Şimdi Ara

Otomotive ÖTV zammı geldi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
5
Favori
51.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bu siteye yakışır bir haber "Siyaset Haber"
    Başka bir teknoloji sitesinde böylesine siyaset platformu bulamazsınız.
    Forum bile ikiye bölünmüş durumda bu siyaset haberlerinizden dolayı.
    Forum kısmına hiç girmiyorum orası artık ayrı bir alem olmuş durumda varsa yoksa birileri ülkeyi kurtarıyor. Çık hakkını ara desen adım atmaz bir yığın topluluk var. Tek yaptıkları 2 tuşa basarak isyan etmek karşılığında forum rütbesi kazanmaları.
    2008 den beri üyeyim şu siteye bitirdiniz şu siteyi saçma içerik ve yönetme şeklinizle. Şimdi bir tane kıl kuyruk çıkar girmeyin o zaman der.
    Görüldüğü üzere üyeler birbirine düşman olmuş durumda.
    Sitenin tek çıkarı para birileri girsin siteye gerisi umurlarında değil.
    Adam teknolojik yardım içerikli konu açıyor tek yazan yok ama siyaset konusuna 1000 kişi yazıyor kim bu insanlar???

• Paralar gelince zam da geldi hemen.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

peugeot 208 in en ucuzu fransa sitesinde 15.900 euro ya satılıyor tl fiyatı 140 bin tl yapıyor adamların en basit araçları bizim %80 en üst vergi dilimimize giriyor bu nasıl iş hesaplayalım

peugeot 208 1.2 75 hp

(vergisiz fiyat 15,800 * 8,82 = 139.356 tl)

15.800 * 1.80 = 28.440 euro
    28.440 * 1.18 = 33.559 euro
    33.559 * 8.82= 295.990 tl

euro 8.82 altınkaynak. com kuruna göre ıvır zıvır harçları hesaba katarsan 300 bin tl yapıyor

HEY YAVRUM HEYY
    https://www.peugeot.fr/gamme/nos-vehicules/208/prix-et-informations-techniques/active.html
    Bayinin kestiği faturadaki vergisiz fiyatı önemli... Avrupa ve Türkiye'deki diğer fiyatlar önemli değil

Fakat pek çok ithal aracı bayide göremezsin artık ( zaten 3-4 aydır da görülmüyordu) bayi galeriye limitin 1 lira altına fatura keser sen galeriden alırsın Passat, 3008 gibi araçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ağustos 2020; 13:46:27 >

• İnsanlarda donanım alacak para mı kaldı? Alım gücümüz bu kadar düşmeseydi siyaset konuları bu kadar popüler olmazdı. Forumu siyasetten izole etseler sunucu masrafını bile çıkaramazlar artık.

• Yakında doğan şahin 50 lira.

• Galericiler fiyatları gereksiz şişirince devlet baba ben varken sen kim oluyorsun dedi :D millet zaten ağlıyordu şimdi galericiler de ağlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 30 Ağustos 2020; 12:53:30 >
  • Merhaba arkadaşlar. Ticari araçlarda (Kangoo , Caddy ,rifter ) bı değişiklik olacak mı ? Bilgisi olan paylasabilirmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de teknoloji hakkında bilgi sahibi olmak ve ilgi duymak için ona ulaşmak lazım. Bu vergiler ve kur sayesinde insanımız teknolojiye bakamaz oldu. Bu ülkede çoğu insanın ekonomik durumu orta ve alt düzey her gün fiyatları gördükçe çıldırıyor.

Bunun sorumlularını da çok iyi biliyoruz. Sokağa zamları protesto etmeye çıksan terörist oluyorsun. İnsanlarda internetten anlamayanları ikna etmeye çalışıyor seçimde kurtulmak istiyor. Bu kadar basit.

• Hazine tam takır , artık şaşırmayın bu tip şeylere :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fth

"Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada otomotiv satışları düşerken Türkiye'de satışlar ciddi oranda arttı."

Benim aklım bunu almıyor.

Vatandaşın makatına copu soktukca, vatandaş gaza gelip daha çok sok diyor.

Son 6 ayda arabalar %50 zamlandı, halen 3 ay sıra var.

Yerli üretime 0.64 faizle 6 ay ödemesiz kredi vardı. Bitti o . Haziran ve temmuzda 100er bin satış oldu bu nedenle

• "Vergisiz satış bedeli 70 bin liradan 85 bin liraya artırılarak yerli üreticiye ve yerli sanayiye destek verilmesi amaçlandı."

Bu ibare ile ne anlatılmak istenmiş? Bilgisi olan var mı?

• Artık 2. ele ÖTV getirmelerini, alım-satımdan kaçınmaları önlemek içinde ruhsat sahibi ve aile çevresinden 5 kişi dışında aracı kimsenin kullanamayacağı (özürlü araçlarında olduğu gibi) şeklinde dahiyane fikirlerle bize gelmelerini bekliyorum.

Nasıl olsa verginin vergisini ödemeye alıştırıldık. Bize koymaz. Olmaz demeyin. Olursa şaşırmayın ...

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hocam tam tersi insanlar gene arabaya binecek ama 30 yıllık araca binip doğayı komple yok edecekler çöplüğe doncek ülke hali hazırda dönmeye başladı bile.

• Nefes aldırmıyorlar valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis zengin ve fakir ayrımının keskinliğini artırmak istemiş. Bu yeni oranlar onu gösteriyor. B segment araç alan ile D ve hatta E-F araç alan arasındaki uçurumu milletin gözüne sokmak istiyor. Sizin neyinize üst segment diyor. Siz ancak ÖTV matrahı düşük olan arka camlar manuel baz Joy paket Clio falan alın diyor. Hatta B segmentinde bile mecburen dandik baz paket araçlarla idare edeceksiniz, öyle hem B segment olup hem Highline Polo almak da yok diyor. Gözünüzü matrahı daha yüksek ve daha dolu C segmentine döndürmeye kalkmayın, oyarım diyor (%80 ÖTV yeni).

Vur reis vur tamam da acıdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Ağustos 2020; 14:1:30 >
  • 129.999TL vergisiz fiyatı olan araç 230.098TL'ye

130.000TL vergisiz fiyatı olan araç 276.120TL'ye satılacak.

230.000 TL - 276.000 TL arası sıfır araç YOOOOOOOOOOOOK! 1TL fark için 46.000TL'lik vergi dilimi farkı olacak bir çok araçta.

Yetmez ama evetçiler bi taraflarına kına yakabilirler.

Edit: İlle de araç alacaklar 220-230bin TL bandındaki araçları alırsanız 1-2 ay içinde aracınız kafadan 46bin TL değerlenecek  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 30 Ağustos 2020; 14:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

akp sonunda gözüme girdin artık seni seviyorum.Dün öğlen ötv geliceğinı söylemıştim yine beni yanıltmadın.

Birde şu kamu maaşlarını yeniden düzenlersen bizim evden ilk defa sana 5 oy çıkacak.

ÖTV gelince sana ne faydası olacak ki?

Hadi memur maaşları düşerse elektrik doğalgaz benzin ucuzlar belki ama Citroen peugeot Suv daha pahalı olunca ne gibi fayda getiriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ağustos 2020; 14:6:33 >
  • onur_duran O kullanıcısına yanıt
    Amaç vergi almak değil artan ve dengelenmeye cari açığı azaltmaya çalışmak. Ne yazık ki bu durumda hangi yönetim olursa olsun bunu yapardı.

He bunu IMF ile anlaşan başka partiler yapardı sonrada IMF’e atardı suçu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E8555A70

Tam bu siteye yakışır bir haber "Siyaset Haber"
    Başka bir teknoloji sitesinde böylesine siyaset platformu bulamazsınız.
    Forum bile ikiye bölünmüş durumda bu siyaset haberlerinizden dolayı.
    Forum kısmına hiç girmiyorum orası artık ayrı bir alem olmuş durumda varsa yoksa birileri ülkeyi kurtarıyor. Çık hakkını ara desen adım atmaz bir yığın topluluk var. Tek yaptıkları 2 tuşa basarak isyan etmek karşılığında forum rütbesi kazanmaları.
    2008 den beri üyeyim şu siteye bitirdiniz şu siteyi saçma içerik ve yönetme şeklinizle. Şimdi bir tane kıl kuyruk çıkar girmeyin o zaman der.
    Görüldüğü üzere üyeler birbirine düşman olmuş durumda.
    Sitenin tek çıkarı para birileri girsin siteye gerisi umurlarında değil.
    Adam teknolojik yardım içerikli konu açıyor tek yazan yok ama siyaset konusuna 1000 kişi yazıyor kim bu insanlar???

Amma boş yapmışsın millet teknoloji alabiliyor mu ki teknoloji hakkında yazsın? En boktan telefon olmuş 3000 lira, en boktan ekran kartı olmuş 4000 lira. Elinde olmayan adam ne konuşacak?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.