iyi olur. Ayrıca rampada tabiki alt vitese geçecektir gaz yememeye başladığında. Ama isterseniz deneyin, ayağınızı tamamen gaz pedalından çekip bir anda dipgaz yapın bakın nasıl devirleniyor
  • cevabın için çok teşekkür ederim..
    rodaj da fazla gaza yüklenmek zararlı olduğu için gaza az basıyorum..
    ayrıca rodajda düşük devirlerde aracınızı zorlamayın yazıyor kullanım kitapçığında,
    benim merak ettiğim asıl konu araç rodajdayen bu hızda ve devirde araç zorlanıyormu?
    yani düşük devirlerde zorlamışmı oluyorum?,
    kısaca rodajda düşük devirde gitmemin zararı olmadığı düşük devirde zorlamanın zararı olduğu diye yazıyor.
    yani bu durumda ben düşük devirdemi gidiyorum yoksa düşük devirde zorluyormuyum.
    aracım 4 ileri tam otomatik vites
  • Merak etmeyin aracınız alt devirlerde zorlanmaz. Eğer zorlanırsa zaten vites değiştirir motor devri yükselir öyle bir durumda. O denilen büyük ihtimalle manuel şanzımanlı araçlar için geçerlidir. Ama yinede siz çok düşük devirde kullanmayın aracınızı 600km olmuş. yavaş yavaş gaza yüklenmeye başlayabilirsiniz. Hatta size tavsiyem mümkünse rodaj süresini doldurduktan sonraki 200-300 kmde aracınızı devirli kullanın. En azından aracı da bir bakıma açmış olursunuz Zaten bildiğim kadarıyla rodaj süresini devamlı 120kmyi ve 3000 deviri geçmeden kullanmak değil. Fazla zorlamadan fakat değişken bir şekilde kullanmak önemli. Araç alışmaya başlayınca da aracın motorundaki parçaların tam uyumu için biraz zorlamak da sanırım iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tiptronik vites kullanımı???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harimole

Merak etmeyin aracınız alt devirlerde zorlanmaz. Eğer zorlanırsa zaten vites değiştirir motor devri yükselir öyle bir durumda. O denilen büyük ihtimalle manuel şanzımanlı araçlar için geçerlidir. Ama yinede siz çok düşük devirde kullanmayın aracınızı 600km olmuş. yavaş yavaş gaza yüklenmeye başlayabilirsiniz. Hatta size tavsiyem mümkünse rodaj süresini doldurduktan sonraki 200-300 kmde aracınızı devirli kullanın. En azından aracı da bir bakıma açmış olursunuz Zaten bildiğim kadarıyla rodaj süresini devamlı 120kmyi ve 3000 deviri geçmeden kullanmak değil. Fazla zorlamadan fakat değişken bir şekilde kullanmak önemli. Araç alışmaya başlayınca da aracın motorundaki parçaların tam uyumu için biraz zorlamak da sanırım iyi olur.

Tekrardan size çok teşekkür ederim,alllah razı olsun.
    inanın bu olay kafama çok takılmıştı.
    evet arada hafif hafif bastığımda oluyor.
    sadece otomatik şanzıman devri düşük tutttuğu için' zorluyormuyum ' acaba diye aklımda soru işareti kalmıştı,
    1000 km dolunca yavaş yavaş zorlamaya başlıcam.
    saygılarımla...

• Rica ederim. Hayırlı olsun aracınız. Kazasız belasız kullanın inşallah.

Dipnot: Toyota'nın geri çağırma olaylarını duymuşsunuzdur büyük ihtimalle. İhmal etmeyin bu konuyu da. Gerçi yeni alınan araçlarda yokmuş sanırım ama yinede ilgili olmakta yarar var bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 6 Şubat 2010; 21:35:32 >
  • alllah razı olsun,çok sağolun..
    evet geri çağırma için servisle görüştüm herhangi bir sorun olmadığını,kaygılanmama gerek olmadığını söylediler.
    tekrar teşekkürler..
    saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.