Şimdi Ara

Otomobillerde Far Sensörü Nereye Monte edilmiştir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 91 Model Mazda 626 Sedan bir aracım var elektronikten anlıyorum ve şuanda da 12 V ile çalışan bir far sensörü devresi buldum ve yaptım, ancak biliyorsunuz bu devrelerin sensörleri Işık değişimlerinden çok etkilenir, Renault veya diğer araçlarda bu far sensörünün algılayıcısı nerede bulunur?? bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Mesela Renaultlarda derece algılayıcı, sağ ön dikiz aynanısının altında. burdan daha iyi objektif bir ölçüm yapacak yer olmazdı zaten.. bende Mazda ya taktığım Derece nin algılayıcısının sensörünü aynanın altından çıkarttım.. Ancak far sensöründe ve yağmur sensöründe halen kararsızım.. yardımcı olursanız sevinirim
    eğer başarırsam bu forumda bende arkadaşlarla parmak şıklatınca yanan iç tavan lambasının, kumadaya basınca kendiliğinden yanan ve belli bir süre yanık kalan kontağı açıncada sönen iiç aydınlatma,
    iç ve dış sıcaklığı gösteren gösterge, far sensörü, yağmur sensörü gibi aracınızın konforunu arttıracak uygulamaları çok ucuza nasıl yapacağınızı anlatacağım.. ama öncelikle şimdiki fabrikadan çıkış yağmur ve far sensörü olan araçların far ve yapmur sensörlerinin nerde olduğunu öğrenmem lazım şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim..
    saygılarımla..

• burda herkesin problemine cevap yazmaya çalışıyorum ama ne yazıkki kimse kırkyılda bir sorduğum soruma cevap yazmamış çok üzüldüm doğrusu.. 3 gündür aracıma bu cevabı bulamadığım için monte edemiyorum sensörü
  • Yagmur sensoru ic dikiz aynasinin arkasinda on cama yapisik. Ancak far sensoru arac parlak bir isik altindan gectiginde bile sensorun algilayamayacagi biryerde olmali.Yerini tam olarak bilemiyorum.
  • PCdata gardaşım cevabın için teşekkür ederim Dün renault servisini kandırdım ve soruma cevap aldım ama kimseye söylemeyecem.. burda meganesi olan bir allahın kulu yokmu açar bakar demi insanlıktır.. ben burda herkesin sorusunu bilgim dahilinde cevaplamaya çalışıyorum..

13 YTL ye maloldu bana ve çok orjinal oldu tünelden geçerken farlarım kendiliğinden yanıyor, çıkınca sönüyor..
    PCdata kardeş eğer bana özelden mesaj yazarsan tabi ilgileniyorsan, sanada bu sistemi nasıl 13 YTL ye malettiğimi anlatırım.. saygılarımla..
  • Bence böyle düşünüp,kendi kendine küsme.

Forumda, farcı arkadaşlar genelde başka bölümlere takılıyor.Anlıcaan sen her nekadar konuyu tam yerine açmış olsanda fazla kişiye ulaşamamışsındır.
  • merhaba happy car kardeş.. teşekkür ederim yazdığın reply için.. zaten ben buldum.. ancak şu forumda hiçbir soruma cevap bulamadım. bense kaç gece özveride bulunup insanların dertlerine yardımcı olabilmek için cevap yazdım...
    zaten sorumun cevabını kemaltepretoğulları verdi.. ama üzücü bir durum yani..
  • yağmur ve far sensörü dikiz aynasının arkasında bir kutu var cama yapışık ikiside orta mevcut araç megane
  • hayır oradaki sadece yağmur sensörü
  • quote:

Orjinalden alıntı: downahar

hayır oradaki sadece yağmur sensörü

yağmur sensörü ve far sensörü aynı yerde eğer aracınız megane ise oraya elinizi koyun farların yandığını göreceksiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.