Şimdi Ara

Otomobile yüzde 30 zam beklentisi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zam gelecek şimdiden alın diyerek güncel satışları arttırma çabasındalar bence. Bu haliyle bile satışlar az iken bir daha zam gelirse satışlar daha da düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

"Olamaz olamaz olamaz kesinlikle olamaz!!!"

Kenan Komutan

fatihten kalan yarım şişe şarabı içip geliyrum
  • sıfır oto satışları yerlerde yüzünce (ötv+döviz artışıyla) piyasayı hareketlendirmek gerek ancak ben sanmıyorum böyle bir artışa.
    ama gerçekten böyle bir artış olursa sıfır oto almak değil bakmak bile zor olur.
    şuan 50bin tl olan b sınıfı bir araba mesela clio 4 , 65bin tl ye çıkacak.
    mesela 70 bin tl olan bir auris 91 bin tl ye çıkacak.sanki yanlış hesapladım gibi geliyor bana ama gerçekten böyle çıkıyor:)
  • Arz talep.
  • Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER)

Zamla korkut arabayı sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

her zam haberi gördüğümde aklıma gelir

aynen benimde aklıma gelir zam ile ilgili topiclerdede elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum

• Size tavsiye: 0 km otomobil almak için Mayıs ayını bekleyin. %30 zam gelecek ifadesi tamamiyle şark kurnazlığı.

Şöyle anlatayım; satışların ÖTV zammı ve kur yükselişi nedeniyle düşmesinin ardından distribütörler, zam haberlerini ortaya çıkartıyor. Bu spekülasyonla otomobillerin zamlanacağını ve almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarını sağlamak istiyorlar. Zam geleceğini düşünenler zam gelmeden araç alayım diyerek koşup araba alacak ve satışlar artacak. Kurun düşmesinin ardından zam gelmeyince de zaten millet yine araba alacak ve satışlar otomatikmen artacak.

Tipik kapitalist fırsatçılık! Zam gelecek de millet gidip alsın. Kur düşünce zaten satışlar iyi olacak böylece ÖTV zammının ve kur yüksekliğinin vereceği hasarı minimalize et.
  • ne araba ne ev new de başka bir şey alın.tüketmeyin diyorlar kısaca.
  • bu arada kredi faizleri geçen 3.küsürlerdeydi bu gün baktım eski seviyesine geri dönmüş 1.küsürlere.Ne zaman düştü bilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

ne araba ne ev new de başka bir şey alın.tüketmeyin diyorlar kısaca.

tüketmesen bile durduğu yerde de %20 değer kaybetti

her türlü tükeniyor
  • Panik yapacak bir durum yok...USD arttı dediler...USD düşüyor.....ÖTV arttı ise % 30 artmadı.. Araba başı 1-2 bin lira arttı....Piyasada binlerce satılık otomobil var....DESİNLERE GİTMEYİN...KİMSE İLE SİDİK YARIŞI YAPMAYIN...BÜYÜK BORCA GİRMEYİN....İŞİNİZİ GÖRECEK TEMİZ ARABALAR İKİNCİ ELDE BİNLERCE SİZİ BEKLİYOR....Dedelerimiz ne demişler ? Ayağını yorganına göre uzat...Satıcı ZAM YAPTIM....Diyecek olursa bizde ALMIYORUM...Diyeceğiz...Büyük çoğunluk geri çekilirse kampanya yaptık diye fiyatlarını aşağı çekecekler... Her söylenene inanmayınız... Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Şubat 2014; 9:26:28 >
  • Almayın ve izleyin.
  • muharrem.05 kullanıcısına yanıt
    herkes almayın etmeyin diyorda kim alıyor bunca arabayı peki.. bir video vardı aklıma geldi lüks evler için kim bu ...ler diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgmslck

herkes almayın etmeyin diyorda kim alıyor bunca arabayı peki.. bir video vardı aklıma geldi lüks evler için kim bu ...ler diye

O araçların çoğu filo ya da kiralama şirketlerine gidiyor, bireyse araç alımı oldukça düştü. Millet çok zorda kalmadıkça elindeki parayı korumaya bakıyor ya da bankaya vadeye yatırıyor. Yabancı yatırımcıya vade cazipde bizim vatandaşımıza değil mi
  • Bu euro kurunda fiyatların yükselmesi normal yukarıda bir arkadaş hesap yapmış.Satılmazsa satılmaz, zararına araç verecek halleri yok ya, ülkemizde küçülürler bayilikler kapanır eskisi gibi sadece belli birkaç ana merkez olur satış için olur biter.Koskoca firmaların bizim ülkemizde sırf biraz az satacağı için batacağını düşünenler var.

Bir de 80 milyonluk ülkede ticarisi,şirket araçları dahil 500-800 bin arası araç satılmasına çok diyenler var ne kadar satılması lazım acaba 100 bin filan mı?
  • Geçtiğimiz 3-5 yıl ve önümüzdeki 2-3 yıl için, Otomobil yatırım aracıdır diyebiliriz.
  • Böyle giderse benim arabanın bile piyasası yükselir
  • Dernekler de boyle cakallik yapiyor ya diyecek bisey bulamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araç alınıp binilecek ortam yok arkadaşlar. Kimse önünü göremez oldu. Bir belirsizlik var ekonomide..
  • Gladiotürk kullanıcısına yanıt
    sıfır değil 2.el bile zor alınır bu fiyatlarla
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.