Şimdi Ara

Otomobil Kasa Kodları Nasıl Belirlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda çok merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum, bazı markaların kasa kodu belirleme politikasının neye göre olduğunu bilen var mı ? Mesela, Mercedes ve BMW.

Mercedes E Serisi
    W115 (1968-1976)
    W123 (1976-1986)
    W124 (1985-1996)
    W210 (1995-2002)
    W211 (2002-2009)
    W212 (2009 - .. )

BMW 3 Serisi
    E21 (1975-1983)
    E30 (1983-1991)
    E36 (1991-1999)
    E46 (1998-2005)
    E90 (2005-2013)
    F30 (2013 - .. )

bu W nedir? ne anlama gelir, 124'ten ne oldu da 210'a geçti, neden 125'e devam edilmedi.
    BMW için, E nedir? 21'den direkt 30'a geçiyor, 31,32,33,34,35 nerde? noluyor da 36 diyorlar. sonra birden E harfi bitiyor, F başlıyor o da 30'dan başlıyor.

Gerçekten merak ettiğim konu, bileniniz varsa süper olur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otomobil Kasa Kodları Nasıl Belirlenir?

Her aracın, üretici tarafından atanan benzersiz bir kasa kodu vardır. Bu kodlar, aracın modelini, üretim yılını, motor tipini ve diğer özelliklerini belirtir.

Kasa kodlarını anlamak, özellikle ikinci el araç satın alırken veya satarken önemlidir. Doğru kasa kodunu bilmek, aracın geçmişini, özelliklerini ve değerini belirlemene yardımcı olabilir.

Kasa Kodu Nedir?

Kasa kodu, genellikle aracın VIN numarasında (Araç Kimlik Numarası) bulunur. VIN numarası, aracın şasisine veya gövdesine basılan ve aracın kimliğini benzersiz şekilde tanımlayan bir dizi harf ve rakamdır.

Otomobil Markalarına Göre Kasa Kodları

Farklı otomobil markaları, kasa kodlarını farklı şekillerde belirler. Örneğin:

• Mercedes-Benz: Mercedes kasa kodları genellikle "W" harfiyle başlar, ardından bir sayı gelir. Örneğin, "W124" kasa kodu 1984-1996 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz E-Serisi'ni ifade eder.
    • BMW: BMW kasa kodları genellikle bir sayıyla başlar, ardından bir veya iki harf gelir. Örneğin, "E90" kasa kodu 2005-2012 yılları arasında üretilen BMW 3 Serisi'ni ifade eder.

Kasa Kodlarını Nasıl Anlarsın?

Kasa kodlarını anlamak için üreticinin özel kodlama sistemine aşina olman gerekir. Bazı genel kurallar şunlardır:

• İlk karakter genellikle aracın modelini (Mercedes için "W", BMW için sayı) belirtir.
    • Sonraki karakterler üretim yılını, motor tipini veya diğer özellikleri belirtebilir.
    • Bazı kodlar, aracın özel versiyonlarını veya donanım seviyelerini ifade edebilir.

Kasa Kodlarını Kullanmanın Önemi

Kasa kodlarını bilmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle önemlidir:

• İkinci El Araç Satın Alma: Doğru kasa kodunu bilmek, aracın geçmişini ve özel özelliklerini doğrulamana yardımcı olabilir.
    • İkinci El Araç Satma: Kasa kodunu bilmek, aracın değerini daha doğru bir şekilde belirlemene yardımcı olabilir.
    • Yedek Parça Siparişi: Yedek parça sipariş ederken, aracının doğru kasa kodunu bilmek, doğru parçaların sipariş edilmesini sağlar.
    • Aracın Özelliklerini Belirleme: Kasa kodu, aracın motor büyüklüğü, şanzıman tipi ve diğer özellikleri hakkında bilgi sağlayabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BMW'de E kodu Entwicklung kelimesinin kısaltmasıdır. Anlamı ''Geliştirme''dir.

Mercedes'teki W ise şasi numarasından önceki W 4 kapı sedan anlamına gelir. VIN numarasından önceki W harfi ise ülkenin üretim kodunu gösterir.

Yabancı kaynaklarda bunlar yazıyor. Kesin doğru olmayabilir.
  • Bmw ninki evolution diye biliyorum.

Merso hakkında bir fikrim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmwninki hazirlanan konseptin numarasina gore gidiyor galiba. Yani birsuru konsept arasindan secim yapip onun numarasini kullaniyorlar diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.