Asıl sorun son kullanıcı yani bizler gibi aracı binmek için değil satmak için alanlar. |
Otomobil Bayilerini Gezdim / Durum Facia 04.02.2023 (2. sayfa)
-
-
Bende Hyundai bayiine gittim model bile söylemeden hiç araç yok dedi temsilci her masada müşteri vardı gittiğimde sanirim onlar son araçları aldı…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mantıksız alım gücü düsşse bile talep var, daha doğrusu talep arzdan daha fazla.
-
Opel ceosu çip krizi bizim için bitti ama araçları Türkiye'ye getirecek tır bulamıyoruz demiş.
Habertürkhthayat.haberturk.comOpel Türkiye Genel Müdürü Özocak: Çip krizi bizim için bitti - Otomobil Haberlerihttps://www.haberturk.com/opel-turkiye-genel-muduru-ozocak-cip-krizi-bizim-icin-bitti-3560624-ekonomi?page=2 -
Devlet yüksek olan dövizin daha çok çıkmaması için kota vs koymuş olabilir çünkü Türkiye'deki döviz yurtdışına gidecek araç alırsak
Ayrıca elinizde bir deste para ile giderseniz her araba bulunuyor .. O suratsız danışman birden çok şirin birisi oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kia ve Citröen bayilerinin tavrı nasıldı?
Araç gerekmiyorsa şu piyasada eldekini muhafaza etmek en mantıklısı resmen parasıyla rezil ediyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir arkadaş da Skoda bayisinden son dakika iptal edilen bir araç düşürdü 3 gün içinde aracı teslim aldı hatta. Çok ilginç bir piyasa var yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vw için gayet normal arka bahçede araçları guneste yatırıp yatırıp 6 ay sonra gunes yanıklarını cılalayıp mıllete cakıyorlardı standart musterı opme anlayısı devam edıyor demekkı
-
Jeep Bayileri gerçekten çok iyiler. Daha önceki aracımı almış olduğum Doğuş Bayisine gittiğimde "ne zaman değiştirmeyi düşünüyorsunuz?" demişlerdi, araç bakarken. Ben de "kısmetse 9 ay sonra" deyince. "o oooo" demişler ve ilgilenmemişlerdi. Test sürüşüne de 40 nazla çıkabilmiştim. "yok randevusuz geldiniz yok işimiz var".. Arkadaş araba varsa, satış işlemin vb yoksa test sürüşü yaptıracaksın. Ayrıca senin müşterinim ben, senden araba almışım... Her neyse isterse 100 bin müşterileri olsun, eksi 1 oldular benimle :) Jeep Bayilerine 5 sene gittim, her gittiğimde de "Daha çok var, alıcı değil bakıcıyım, Daha 2 sene var vb vb" dememe rağmen araçlarını tanıtıp, test sürüşü yaptırmışlardı. Dedim "Doğuş tok satıcı". Ama düşününce Jeep de araçlarını daha gelmeden satıyor. Sayı olarak çok az ama gelen gidiyor. Ellerindekini bitirmek için uğraşmak zorunda kalmıyorlar. Arabayı alırken de zaten mecburen başka şehire gitmiştim. Mesele saygı. Müşteriyi de geçtim işlerine gösterdikleri saygı.
-
Hepsi hikaye. Türkiye'yi ciddi bir otomotiv pazarı olarak kabul etmiyor firmalar. Bu sebeple kotalar azaltıldı. 2020 öncesine göre çok az araç gönderiyorlar. Kurumsal firmaların ülkeden ufaktan ufağa çıkış yaptığı da bunun büyük bir ispatı.
-
Hepsi ayrılmış filo müşterilerine danışman bu şekilde satış yaptığında andığı primi, teşviği düşünün bir de perakende bizim gibi müşteriye yaptığı satışı.. burada yeni filo müşterisinde hem bayi hem de danışman prim teşvik alıyor.. bayinin skoru yükseliyor.
Denk getirirsek, yakalarsak anca öyle alabiliyoruz..
Gerçek anlamda denetim olmazsa bunun önüne geçilemez..
Peki 2022 Türkiye'de satılan 783.000 tane aracı kim aldı bence bu araç yokluğu tam bir yalan araba stoklayarak piyasa araba kıtlığı yaratıp liste fiyatlarının üstünde araç satabileceklerini öğrendiler
Böyle giderse korkarım yakın gelecekte içerden tanıdık birini bulmadan sıfır araba almak imkansıza yakın olacak. Firmaların elektrikli araçlara ağırlık vermeleri bizim gibi dönüşümün yavaş olduğu ülkeler için ekstra olumsuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Misterr -- 21 Şubat 2023; 23:53:46 >
Milletçe herşeye el attığımız gibi bu konuya da el atalım. Satın alacak olanlar tır kiralasın araçları getirelim 😂
bu nedir ya
araç yokmuş
onda yok bunda yok
adam gibi bir yönteim gelse de devletin şevkatli elini şunlara bir hissettirse
rahat nefes alsa insanlar
iyi alıştılar bu oyuna
eskiden 10 bayi arardık şu şu kadar veriyo sizde kaça diye
rekabet vardı
şimdi geldiğimiz şu hale bak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X