Şimdi Ara

Otomobile yüzde 30 zam beklentisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabit gelirlilerin geliri de yıl sonuna kadar % 30 artacak mı ?
  • mgmslck kullanıcısına yanıt
    Yüzde 30 zamı geçtim, şuanki fiyatlarla bile araç satılabiliyorsa hiç kimsenin hükümeti veya distribütörleri suçlama, eleştirme hakkı olmamalı. Bu iş arz talep meselesidir, hem şikayet edip hem de talep eden kaç tane millet var dünyada.. Ekmek değil su değil almayın ne olacak, tepkiyi almamakla gösterin.
  • bayiileri suçluyoruz di mi hadi bakalım.

euro 3.1 olsun golfe bakıyorum.

15.000 euro aracın çıplak fiyatı, %45 ötv ne oldu 21750 kdv %18 hoop ne oldu 26000 taşıma masrafı ile birlikte.

26*3.1 80000 tl. eeee sorun nerede.

sorun euro kurunda, değersiz paramızda, üretmememizde, ekonomi dehası hükümetimizde. hiç bayiileri suçlamayın.
  • hukumet veya satıcı kısmını ben pek dusunmem cunku talep varsa onlarda arttırır fiyatı tuketici bilinçsiz 1hafta araba kullanma benzin 1 hafta satılmasın bak noluyo o zaman devlet memur maaşı ödeyemez hale gelir ama zihniyet işte 100bin tl clio olsa alıp binicek bi çok insan var @weycell1905
  • çok ucuzdu, biraz daha pahalasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 aralık ayında astra h 32.500 den satıldı şimdi liste fiyatı 41.000
    2012 aralık ayında astra j 38.250 den satıldı şimdi liste fiyatı 47.500
    2012 aralık ayında golf 7 42.500 den satıldı şimdi 50.000 2014 modeli 54.000

ve bunun gibi onlarca örnek....

Fiyatlar arttıkça alım artmış Geçen yıl %30 zam gelecek diye haber çıksa yine yukarıda ki gibi "mümkün değil, kimse almaz" gibi yorumlar gelirdi Araçlara %30 zam geldi satışlar tarihi rekor kırdı Fiyatlar yükselmesine rağmen istenilen araç, istenilen renk bulmak çok zor Şimdi %30 zam daha gelse hiçbir şey değişmez 1-2 ay satışlar azalır sonra tekrar yükselir Araç alım satımı hiçbir zaman bitmez

0km fiyatları arttıkça elimizde olan 2. el araçların da fiyatı artıyor Ha sıfırı kadar artmıyor belki ama sonuçta artıyor 42.500 den golf 7 alanlar şimdi 49-50.000 den aşağı satmıyorlar ki bazen bakıyorum tüm Türkiye de 20-30 ilan ancak var ve 50.000 diyenlerin yanında 48.000 tl lik ilan 1 gün beklemiyor Sıfırı artsa ne yazar Adam aracı alıp 1 yıl kullanıp 7-8.000 tl üzerine satmış Sattığı fiyata biraz daha ekleyip sıra bekleyip gidiyor yine 0 km sini alıyor ki zaten o da değerini yitirmiyor

Kimse boşuna zam gelince satış biter fiyatlar eski düzeyine gelir diye beklemesin o günler artık gerilerde kaldı Zam geldikçe bu konuları tekrar okuduğumuz zaman satışlar düşmüş mü düşmemiş mi görürüz

• Son kazıklardan sonra araba alımını erteleyen kesime bilinç altından son fırsatları kaçırmayın mesajı verip, düşen satışları canlandırmak için söylenmiş spekülatif sözler.

Kimse araba almasın, satışlar düşsün, herkes kendine çeki düzen versin.
  • biraz satış taktiği bu, ötv yansıtıldı, kur yansıtıldı, bayiler zam yaptı daha neyin zammı bu ? euronun 5 lira falan olması gerekiyor artık %30 zam için
  • Biraz daha artsın.

B sınıfını 100k görmek istiyorum
  • %50 istiyorum.
  • Seçimden sonra görürüm ben fiyatları
  • Zam gelmiyor mu sanki... Yüzde 3-5 az az her dönem bindiriyorlar.. Ne oluyor araç satamıyorlar mı her sene saha fazla, daha değişik araç satıyorlar... Derdi de bizlere düşüyor... Cebinde 3 kuruş parası olmayan gidip altına sıfır araba çekiyor... Sen almıyorsun zengin adam karısı, çocuğu, sevgilisi, sekreteri vs vs senin yerine de araç alıyor sen merak etme.. Satılma oranı düşmüyor yani...

Yüzde 30 ney ki yüzde 200 zam getirmezlerse ben onların TAAAAAAAA....
  • arkadaşlar hepsi manipilasyon herkes biliyor satışların düşeceğini onun için

subniminal mesaj şu:
    Hemen almanız lazım sonra alırsanız zarar edeceksiniz şimdi alın yüzde 30 karlı çıkın mesajı var....

ama yer miyiz

evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

arkadaşlar hepsi manipilasyon herkes biliyor satışların düşeceğini onun için

subniminal mesaj şu:
    Hemen almanız lazım sonra alırsanız zarar edeceksiniz şimdi alın yüzde 30 karlı çıkın mesajı var....

ama yer miyiz

evet

Kesinlikle

• 30 Aralık-1 Ocak arasında zaten % 30 gördü nerdeyse, bu gelen % 30 da koymaz bu millete.

• 2013 modeller bitip 2014 ler geldiğindeki fiyatlara satış durumlarına bakmak lazım.2014 fiyatları bi anlamda 2013 leri ucuz gösteme çabası.
    2 el şimdi alınır. yazın satılır.hatta parası olan temiz piyasada sevilen arabaları iyi fiyata bulursa alsın. meydanı galericiler bıraakmayın. alın satın kar edin.kazıklanmayın sakın.dikkat edin.
  • Biraz daha zam gelsin satacağım arabamı, evim merkezi Allah'a şükür ayağımda tutuyor, trafikte ahlaksız insanlarla uğraşmaktan arabanın kaskosu benzini arızası lastiği vergileri bakımı muayenesinden de bıktım. Evde bir boğaz daha oluyor aldığım paranın 8-9 bin üstüne satacağım zaten ne kâr ne zarar oh mis.. Yürürüm her yere, kışında karda çamurda kalırsak atlarım bir taksiye sefam olsun. Park yeri derdim yok özel şoförüm var yani.
    Arabanın tek artısı bir alışveriş torbası taşımıyorduk, araba geldi eve 15-20 kilo aldım 3 yılda artık lanet ediyorum Allah günah yazmasın ama artık bıktım, devlet bir taraftan eğitimsiz insanlar bir taraftan.. Yazık çok yazık.
  • Bende koymayacagini düşünüyorum çünkü yıl içerisinde 2014 sonuna kadar ara ara olacak diyor yada işçi çıkarılması. Ben mesela araç alacaktim dün gezdim 4 firmayı ve eliyuzu düzgün bir sınıfı araçlar 50000tl. Bizde 2006 model megane Sedan var zamanında sıfır 33.000 tl alınmıştı ve 8 senede gelen duruma bakın şimdi megane yada Fluence 60000 tl oda en durum. Nerdeyse iki katına çıkmış bu fiyatlar ve t irlar sürekli yeni araç taşıyorlar ve Toyota Corolla falan düşünün artık gerisini

• Bir arabanin fabrika uretim maliyeti 5-6.000 € civaridir. Satis fiyati ise arz talep dengesi, piyasa kosullari ve rekabet ortami gibi parametrelere baglidir.

Saticilar talebin yuksek oldugu, kurun dusuk oldugu ortamda ciplak arac fiyatini yukseltmekte sakinca gormez.Boylece karini artirir.Eee? Kur artinca da bir zahmet dusursunler ciplak fiyati.

Bir arkadas Golf' un ciplak fiyati zaten 15.000 €, mevcut fiyatlar normal diye yazmis. Ayni Golf Amerika' da anahtar teslim 10.000 USD ye satiliyor, hem de 2500 cc motorlu

• quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Biraz daha zam gelsin satacağım arabamı, evim merkezi Allah'a şükür ayağımda tutuyor, trafikte ahlaksız insanlarla uğraşmaktan arabanın kaskosu benzini arızası lastiği vergileri bakımı muayenesinden de bıktım. Evde bir boğaz daha oluyor aldığım paranın 8-9 bin üstüne satacağım zaten ne kâr ne zarar oh mis.. Yürürüm her yere, kışında karda çamurda kalırsak atlarım bir taksiye sefam olsun. Park yeri derdim yok özel şoförüm var yani.
    Arabanın tek artısı bir alışveriş torbası taşımıyorduk, araba geldi eve 15-20 kilo aldım 3 yılda artık lanet ediyorum Allah günah yazmasın ama artık bıktım, devlet bir taraftan eğitimsiz insanlar bir taraftan.. Yazık çok yazık.

helal olsun hocam. yapabliyorsaniz ne mutlu.
    ulkede maden buldular nasilsa bu hamur cok su goturur diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.