Şimdi Ara

Otomobil Bayilerini Gezdim / Durum Facia 04.02.2023

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bügün Bazı bayileri gezdim. Araç almak isteyenler için yardımcı olur diye paylaşıyorum. Fakat artık sorunumuz araç bulmak olmadığını , müşteri temsilcileri ve Müdürlerinin sizi küçük gören ve niye geldiniz bakışları. Çok üzüldüm açıkcası.

Ford : Kuga ellerinde şuan yok. Ay içerisinde bir adet mavi renk geleceğini , ve 1.330.000 Tl olacağını söyledi. 2 el cepte ve gitse de masama gitsem tavırlarındaydı. Oldukça ilgisiz ve niyetsizdi

Nissan : Danışmadaki arkadaş son derece suratsız olarak , uğraştırmayın işimiz gücümüz var sizinle mi uğraşacağız tavırlarında yaklaştı. Qashqai baktığımız söyledim. Hangi donanıma baktığımı sordu. Donanım fark etmez dediğimde ise hiç biri yok ki zaten elimizde dedi. Satış temsilcilerinin hepsi yemekte yarım saat sonra gelin dedi sonra . Kısacası Nissan'da danışmayı geçemeden elendim. =) Fakat bir daha Nissan bayisine uğrayacağımı düşünmüyorum.

Skoda : Araç ellerinde yok. İsim alıp dönüş yapıyorlarmış. Kodiaq için 1.370.000 TL ile 1.500.000 TL arasında 1 - 2 araç gelebilirmiş. Temsilci ilgili ve güler yüzlüydü.

Seat : Araç hiç yok. Satış temsilcilerinin hiç haberi ve bilgisi yokmuş araç gelecek mi bilmiyoruz dediler =)

Vw : Araç ellerinde yok. Henüz kotalar belli olmamış. Cep telefonu numaranızı alıyorlar ve dönüş yapacaklarını söylediler. Liste fiyatları üzerinden ilerliyorlar. Satış temsilcileri ilgiliydi.

Audi : A3 için görüşme sağladım. Ellerinde araç yok. İlginç olan satış temsilcisi arkadaş o kadar ilgiliydi ki. Araç olmamasına rağmen içerideki aracı detaylı anlattı. Sonra kayıt işlemlerimi yapıp stok düşünce liste fiyatları üzerinden yardımcı olacağını söyledi. Burdan teşekkür ederim kendisine ilgisinden dolayı

Peugeot : 2008 bu ay ellerinde gelmeyecekmiş . 3008 dizel boş ve orta donanım gelebilirmiş. 1.200.00 TL ve 1.250.000 TL arası fiyat olacağını söylediler. Numaramı aldılar hafta için haber vereceklerini söylediler. Satış temsilcisi son derece ilgiliydi.

Kia : Hiç araç yok. Bilgi yok . Kia Niro var ellerinde . Hemen teslim. 1.365.000 TL

Citroen : C5a için ellerine 1 adet dizel shine bold araç geleceğini . Fiyatın 1.365.000 TL olduğunu söylediler. Araçta 110.000 TL extra işlem varmış =)

• Sektörün içinden aldığım bazı bilgilere göre, çip krizi veya rusya ukrayna savaşı bitse bile araç stokları aynen böyle devam edecek.

Yakın vadede sorun çözülmeyecek gibi duruyor. Araç üretimi artsa bile ülkemize gelen araç sayısı kısıtlı olacak. O yüzden araç bulduğunuz zaman almanızı tavsiye ederim.

• Emek vermişsiniz hocam.28 Aralık'ta sıfır Megane benzin otomatik araç aldım çorlu Buhari den liste fiyatı neyse o 9 gün sevkiyat bekledim sadece faydası olur diye yazıyorum. Bu arada telefonla ulaşanlar ciddiyetle yaklaşılmiyor
  • Bora1608 kullanıcısına yanıt
    Ellerinde araç var mı Tekirdağ Buhari ye gittiğimde hiç bir araç yoktu sıraya dahi yazsak belli değil diyorlardı
  • Sektörün içinden aldığım bazı bilgilere göre, çip krizi veya rusya ukrayna savaşı bitse bile araç stokları aynen böyle devam edecek.

Yakın vadede sorun çözülmeyecek gibi duruyor. Araç üretimi artsa bile ülkemize gelen araç sayısı kısıtlı olacak. O yüzden araç bulduğunuz zaman almanızı tavsiye ederim.

• crawlers kullanıcısına yanıt

Eğer üretim artarsa , çip krizi çözülürse vs ülkemize gelen araç sayısı neden kısıtlı olmaya devam edecek onu anlamadım

• Bu arada konu sahibinin anlattıklarına göre hiç bir bayide araç yok . Müşterilerle de genel olarak ilgilenmiyorlar o zaman satış temsilcileri ne iş yapiyor? Çay ve kahve mi içiyorlar sürekli!
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Anlamayacak bir durum yok, ülkemizdeki ekonomik nedenler, enflasyon, paramızın değersizleşmesi ve alım gücünün azalması.

Bu şartlar düzelene kadar, araç üretimi zirvelere ulaşsa bile ülkemize kısıtlı araç gelecek. Bunu ben söylemiyorum, araç ithal eden, üreten firmalar söylüyor.

• c5a ya 110 bin fazla verenin aklına şaşarım ederi max 1 milyon o aracın

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

Hocam maalesef rakipleri'de aynı rakamlarda durumlar çok kötü

Boş boş maaş alıyorlar bu zamanda otomotiv satış temsilcisi olmak var akşama kadar telefonda insta whatsap takılıyorlar

2020 öncesinde de vardı bu kısıtlama fakat şimdiki kadar etkili değildi, a markasında araç bulamayan b markasından bir şekilde buluyordu ve sistem ilerliyordu.

Sebebi kur ve vergilerin stabil olmaması. X araç üretim planlaması yapılırken Almanya'da 10bin tane satılır, ona göre üretelim diyor, sahiden de yaklaşık 10bin talep oluyor. Talep 9500 olsa son 500e kampanya yapıyor, 10500 olsa 500 müşteri rakip markaya gidiyor fakat totalde hedef-satış rakamları birbirine yakın oluyor. Bizde ise 10bin satılır diyor, ertesi gün kur değişiyor talep 7bine düşüyor, öbür gün vergi matrahı değişiyor talep bir anda 15bin oluyor. Haliyle firma elinde araç kalma riski yerine daha az satışı tercih ediyor. Talebin arttığı dönemde markalar yukarıda dediğimiz 500 araç boşta ise onu getiriyor anca, sonra da piyasa karaborsaya dönüyor.

• JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    Stokta var dediler hemen aldım sadece sevkiyat bekledim. Aksesuar vs dayatma yapmadılar. Kendi isteğimle park sensörü taktırdım
  • Uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum. Sıfır araç hala neden bulunamıyor? Tedarik zinciri mi?

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

Corolla cross u gördükten c5 ac nin gerçek anlamda bir suv olduğunu anladım Corolla 1 ediyorsa c5 fazlasını eder

• onder46 kullanıcısına yanıt

corolla cross gümüşse c5a altındır hocam orda sıkıntı yok. bizde 3 yıldır c5a var 1.3 milyon edecek bi yeri yok gider 2. el ds7 falan alırım

arac var,

galericiye

filocuya

al satciya var

sana bana yok

zaten 0 araç arayanların yüzde 80i alıp saplama derdindeler :)

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Net olarak doğru bir tespit
  • Gene içlerinde en iyisi VAG grubu yani

• tüm zamanların ocak ayı satış rekoru kırılmış hala araba yok muhabbeti dönüyor.

araba var ama size değil karaborsacılara var.

• cormen kullanıcısına yanıt

Çip krizi ve alsatçılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 4 Şubat 2023; 21:40:8 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.