Şimdi Ara

Otomobil Model Yılı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorum;

2014 Eylül ayında aldığınız bir otomobilin ruhsatında (D.4) MODEL YILI hanesinde 2014 yazıyorsa.

ve 10.000 km bakımı için başka bir yetkili servise gidince servis görevlisinin yeni kayıt yarıtmak için yaptığı şase sorgulamasında sistemde 2013 gözükmesinin ve aracın model yılının ruhsatta 2014 yazıp, şaşkınlıkla karşılaması size ne düşündürür?

2013 yılı üretim otomobili firma 2014 sıfır otomobil diye satabilir mi?

Satıyor ise ruhsata 2014 nasıl işletebilir?

Müşteri olarak 2014 model araba aldığınızı zannetip 2013 üretim otomobili niçin alasınız? Herşeyi Geçtim Otomobil 1 yıl daha fazla firma garajında beklemiş oluyor kış ve yaz şartları vs. etkiler.

Siz olsanız ne yaparsınız arkadaşlar...

Özetle;

2013 üretim aracı 2014 eylül ayında yanı yıl sonuna yakın bir ayda 2014 model diye satılabilir mi? ki aracı 9. ayda alıyorsunuz... yıl sonunda...

Not:
    vinformer.su adresinden şase numarasıyla sorgu yapıncada model yılı 2013 gözüküyor.

• Araç marka model nedir ?
  • Dostum Turkiye' de olmaz diye bir sey yok, adamlar para karsiligi aracin tramer sorgusunu temiz gosteriyor, ne yazik ki millet olarak herseyin uc kagidina kaciyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim moedel belirtmek istemiyorum.... Şimdilik ama.

Haklılığımı kanıtladıkdan sonra illaki marka model ve aldığım yerin adını yaaazacağım ama şimdi etik olmaz....

sizce bilen varmıdır bu konuyu....

2014/ 9. ayda alınan araç 2013 model üretim olması mantıklımıdır? (2014 model diye satılıyorsa.)
  • Sıfır araçların model yılının tespitinde üretim yılı değil de üretici veya ithalatçı firmanın AT Uygunluk Belgesi (Tip Onay Belgesi) nin onay tarihi esas alınmakta ve ASBİS sistemi tarafından onay tarihine göre otomatik olarak hesaplanmaktadır. Aracınız 2013 yılında üretilmiş olsa bile tip onay belgesinin tarihi 2014 yılına ait ise aracınız 2014 model olarak tescil edilmiştir.
  • Hocam üretim tarihi illa ki biraz önce olacak. Kendi aracım 1999 yılının 5. ay ile 8. ay arasında üretilmiş parçalardan oluşuyor. Aralık 1999'da trafiğe çıkmış 2000 model bir araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.