Şimdi Ara

Otomotive ÖTV zammı geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
5
Favori
51.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağlam sağıyorlar bee inek olsak mememiz kururdu

Kan emiciler ihtişamlı hayatınızdan ödün verip azıcık fikir üretinde her olayda vatandaşın cebine göz dikmekten vazgeçin be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 30 Ağustos 2020; 9:10:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydeeee buyrun cenaze namazına. 

%45 lik ÖTV diliminin vergiler dahil yeni üst sınırı 

85.000x1.45x1.18=145.435 TL 

Eski üst sınır 119.769 TL ydi. 120-146 arası satılan araçlara indirim gelmesi lazım.

Böylelikle sadece birkaç model %45 lik dilime geri dönmüş oldu. En az 4-5 bin lira indirim olması gerekiyor. Yaparlar mı? Sanmıyorum. Modeller: Egea Urban Plus ve Mirror,Clio 4 Sportourer,Clio 5 Sce 72 Joy ve Symbol. 

%50 ÖTV yeni üst sınırı 

130.000x1.50x1.18=230.100 

Eski sınır 213.400 dü bu 213 ile 230 arası olan araçlara en az 14-15 bin indirim gelmesi lazım. Gelir mi sanmıyorum. 

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. 

Otomotive ÖTV zammı geldi

Peugeot reis fiyatları şak diye güncellemeye almış. Zaten hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Peugeot 2008 ile ilgili fiyat tahminimi yazayım.

245.500 dü en son

245.500/1.60/1.18=130.031,78 net fiyatı

%80 ÖTV ile hesaplayalım.

130.031,78x1.80x1.18=276.187,50 TL

Sırf vergi farkını yansıtsalar yaklaşık 31 bin lira zam gelecek. Hepimize geçmiş olsun. Ha 31 TL için aracı üst vergi dilimine sokmazlar derseniz en son zamdan bugüne Euro arttı. PSA en son 8 Ağustosta fiyatları güncellemeye aldı 11 Ağustosta fiyatları açıkladı.

8 Ağustos Euro 8.60

9 Ağustos 8.64

10 Ağustos 8.61

11 Ağustos 8.49

Güncel 8.73 o 130 bin 130 bin olarak kalmaz. 2008 in en boş en ucuz paketi 280.000 olacaktır. Herkese geçmiş olsun.

EDİT:İndirim gelmesi gereken araçlarla ilgili konu açtım. Öne çıkarırsanız herkese ulaşır.

https://forum.donanimhaber.com/otv-duzenlemesi-sonrasi-indirim-gelmesi-gereken-binek-araclar-sirali-tam-liste-yeni-fiyatlar-eklendi--145310094

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 30 Ağustos 2020; 15:31:0 >

• Eğleniyor muyuz?

• Zam değil güncelleme lütfen rica ediyorum

• Zam out Güncelleme in

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem ülkece girdiğiniz belediyelerde,kamu kuruluşlarında salla başı al maaşı ile 24 günde bir para alıp 6 ay egede tatil yapın hemde devlet ucuza benzin ,araba versin.
    Oldu .... Bu değirmenin suyu nereden gelecek ...Sizin o Özaldan beri tanıdıklar sayesinde köşe başlarını tutup hüplettiğiniz mutlu bolluk günleri bitti daha durun siz.

Statüko neymış göreceksiniz.

RA

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Bu ötv zammının tek sebebi önümüzdeki dönem gelecek ciddi vergi ve mecburi tüketim ürünlerine zamlardan dolayı insanların cebindeki parayı araçlara yatırmasını önlemek.
    Herkrs ötv indirimi beklerken bem zam gelecek diyordum yanılmadım.siz asıl gelecek mtv vs vs zammını ( pardon güncellemesini) görün

Yani araca para yatırma diyorsan, ithal etmeyi durdur ozaman, ülkeye araç girişini yasakla bari olsun bitsin!

"Vergiyi koyuyorum, çünkü seni düşünüyorum, aman cari açık büyümesin" palavrasıdır bu!!

Önceden motora takıntılıydılar, olmadı matrah olmadı başka şey. Nerde duracaklar anlamıyorum. Yok matrah güncellendi yok şu yok bu.

Yahu ne saçma hesaplar bunlar! Tıpkı emeklilikteki saçma hesaplara benziyor.

Yemişim matrahını yaa!!

Yazık günah, yetmedimi!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Yanlışınız var. Vergisiz fiyatı o değil. Avrupa'daki perakende satış fiyatı. O aracın fabrikadan çıkış fiyatı 10 12 bin eurodan fazla değildir.

tamam . aynı arabanın gti olanı 37.500 euro , onu hesaplak rakamlar daha da kötüye gidecek vergi dilimi % 150 oluyor , halimiz BERBAT yani bunu kabul edelim

• 1 araba kendinize alırken 2 araba da devlete alıyorsunuz.

• Ehh artık en görgüsüz olan bile "alamaz " herhalde ki bu vergilerin bir anda kesilmesi olur.Devlet nasılsa alıyorlar diyor çünkü.Tepki falan olmadığından böyle verginin vergisinin vergileri başladı artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ver gazı babam ver az bile biraz daha vergi ekleselermiş ne de olsa para devletime gidiyor oy vermeye devam ...

• Kur farkıyla matrah fiyatı artan otomobillerde bazılarının ötv matrahı artırıldı vergi oranı korundu.

Fiat ve Renaultun baz modellerinde indirim gelmesi lazım... Uyanıklar gene piyasayı ters yönlendiriyor.

• Ya arkadaşlar bırakın ötvyi, arabayı. 2023'de yerli gazı ciğerlerimize çektiğimizde havalanacağız zaten. Arabaya falan gerek kalmayacak

• Bu vergilerden sonra kuş serileri 50 bin tl den satılmaya başlanacak.

• Araba almayin, Otv Dusecek Mujde bakan acikladi diyenlere selam olsun

• @mokoko_TR hep savunuyordun malum şeyleri, patlat bakalım yorumu da görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _WaMpire_ -- 30 Ağustos 2020; 10:33:8 >
  • Ciddi ciddi soruyorum.

Ülke şahlansa , güçlense bu gibi hareketler olur mu ? Zam yaparak bende para alırım bunda basit ne var ki ?

Ama üzülmüyorum. Zaten araba alamayacaktım. Bu şekilde olsun diye oy verildi sonuçta.

• Bir araba almayı düşünüyordum malum ikinci el fiyatları ortada artık hayal bile kurmuyorum fiyatlar dahada artar bu haber üzerine yazık çok yazık araba bizim neyimize devletimiz sağolsun

• Ogloom marketler tıklım tıklım, herkesin elinde 10 binlik telefon , herkesin evinde 3 arabası var. Biri el arabası biri at arabası diğeri öküz arabası. Hangi ülkede var ogloom böyle zenginlik !

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.