Şimdi Ara

Otomobil alma kriterleriniz nelerdir? ANKET EKLENDİ. Tüketici tercihlerini öğrenebiliriz... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Otomobil alma kriterleriniz nelerdir? ANKET EKLENDİ. Tüketici tercihlerini öğrenebiliriz...

(En Son Oy Tarihi: 25.3.2013)
Giriş

Orijinalden alıntı: jac0B0

en başta, yerli üretim olması

Kesinlikle sokağa atacak param yok benimde ayrıca donanımdan ziyade araba ne kadar yeniyse o kadar iyi benim için birde araba dediğin dizel olmalı senede en az 15.000 km yapan biri olarak araç tercihimde önceliklerim bunlar.
  • İç görünüm
    Dış görünüm - Agresif , genç işi (bkz:Sirocco , E92)
    Performanslı +200HP
    Diesel - Benzin fark etmez, Otomatik
    Servis ve bakımları ucuz diyeceğimde öyle birşey imkansız
    Her bastığımda güvenmeliyim.
    Her gördüğümde heyecanlanmalıyım.
    Etrafımdaki kişilerin o araba hakkında ne düşündüğü. Soytarı , serseri apaçi arabası vs.
  • İlk kriter aracin vag grubu olmasi

Sonra dizel ve otomatik

Biraz yalitimi iyi olursa tadindan yenmez

Ama en onemlisi DSG olmasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İlk kriter aracin vag grubu olmasi

senin yorumlarını okuyunca,
    kendimi zeki hissediyorum,
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 2 Mart 2013; 21:24:16 >
  • quote:

quote:

teşekkürler.

Ben dsg icin ayda 100 euro kira oduyorum

• Jetta olması yeterlidir.
  • Mercedes benz

• Eskiden karoser yapı,
    Donanım,
    Yakıt geliyordu...

Şimdi
    İç / dış kalitesi
    Donanım,
    Konfor
    En son yakıt geliyor.
  • Bu forumda yazan hiç kimse Türkiye'de yaşamıyor belli ki. Bu memlekette en önemli kriter ikinci elde rahat satılmasıdır. İkinci ele önem vermediğini söyleyenler ya içgüdüsel olarak kafadan ikinci elde sıkıntı olacak araçlara hiç bakmamışlardır, ya da kendilerini ikinci eli iyi olan bir aracı beğenmeye zorlamışlardır.

Ben de soranlara ikinci ele bakmam derim ama gerçekten bakmasaydım C4 değil DS4 alabilirdim. Yani dik dik bakmasam da yan gözle süzmüşüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

Bu forumda yazan hiç kimse Türkiye'de yaşamıyor belli ki. Bu memlekette en önemli kriter ikinci elde rahat satılmasıdır. İkinci ele önem vermediğini söyleyenler ya içgüdüsel olarak kafadan ikinci elde sıkıntı olacak araçlara hiç bakmamışlardır, ya da kendilerini ikinci eli iyi olan bir aracı beğenmeye zorlamışlardır.

Ben de soranlara ikinci ele bakmam derim ama gerçekten bakmasaydım C4 değil DS4 alabilirdim. Yani dik dik bakmasam da yan gözle süzmüşüm.

Aslında söyleminizde çelişki gördüm. Sizde ikinci el kaygısı olmadan gönlünüzdeki aracı ( benim gibi C4 )almışsınız. Yani piyasadaki genel kanı Citroenin ikinci elinin yüksek olmadığı yönündedir. Ya da size göre Citroenin ikinci eli iyi olmuş oluyor.

• En önemli husus sorunsuzluk. Para kolay kazanılmıyor. Hele bizim memlekette daha da bir zor. Orta halli sayılabilecek bir araba almak için dahi bir dünya para ödemek zorunda bırakılıyoruz. Hali ile yıllarca alın teri dökerek kazandığım para ile alacağım araç uzun yıllar boyunca sorun çıkarmadan hizmet edebilmeli. Bu sebeple Japon araçları benim için ön planda.

Daha sonra sırası ile güvenlik, sağlamlık ve yol tutuş geliyor. Şu an için aklıma en yatkın araç Mitsubishi Colt. Ancak askerlik sebebi ile 2014 öncesi almam mümkün değil. Ayrıca bu sene itibari ile aracın üretimi de son bulmuş. Sıfır almak kısmet olmayacak sanırım.

• Kullanıcı yorumlarını az çok kayda alırım ancak günümüzdeki alınan araçların %90'ı, 14. maddedeki belirttiğiniz, "itibarı" sayesinde alınıyor bence. Yani gösterişe el verişli olması gerekir
  • bizim oğlanla hanımın sevmesi.

evlenince öyle oluyor.
  • quote:

Bu forumda yazan hiç kimse Türkiye'de yaşamıyor belli ki. Bu memlekette en önemli kriter ikinci elde rahat satılmasıdır. İkinci ele önem vermediğini söyleyenler ya içgüdüsel olarak kafadan ikinci elde sıkıntı olacak araçlara hiç bakmamışlardır, ya da kendilerini ikinci eli iyi olan bir aracı beğenmeye zorlamışlardır.

Sahibi olduğumuz birkaç arabayı yazayım.

Ford Taunus 2.0 GLS automatic (ilk otomobilim, 1994 yılında almıştım)
    Mitsubishi Galant 1.8 Super Saloon
    Fiat Tipo 2.0ie 16V
    Rover 620Si
    BMW 320i
    Honda Accord 3.0 V6
    Volvo S80 T6

Not: İzmir'de yaşıyorum.

Selamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

teşekkürler.

Adam kendi önceliklerini yazmış, neden böyle saygısız ve agresifce bir tutumla saldırıyorsunuz ki?

Ben sizin bu tarz mesajlarınızı okumak zorunda değilim, ilgili üyeyle sorununuz varsa özelden hallederek forumu kirletmeyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Sahibi olduğumuz birkaç arabayı yazayım.

Ford Taunus 2.0 GLS automatic (ilk otomobilim, 1994 yılında almıştım)
    Mitsubishi Galant 1.8 Super Saloon
    Fiat Tipo 2.0ie 16V
    Rover 620Si
    BMW 320i
    Honda Accord 3.0 V6
    Volvo S80 T6

Not: İzmir'de yaşıyorum.

Selamlar.

Galant çok orjinal bir arabaydı ya, keşke tutsaydı türkiyede.

• Bir araçta olmasını istediğim özellikler:

Sınıf: C sınıfı

Güvenlik
    Kaza anında geri saran emniyet kemerleri (aktif gergili oluyor sanırım)
    En az 6 hava yastığı
    ABS,ESP,EBP vs gibi tüm yardımcı sistemler.
    Çok sağlam bir yolcu bölmesi. Motor kısmı dağılsın önemli değil.
    Sert süspansiyon (farklı iki araba ile yaşadığım, biri çarpma biri kurtarma ile sonuçlanan durum nedeniyle sert süspansiyon)
    Arka görüşü çok iyi olan aynalar.
    Kolay okunan, gözü yoldan çok ayırmadan okunabilen göstergeler ve bilgi ekranı
    Far yükseklik ayarı veya AFL türü bir far sistemi

Motor, şanzıman
    Benzinli 1,4 veya 1,6 atmosferik bir motor. Triptonik tek kavramalı 5 ileri şanzıman.

Donanım
    Klima (manuel)
    Cruise Control
    Ön camlar elektrikli, arkalar manuel
    Koyu renkli camlar
    Direksiyondan kontrol edilebilen radyo, mp3 çalar.
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit, kilitlendiğinde camları kapama.
    Arka koltukların tam olarak katlanması.
    Bagajın uzaktan kumanda ile açılması.

Bu kombinasyonu 30.000 tl'ye sunabilen bir marka yok.

• Öğrenciyim Kriter aramadım aldım yürüsün yeter bide Muayenesi var ohh en iyi kriter bu muayenesi olması beni benden aldı ARAÇ siyah SERÇE
  • İç dış tasarım
    Konfor
    Malzeme kalitesi
    Trafikte çok fazla bulunmaması veya mevcut aynı modellere göre bir farkının olması
    Marka fanatiği değilim ama çok antipatiyle baktığım markalar var onların araçlarını kesinlikle almam.
    Evet takıntılıyım maalesef.
  • Tamamen işim görülsün diye almıyorsam, yani eşek gibi kullanma değilde, araba gibi binmeye niyetliysem eğer,

Herşey normal olsun eyvallahta, tasarım olarak güzel olmalı. Bana hitap etmeli.

Çünkü otomobil, karakteristik bir eşyadır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.