Şimdi Ara

OTOMOBİLLE ESKİŞEHİRDEN EGE AKDENİZ TURU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce bu turu yapan arkadaşlardan ve Egeyi Akdenizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
    eskişehirden mersine rota kadar çizilecek rota
    Görülebilcek güzel yerler.
    Kaç gün yeterli olur.
    Sakın gitme yaptığın yola değmez denecek yerler.
    Kalınacak yerler. '' çadır kamp ''
    Güzel yemek yenecek yerler.
    Konaklama için tavsiye edeceğiniz yerler.
    Alınası yol üstü lezzetleri.
    Kısacası aklınıza gelen güzellikleri yazarsanız inanılmaz güzel olur..
    Bende Haziran ortasında çıkacağım turun dönüşünde fotoğrafları paylaşacağım.

ŞİMDİDEN BİLGİLERİNİ PAYLAŞAN HERKESE TEŞEKKÜRLER :)

• Şimdi bu rota nasıl olacak? Eskişehirden İzmir e geçip sahilden Antalya ya tekrar sahilden Mersine mi? Yoksa İç Anadolu dan Mersine direk mi gideceksin pek anlamadım.Elbette kaç kişi gidicek( yaş ortalaması,aile ile mi vs),gidicek insanların tatil anlayış profili ne ( örneğin tarihi yerlere meraklımıdır yoksa 1 tanesini görse nasıl olsa hepsi birbirine benzer yerler mi der),tatiline kaç gün ayırmayı düşünüyorsun,bütçe ne olacak ( günlük ne harcasın örneğin en fazla) gibi sorularda var. Bunlara soruların cevabı ile bir rota oluştur kafanda ona göre yardımcı olalım.
  • İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.ESKİŞEHİRDEN İZMİRE ORDAN MUĞLA ANTALYA SONRA MERSİN. YAŞ ORTALAMASI 30 2 KİŞİ TARİHE MERAKLİ İKİ KİŞİ SÜRE SORUN DEĞİL BÜTÇE NEKADAR DÜŞÜK OLURSA İYİ OLUR :) GÜNLÜK HARCANAN PARA 30- 60 ARASI. TEŞEKKÜRLER.
  • daha önce böyle bir gezi yapmadıysanız naciane tavsiyem kendinize bir plan hazırlayın gezilecek yerleri öncelikle belirleyin internettn bulabilirsenz nerede ne kadar kalınacak (öğrtmn evlerini tavsye ederm). ve zornlu olmdkça plan dışına çkmyn.gezerek görülecek yerleri buluruz mantığıyl yola çıkmayın çok yorucu ve masraflı oluyor kendimden biliyorum .intnette gezi siteeri var güzeltavsiyeer var.
  • Tarihe meraklı iseniz oldukça uzun bir rota ayarlamışsınız.Eğer Mersine gitmek için özel bir sebep yok ise rotayı Antalyadan dönecek şekilde ayarlayın.Doğu Akdeniz i başka bir döneme bırakırsınız. Zaten tarihi eserler olarakta farklılık gösteriyorlar,Batı Akdeniz antik şehirler yönünden zengindir Doğu Akdeniz ise kaleler.

Öncelikle bu gezi en iyi ihtimalle 1 ayda biter ki bana göre hakkı daha fazla.Daha hızlı gezerseniz,birçok yerden fedakarlık etmeniz ve ören yerlerini şöyle bir gezip çıkmanız gerekir.
    Aslında bu tür kültür gezileri ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılır imkanınız varsa mümkün olduğu kadar geriye çekin çıkış zamanınızı.Nisan-Mayıs idealdir,araç olarakta hiç olmazsa panelvan olması tercih sebebidir( elbette imkan varsa küçükte olsa karavan)

Daha önce gezi tecrübeniz olup olmadığını belirtmediğiniz için tecrübeniz var kabul ederek yaşınızın 30 olmasından dolayı birçok yeri hızlı geçeceğim ( Yanınıza en çok neler alınmalı,yolcululkta neye dikkat etmeli vs vs).En önemlisi yeterince yedek şarj pili alın ( Kompakt makina ise 3 adetten az olmasın),araç şarj kitleri edinin,çektiğiniz fotoğrafların yedeğini( bu arada günlük fotoların yedeğini almayı unutmayın) alıp yanınızda taşıyacak şekilde küçük bir harici disk edinin,turist tipi bel çantası alın ( cüzdan,harici disk vs taşımak için),yeterince iç çamaşır ve t-şirt mutlaka alın ( eğer yeni alacaksanız mümkün olduğu kadar ucuz kullan at türü olsun),en önemlisi ören yerlerini derinlemesine gezeceğim derseniz ki gezmeseniz zaten birşey anlamazsınız ( gerçi derinlemesine değil normal gezseniz bile lazım çünkü çoğu ören yeri oldukça bakımsız) mutlaka ama mutlaka ot batmasına,yılan sokmasına,börtü böcekten etkilenmemek için uzun kıyafetler giyin ki bunun anlamı yeterince pantolonunuz olsun ( Eskişehirde belki olmaz ama Ege ve Akdenizde kot mağazalarında çok ince kotlar var,rahatsız etmez fazla),parmak arası terlik,kısa şort ile ören yeri gezemezsiniz ya ayağınız burkulur ya da yaralanırsınız( kapıdan şöyle bir bakıp çıkacağım demezseniz elbette) kısacası yazlık Trekking türü kıyafetler en idealidir.Gezerken güneşten koruyamadığınız bölgeleriniz mutlaka ama mutlaka güneş kremi sürün ve yanınızda yeteri kadar suyunuzu hep olsun ( ideali 1 lt lik taşımak)

Gezi notu elbette hazırlamanız şart internette uzun bir araştırma yapmalısınız. Örneğinhttp://www.planetware.com/ , http://www.likyatatil.com/ , http://www.didimli.com/galeri.htm gibi siteler size yardımcı olur.Google Earth te yine yardımcı olacak sitelerden.Bununla beraber bu DİDiMLİ arkadaşların gezmediği antik şehirler Likya ( Fethiye-Antalya arası), Pamfilya ( Antalya ve çevresi) ve Kilikya ( Alanya-Adana arası) birde gezmedikleri Türk eserleri,müzeler şehirleri eklersek ( dikkat edersen görece daha önemsiz yerleri katmıyorum) o sitedeki ( didimli.com) yerlerin en az 3 katı bir gezecek yeriniz var demektir.Özetle gezecek yer çok Artık hangilerini gezip gezmeyeceğinize kendiniz karar vereceksiniz çünkü her yerin kendine has bir güzelliği var,bizim size liste yapmamız doğru olmaz.

Ben dikkat edeceğiniz yerleri söyleyeceğim çünkü dediğim gibi nereye gidip gitmeyeceğinize kendiniz karar vereceksiniz,

Anladığım kadar ile Bergama taraflarına gitmeyeceksiniz ( giderseniz 1 tam gününüzü alır Bergama), Çavdarhisar,Uşak,Manisa güzergahında İzmire gideceksiniz. Bu güzergahta 3-5 yer var ama çok büyük ihtimalle İzmir e akşam varırsınız. Eğer Salihliden sonra Birgi( Tabela Ödemiş diye yazar büyük ihtimalle) yoluna saparsanız Birgi de yarım gününüz gider,buram buram eski Anadolu kokan bir yer çok güzel birde konak var ziyaret edilecek ayrıca bu yol İzmirin kayak merkezi Bozdağdan da geçtiği için yaz serin tepede piknik bile yaplır bu durumda en fazla Manisaya gidersiniz..İzmir merkezde otel fiyatları 50 TL nin üstündedir,aşağı bulamazsınız gibi Manisa taraflarında otel fiyatlarını sorun derim kısacası İzmir merkezde mümkün mertebe kalmamaya çalışın.

Sıkı bir planla sabah erken kalmak şartı ile İzmir i 1 günde bitirebilirsiniz ( 2 gün olsa daha iyi olur elbette) ama gece de mutlaka gezin derim.Işıklandırması çok güzel.Şehri panaromik göreceğiniz yerlerden en güzeli Kadifekale ( kendi aracınızla kalenin içine kadar giriliyor) diğeri ise eskiden teleferikti ama kapandı orası teleferiğin biraz ilersine askeri lojmanların üstündeki tepeye Mehmetçik Anıtı yapıldı, Üçkuyuların üstünde zaten baktımı görürsünüz biraz deneme yanılma sorma ile yolunu da bulursunuz. Gerisi İzmir işte. Gece ya İzmir de kalacaksınız ya da Çeşme taraflarında.Çeşme tarafında daha ucuz oteller olduğu söyleniyor ki doğrudur büyük ihtimal.Çeşmede hız limitine mutlaka uyun ( 70 km) kocaman çevre yolunda da aynı ve mutlaka radar koyuyorlar.

Çeşmeden sonra güzergaha göre Selçuk tarafına ineceksiniz.Selçuk oldukça büyük tarihi anlamda 1 tam gün gider.Ören yeri olarak en pahalı yer.Zaten müzekart alacağınız için birçok yeri ücretsiz gezeceksiniz.Aracınızı mümkün mertebe ortada bir yere park edin ve yürüyerek gidin ( Efes filan),çok fahiş ücretleri var park ücreti altında.Meryem Anaya gitmene gerek yok verdiğin paraya değmez ( 10 TL nin üzerinde bir fiyat) ama yoluna gir,uygun bir tepeden ovaya bakarsın eğer daha macera istersen Kale yazan Orman yolundan Efesin savunma surlarından dolaşarak panaromik Efes manzarası izlersin ama yorucudur bu yürüyüş. Kuşadası konaklama için uygun,sahil boyunca oteller sıralanıyor nispeten fiyatları ucuz diyebilirim ( Sezon harici çoğu 30-50 arası ama güzel otel bunlar).Kuşadasını merkez alarak birçok ören yerini gezebilirsiniz ama Çamlık Tren Müzesine mutlaka gidin geresi size kalmış ( Aydın,Sultanhisar vs vs)

Söke Ovasından Didime doğru yine birçok yol güzergahı antik kent var.Pirene,Miletos vs vs.Didimli.com da göreceksin hep bunları.

Didim-Milas-Bodrum yine size uzun süre oyalıyacak yerler. Burada Milasta ki Labranda antik kenti Milas ovasına kuşbakışı bakar güneş karşıdan gelmeden oraya gidin.Beçin kaleside diğer açıdan görür ( Beçin, Milasın yanında sayılır Labranda yarım saatten biraz daha fazla mesafede) güneşi ona göre ayarlayın.Bir antik dünyadan ovaya hükmediyor diğeri Ortaçağdan.

Muğla-Marmaris-Datça, Muğlanın tarihi evlerinin sokaklarında dolaşın yine Marmaris konaklama için uygun.Merkezde her tür otel bulursunuz. Datça Knidos çok vakit alıyor git gel gezmek bunu dikkate alın,deniz fenerinin olduğu yere gidin ve geçen gemileri seyredin derim. Muğlaya giderken Sakar geçidi tabelasını geçer geçmez dağa doğru toprak orman yolu gidiyor Gökova Körfezi o yolun sonundaki Orman Gözetleme Kulesinden en güzel gözüküyor,yine ters ışığa yakalanmamak lazım.

Muğladan sonra bir karar vermelisiniz Denizli tarafına gideceğiz mi gitmeyeceğiz mi diye ben şiddetle gitmenizi tavsiye ederim.Afrodiyas antik kenti,Pamukkale,Kaplıca derken 2 gününüz gider ama değerde.Pamukkaleden sonra kaplıca bölgesi Karahayıt konaklama için ideal.Hierapolis antik kenti yani pamukkaleye girerken deniz şortu türü şortla girin ve yanınıza mümküne mertebe az eşya alın derim ( Gerçi antik Roma havuzu var yüzülebiliyor ama para ile orada emanet kasaları var emanetleri bırakır ücretsiz travertenlerde takılırsınız),travertenlerin üzerindeki suyun üzerinde yatmak kadar zevklisi yok,yorguluğunuzu alıyor Hiearpolisi gezdikten sonra ( oldukça büyük bir yer bu arada)

Köyceğiz-Dalyan-İztuzu yine oyalayacak güzergahlardan.Eğer Dalyandaki otel fiyatları yüksek gelirse Ortacaya gidin,oradaki oteller daha ucuz.İztuzu sahile araç ile giderken Gökbel köyünü geçtikten sonra bir süre sonra sola, sonra ilerde yol ikiye ayrılınca toprak yola doğru sağa giderseniz vericinin oraya çıkarsınız ki tüm İztuzu sahil,Dalyan,Köyceğiz gölü ayaklarınızın altındadır.

Daha sonra Fethiye yolu,Likya yani Taşeli platosuna giriyoruz, ne kadar Likya şehri gezdiğinize bağlı olarak 1 hafta kadar sürer diye tahmin ediyorum Antalyaya gelmeniz.Otel ve kamping konusunda sorun yaşamayacağınız bölgedesiniz.Bir iki sorma ile hemen bulursunuz.Kelebekler vadisine tekne ile gitmeye gerek yok,araç ile gider belli noktadan vadiyi tepeden görüyorsunuz,pahalı bir zevk ama yamaç paraşütü yapabilirsiniz Babadağdan ( Ölüdeniz tam panaromil gözükür bu sefer),Antalya tarafına giderken Kaş ı çıkarken tepeden kaşa panaromik mutlaka bakın,Kekova da ( Demreye varmadan)tekne turu yaparsınız ve Kaleköy ün kalesine de mutlaka çıkın manzara inanılmazdıe.Tekne turunu grup ile birlikte yapabilirsiniz ama özel tekne kiralamanın fiyatı da çok fazla değil,sabahtan akşama kadar 150-200 gibi rakama kiralarsınız gezilen mesafeye göre fazla değildir, bu durumda ama yanınıza erzak almayı filanda unutmayın,Çıralıdaki yanartaşlara akşam kararırken gidin mümkünse Çıralı sahilde konaklayın ve sabah erken kalkın.Tahtalı dağına teleferik var çıkarsınız manzara müthiş,Antalyaya girmeden Limanda sola dönerseniz Tünektepe var yine Antalya panaromik görüntü, Telmesos antik kentine giderseniz orada Antalyayı panaromik görürsünüz.

Antalya-Merkez ve çevreside sizi baya bi oyalar.1 hafta diyebilirim.Uygulama oteli var hemen müzenin arkasında eskiden fiyatları uygundu sorun yine uygunsa kalırsınız değilse ver elini Konyaaltı.Müzeyi gezersiniz oldukça büyük.Şelaler vs vs. Antik kentler genelde Antalya-Alanya yolunda kısaca bir sağa sola sapma ile gidilir.Silyon antik kenti var Serikte, Antalyayada yakın pek turistik değildir ama tepeden özellikle güneş batarken Antalya ve Beydağları görüntüsü muhteşemdir vaktiniz olursa güneşi batırmaya gidin.Antik kentide gezebilirsiniz fakat çok çok fazla sarnıç var,ya çok dikkatli gezeceksiniz ya da orada rehberlik eden 2-3 kişi var onlardan yardım alacaksınız.Gezmesi biraz tehlikeli ama manzarası mükemmel her yöne doğru.( Güneşin batışını izleyeceğiniz noktaya yani tepeye çıkana kadar tehlike yok,tehlike tepe düzlük arazide gezinirken var).Köprülü Kanyon ve Selge antik kenti gitmeye değer ama baya bir zamanınızda gider ona göre hesap edin ( 1 güne yakın). Alanyada kale,dağdaki seyir terası bilindik yerler ama Mersine doğru giderken Seki kasabasında Syedra antik kenti var,oradan da doğu tarafından oldukça geniş bir panaroma elde edersiniz,antik kentte gezmeye değer.Buraya kadar gelmişken Mahmutlardan Taşkent,Ermenek yoluna sapıp Kuşyuvası geçidi denilen yeri mutlaka görün derim,sanırım ihale yapılımış orayı düzgün hale getirecekler belki tünelle geçilecek,çok tehlikeli bir geçit ama muhteşem bir manzarası var.

Gördüğün üzere Eskişehirden Alanyaya gelmek gezeceğim dersen 1 ayını alır,hala Mersine devam etmek istiyor musun Kararına göre devam edeceğim çünkü,yazarken bile yoruldum

Dediğim gibi ben sadece üstün körü yazıyorum,detayları oldukça fazla bu gezinin.Rotanız basit bir rota değil kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Nisan 2011; 14:09:48 >

• valla teneke kutu okdaar güzel yazmışşınki şimdi görüyorum hepsini cok tesekkür ediyorum bu plan işlerin yolunda gitmemesinden dolayı biraz askıya alınıyor ama kesınlıklle bıgun yapılacak bakalım bıraz tatıl:) yapabılırsek ne ala ah bu işler nese cok tesekkür ederrim bılgılendırmen ıcın bayagı yormusum senı eyvallh
  • slm hocam senınkıne benzer bır gezi şuan yapmaktayıom yalnız ben bursadan yola cıkıp direk alanyaya gıttım alanya bıraz pahalı bız 4 kısı 80 lıraya apart tuttukalışverısıde BİM marketten yaptık en hesaplısı o alanyada dim cayına gıt kervansaray tesısı var bır demlık cay 10 lıra havuz ve kaydırak ucretsız bılgıne antalya cıvarnda manavgat şelalesi,kursunlu selalesi,en guzelı ıse düden şelalesını gezmenı ısterım antalyadan gelırken sahıl serıdını kullan derım harıka bı yol dağ ve denızın arasında mıhtesem bı yolcuklukla KAŞ a gelirsin KAŞ ta hiç bişiy yok emeklılerın tatıl yerı biz 4 saat durup yola devam ettık fethıyeye gectık fethıye mekezde FERYIL otelde kaldık tavsıye ederım 2 kışılık oda 50 tl oda kahvaltıodalarda klıma mevcut ve personel cok ıyı ben kahvaltıda kendıme omlet dahı yaptırdım kımseyı kırmıyolar fethıye SAKLI KENTE gidin orada kanyonu gezinraftıng yapın cok gesaplı 1 saatlık raftıng 25 tl kanyon gezısının ucretı 4bucuk lıra, ölu denıze mutlaka gidin giriş kişibaşı 4 lira aracla giriş 15 lira son bısıy daha bızım butcemız kısıytlı oldugu için ramazanı fırsat bılıp akşam yemeğini iftar çadırında yaptık allah gunahımıozı affetsin:( FETHİYE den.MARMARİSE gectık ve şuan ordayız planımız burada 2 gun kalmaktı ama burda hayat muhtesem 2 gün daha tatılı uzattık burasının fıyatlarıda uygun 2 kişilik oda artı kahvaltı odalarda klıma var 60tl cok hesaplı tekne turuna cıkın turun kısıbası ucretı 25 lira ogle yemegıde verıyolar aksam yemeklerını carsının içinde tavuk donerartı ayran 2.bucuk liraya satıyolar orada karnınızı douyurabılırsınız .
    son olarak bizim aracımız 2006 model DACIA logan 1,4 MPİ LPG Lİ gazı ucuz yerlerden alıyoruz suan gazın lıtresı 2.44 civarlarında biz gszı 2.20 ile 2,28 den aldık sabırlı olun yollarda ucuz lpg var kilometrede 16,18 kuruş arası yakıyoruz şuana kadar 1700 kılametre yol yaptık ve en az 1000 kılometre daha yapıcaz sanırım işallah sana yardımcı olabılmısızdır

dip not: şu anakadar hacadıgımız para kişibaşi 500 tl civarı 4 kişiyiz ve artaçta 300 kılometre gıdecek yakıtımız var.... sormak ıstedıgın bısıy olursa ozelden mesaj at yardımcı olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege vs Çukurova
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende böyle bir geziye çıkmak istiyorym ama 2 yaşında oğlumuzu annanesine bıraksakmı bırakmayıpda normal bir tatil köyünemi gitsek karar veremedim ama muhakkak bir ege yarım akdeniz turu yapmak istiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.