Yerli araba diye milleti uyuttular... Bunlar adamı suya götürür susuz getirir. |
Otomotive ÖTV zammı geldi (6. sayfa)
-
-
Evet tam orası evet eveeeet
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şirket aracına yapılan masraf şirketin vergilerinden düşüldugu için totalde bireysel alımlar kadar getirisi olmuyor. Kağıt üzerinde ÖTV ve KDV tahsilati artmış gibi görünür. Ancak ödenen bu paralar şirketlerin kurumlar vergisi ve KDV'sinden düşüldüğü(şirketler daha az vergi ödemiş oluyor) için reelde getirisi daha az olur her zaman.
Asil gelir kaynağı sıradan vatandasa yapılan satislardir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklar mısın ÖTV arttırılıp vergi oranı nasıl korundu?
ÖTV arttırınca fiyatlara nasıl indirim geliyor orasını da anlamadım
Öğrenmek için soruyorum siyasi ekonomik politik ironi yoktur
Alın size 30 Ağustos olmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende 2 haftadır redmi note 9 pro nasıldır diye arastırma yapıyorum verdiğim paraya degermi diye ama sorsan ucuyohhhhhhhhhhhh
-
Oh ye çılgın genç bu iş böyle rolex range sizin tayfa bitch bitch bizim tayfa rich rich... Zam haberinden sonra nedense aklıma bu dizeler geldi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: clarq26
bende 2 haftadır redmi note 9 pro nasıldır diye arastırma yapıyorum verdiğim paraya degermi diye ama sorsan ucuyohhhhhhhhhhhhAlabiliyorsan al hemen
quote:
Orijinalden alıntı: FRED BAKER
peugeot 208 in en ucuzu fransa sitesinde 15.900 euro ya satılıyor tl fiyatı 140 bin tl yapıyor adamların en basit araçları bizim %80 en üst vergi dilimimize giriyor bu nasıl iş hesaplayalım
peugeot 208 1.2 75 hp
(vergisiz fiyat 15,800 * 8,82 = 139.356 tl)
15.800 * 1.80 = 28.440 euro
28.440 * 1.18 = 33.559 euro
33.559 * 8.82= 295.990 tl
euro 8.82 altınkaynak. com kuruna göre ıvır zıvır harçları hesaba katarsan 300 bin tl yapıyor
HEY YAVRUM HEYY
https://www.peugeot.fr/gamme/nos-vehicules/208/prix-et-informations-techniques/active.html15.800 Euroluk fiyatta %19 vergi var. O aracın vergisiz fiyatı 13.278 Euro. Birde Türkiyeye özel fiyatlandırma yapılıyor Avrupa fiyatından satmıyorlar Türkiyeye. Tabi donanımdan kısıyorlar o ayrı. Tahminen baz paketi 11-12 bin Eurodan getirirler. GT line hariç genel olarak %50 lik dilimde olur. Corsa dan 3-5 bin pahalı olur en fazla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar Neyi tartışıyoruz ki bakan kendisi açık açık söyledi zaten oğlum sizin neyinize Mercedesler bilmem neler arabalar Siz Karnınızı doyurun yeter millet fakirliğe bile şükreder oldu artık sayelerinde...
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35
Alın size 30 Ağustos olmuşBende yeni farkettim bilerek 30 ağustosda yaptılar zammı malum şeriat istiyorlar.
Sahipleri Amerikadan öğreniyorlar böyle sembolist hamleleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ağustos 2020; 10:46:58 >
Yarasın başğan. Ahlat sarayı bitti, dertleniyordum sonraki sarayı nasıl yapacağız diye. Ahlat bile mütevazi olunca bi canım sıkılmıştı, artık bu zam ile rahat rahat bir beştepe sarayı daha yaptırabiliriz. Oh be vallahi içim açıldı yüreğim ferahladı bu vergi güncellemesini duyunca. Yaşasın tayyipizm, yaşasın baştanrı rte!
İndirim gelmesi gereken modeller en ucuz durumdaki 3-5 model. Onlardada bayiler hiç etmezse indirim en fazla 5-6 bin tl.
Geri kalan yüzlerce modele zam geldi, en çok modelin yer aldığı %60 lık oran %80 oldu.
1.6 motor üstü oran %150 ye, 2.0 üstü oran %220 ye çıktı.
Kim kimi yanlış yönlendiriyor?
Bazı arkadaşlar, bazı firmalar ÖTV indirimi gelecek bekleyin diyordu.Şimdide yine bazı kişiler, bazı medya, kurum ve kuruluşlar altın düşecek diye son haftalarda haber yapıyorlar. Bekliyoruz.
Araba satışları biter vergilerden de olurlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: pudinkk
Açıklar mısın ÖTV arttırılıp vergi oranı nasıl korundu?
ÖTV arttırınca fiyatlara nasıl indirim geliyor orasını da anlamadım
Öğrenmek için soruyorum siyasi ekonomik politik ironi yokturİki yıl önce ki ötv matrahını kur artışı yüzünden geçen araçlar bir üst dilime geçmişti.
Şimdi 1.6 araçlar için konuşuyoruz tabi %40 ve %50 ÖTV matrahları 80 bin ve 130 bin TL'ye artırıldı.
Bu kısma giren araçlar Fiat Egea , Renault Symbol , Hyundai İ20 falan olur yani..
Bu tip araçların fiyatının düşmesi lazım. Benim demek istediğim o. 1.6 üstü araçlar zaten comolokkoo..
-
O konuda hemfikiriz zaten :)
Dert etmeyin. 2023’ü bekleyin. TOGG çıkınca herkese bedava dağıtacaklar makarna kömür gibi. Az sıkın dişinizi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 yıla dolar 10 TL olunca siz asıl ozaman görün fiyatları. Türkiye bildiğin LADA lı Bulgaristan a dönecek.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X