< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Otomotive ÖTV zammı geldi (16. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Zamdan sonra gidip araba alacak enayiler olacak
Almayın kardeşim gidin paranızı fiziki dolar yapın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi 1.2 motor toyota chr nin fiyarı artacakmı düşecek mi
Boş konuşma milletin alım gücünü bitirdikleri gibi şimdide orta sınıfı bitiriyorlar. Yıllarca öyle yada böyle bu adamları savunduk. Artık bitti kesinlikle gitmeleri gerek. Salı günü binbir zorlukla alacağım araca 40 bine yakın zam gelecek. İt gibi çalışıyoruz yerliye binmek zorundamıyım. Keyfimin kahyasımı bu adamlar hayırdır. Başlarım külüstür yerli arabasına.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynen acayip bir durgunluk bekleniyor, çok doğru çıkarımlarda bulunuyorsunuz. :)
"Korona virüs nedeniyle tüm dünyada otomotiv satışları düşerken Türkiye'de satışlar ciddi oranda arttı."
-
Akıllı ve uslu olursak şirin leri de görebiliriz
Ben almanyada yaşıyorum valahi burda gormedim araclar turkiyede gortdum devlet vergi koyor hala yok satiyor o zaman aglamayavksiniz hayla ayni seyler yaziyor lar alaln alıyor demekki sozde fakir ulkeymis hadi ordan görende aksam yemeği kuru ekmek yiyor sanacak..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka bisiklet aldım ne vergi var ne yakıt derdi var. Ne üst kapak contası derdi var. Yani yok yok :). Bizi tersten düşünemeye itenler utansın.
Reis çıkar bi konuşma yapar yine kahraman ilan edilir bunlar ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar
Ona bakarsan pandemi döneminde işsizlikte azaldı Türkiye'de, enflasyon azaldı hatta ekonomi büyüdü... Halka nasıl propaganda yaparsan hemen inanıyor demek kiquote:
Orijinalden alıntı: YoYoxP
Aynen acayip bir durgunluk bekleniyor, çok doğru çıkarımlarda bulunuyorsunuz. :)
"Korona virüs nedeniyle tüm dünyada otomotiv satışları düşerken Türkiye'de satışlar ciddi oranda arttı."
quote:
Orijinalden alıntı: jesipikmin
Ben almanyada yaşıyorum valahi burda gormedim araclar turkiyede gortdum devlet vergi koyor hala yok satiyor o zaman aglamayavksiniz hayla ayni seyler yaziyor lar alaln alıyor demekki sozde fakir ulkeymis hadi ordan görende aksam yemeği kuru ekmek yiyor sanacak..Görmek istediğinizi görüyorsunuz.vergiyi benden az verip trilyonluk araclara sahip olanlardan farklıyım.zaten Almanya'daki yaşam standartlarına hiç girmeyeceğim.
Almanya'da fakir bölgede yaşayıp Türkiye'de zengin bölgeye gidebildiğin için öyle geliyordur sana. İnternette Almanya'da ve Türkiye'de satilan araclarin modellerine kadar var herşey Almanya'da Türkiye'nin 8 katı otomobil satılıyorquote:
Ben almanyada yaşıyorum valahi burda gormedim araclar turkiyede gortdum devlet vergi koyor hala yok satiyor o zaman aglamayavksiniz hayla ayni seyler yaziyor lar alaln alıyor demekki sozde fakir ulkeymis hadi ordan görende aksam yemeği kuru ekmek yiyor sanacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ağustos 2020; 15:48:16 >
quote:
Ben almanyada yaşıyorum valahi burda gormedim araclar turkiyede gortdum devlet vergi koyor hala yok satiyor o zaman aglamayavksiniz hayla ayni seyler yaziyor lar alaln alıyor demekki sozde fakir ulkeymis hadi ordan görende aksam yemeği kuru ekmek yiyor sanacak.. -
Türk milletinin arabayla olan imtihanı gerçekten içler acısı. 2020 yılında otomobil binmek bu kadar masraflı olmamalı. Sadece alırken değil kullanırken de böyle malesef.
Artık MTV yi de alınan arabanın motorunun yanında fiyatıyla da orantılı olsa artık. 200.000₺ ye alınan 1.6 motor araba ile 600.000 ye alınan 1.6 motor arabanın MTV’si de farklı olmalı.
... çukuru ülke. Daha beter olsun ülke nasılsa zevk alan aç ..... ile dolu.
-
Tam da düşündüğüm gibi :) burada site 1-0 kazanmış oluyor.
Desteklediğim hükümet partisi falan yok eski yazdığım mesajlarda hükümet yararına tek bir mesaj bulursanız gelin belirtin 2008'den beri bu sitedeyim.
Benim tepkim sitenin işleyişine o kadar çok öfkelisiniz ki önünüze gelen ne olursa olsun hükümet partisi yancısı yada her ne ise öyle zanneder olmuşsunuz.
Bu zam durumuna sizin yazdığınızdan en ağır yorumu yazardım emin olabilirsiniz geçmişteki yazdıklarıma bakabilirsiniz.
Millet tepki gösterdi diye mesaj yazmıyorum milletin ilk bakış açısı o olmuş.
Millet birbirine hakaret etme derdinde kimse fark etmiyor forum üyeleri birbirine düşman olmuş durumda forum yönetimi ne yapıyor? Hiç birşey.
Birileri gelsin sabah akşam siyaset tartışıp reklam gelirlerinden siteye para kazandırsın.
Forum'a girip bakın en başta hangi konular var.
Sırf siyaset içeriği görüp sinirlerim bozulduğu için çok uzun zamanlardır girmiyorum artık forum kısmına. Sadece anasayfada bazı haberler dikkatimi çekiyor o kadar.
Keyifli keyifli giriyorsunuz foruma ilk sırada recep yada akp haberi var yerin dibine girsin.
Hemen şuna haddini bildireyim şuna laf sokayım derdinde millet bu insan bu içeriklerin içinde olduğu sürece mutlu olabilir mi sizce?
Olamaz anca benim yazdığım mesaj yada dengi konular olduğunda saldıracak yer arar.
Size şöyle söyleyeyim yakın çevreniz ile siyaset asla yapmayınız kaybettiğiniz tek şey o dostunuz olur. Kazanan yine iktidar.
20 yaşında gençler siyaset yapıp dert anlatmaya çalışıyor karşısındakine çok daha ufakları vardır eminim.
Ülke iç savaşa sürükleniyor kimse farkında değil sistem öyle güzel işliyor ki millet birbirine düşman olmuş durumda.
Millet mesaj içeriğini anlamadan beni hükümet yanlısı zannetmiş :) sitede milleti birbirine düşüren ortalığı karıştıran bir grup olduğu kesin.
Bu mesajı benim buraya yazmam ile beraber site 1-0 kazanmış oldu iyi düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
@-dehşet- @TRkronos @crazywinner3 @trakyAli-1986 @Drummerrrr @mtok
Alıntı sayısı 5 olduğu için üzerini ekleyemiyorum
-
Hocam tüm argümanlar araç bayilerinde kuyruk oldugu/araç kıtlıgı yaşandıgı üzerine, ülkede yerli otomobil hariç araç yok, gelmiyor aylardır. Geliyorsa da sınırlı sayıda geliyor. ÖTV'den gelir arttı haberine gelince, dövizin artması, oranların artması ile oluyor o. Satışlarda yükselme yok. Son 2-3 yılın satışlarına bakın her sene %50'den fazla daralan bir market oldu. Ayrıca yıllardır insanlar araç almayı bekliyor bu birikmişlikte ve pandemi dolayısıyla son dönem toplu taşıma kullanmak istememesi az biraz talep yarattı. Yani olaya geniş perspektiften bakmanız lazım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 2005 yılından beri piyasayı izliyorum.
Hatta enteresandır, evlenmeden önce ev mi alsam araba mı alsam diye ikilemde kalmıştım. 300 bin TL'ye ev aldım. Sene 2013, o dönem 2012 model F30 316i Borusan 88 bin TL'ye bırakıyordu sıfır araç. Yani ev 3.4 tane baz 3 serisi ediyormuş. Şimdi aldıgım ev 750 bin TL bandında, en baz G20 3 serisi ise yeni zamla 600 bin TL oldu. Yani ev 1.25 baz 3 serisi ediyor. Bu pahalılıkta sıfır araç satışlarının arttıgını düşünüyorsanız allah size akıl fikir versin.
-
Hocam kusura bakmayın gerçekten öfkeliyim. Hakkınızı helal edin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X